Last news in Fakti

25 Февруари, 2017 18:44 1 410 7

Игрален филм за ЧРД на Ердоган (ВИДЕО)

  • реджеп ердоган-
  • филм

Сюжетът обхваща детските му години и продължава до периода, в който той е кмет на Истанбул

Игрален филм за ЧРД на Ердоган (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/АР

В чест на рождения ден на турския президент Реджеп Ердоган утре ще се състои официалното представяне на филма "Водач", посветен на неговия живот, съобщи новинарският сайт Интернет хабер.

Гала-прожекцията ще бъде в голям развлекателен център в истанбулския квартал Маслак. От 3 март пък започва масовото излъчване в кината на филма - първата екранизирана биография на Ердоган. "Водач" ще бъде излъчен също в някои европейски страни, сред които Германия, Австрия, Белгия, Италия, Франция и др.

Прожекциите започват на фона на протичаща кампания за предстоящия през април референдум, на който народът е призован да реши дали да разшири правомощията на президентската институция.
"Водач", сниман с бюджет от осем милиона долара, е дело на новосъздадената продуцентска къща "Kafkasor Film Academy", за която това е първият филм.

Режисьор на продукцията е Хюдаверди Явуз, а главните роли се изпълняват от Реха Бейоглу в ролята на Ердоган и Йозлем Балджъ в ролята на съпругата му Емине.

Сюжетът обхваща детските години на Ердоган и продължава до периода, в който той е кмет на Истанбул. Политическият му живот в по-ново време не е засегнат, но се очаква да бъде претворен в евентуално продължение на филма.

Турският президент навършва утре 63 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Помня

    2 0 Отговор
    И ние си имахме един такъв филм - казваше се "Човек от народа"...
  • 2 Мършата

    0 0 Отговор
    Аз мечтая да играя като ИБРИ**ИЯ на Тайип Реджеп Ердоган! Ама ще като се върна от Германия! Паркирам беемвето , вадя от багажника два златни ИБР*КА и започвам! Като държа да отбележа, че беемвето ще бъде като ново, като го отвориш мирише на ново!
  • 3 кроко

    3 2 Отговор
    Браво Ердо , увжавам го тоя Реджепчо за дет стана дост на Путин.
    Да живее руско - турската- българска дружба , слава! Американските тролове да са пукат от яд.
  • 4 Troqn

    1 2 Отговор
    Tursiq e turska durjava ne arabska vijdane to o6te misliqt gulposti za bude6teto si. tursite imat okolo 450 millioni v sveta 9 durjavi toq o6te gledat s religiozni to4ki i istinskite tursi ne gledat taka osmanska durjava moje da bude pak no ne edin s mnogo durjavi bulgariq gursiq tursiq i drugi s edna vijdane sobsvenite interesi taka po dobre moje bi togava nie 6te se pe4elime pove4e uvajenie ot vsqkade ...

    Коментиран от #5

  • 5 Някой

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Troqn":

    Ти на какъв език пишеш нищо не ти се разбира?
  • 6 Оня с лаптопа

    0 0 Отговор
    Хасане, бре, къде си бре, човек? Ето виж нагледно ПЪТЯ на диктаторите. Същият е, като на Адолф, Живков, Сталин, Мусолини, .... все едно си се повтаря. масовото възвеличаванев меддиите, масовата подризурщина четкаща и хвалеща реномето на даден индивид, било и Суперменн да е, масовата психоза в безпогрешността сякаш е Бог водача лидер фюрер министър.... и масовото чистене на неудобните му от всякъде...било при тато било тук. виж нагледно все едно виждаш БКП мафията тук или Третият Райх или другите диктатури. Историята не само се повтаря, ами се преповтаря... Хасане, твоят любимез не прави изключение от предните освен по подробностите в проявленията, но принципът на действия е един и същ. сега сигурно си щастлив и мляскаш от възторг колко велик е Ердоган? А "преврата" в Турция напжомня на преврата на Адолф за да седне на власт, както и преврата в БКп на живков за да окупират властта, както и преврата на Сталин за да седне на власт... Защото Ленин е посочвал друг за по-подходящ от него. Един и същ е Пътя на диктаторите, Хасанчо. От древни времена и досега. Ето чети как се прави. само проследи какво сстава и ще го опознаеш пътя....
  • 7 ТАТИ

    0 0 Отговор
    Кога ще излиза по кината?
Новини по държави: