Last news in Fakti

7 Юни, 2017 07:12 7 269 82

Никой няма да оцелее при война между САЩ и Русия

  • владимир путин-
  • врагове-
  • нато

Той не разбира защо Алианса още съществува

Никой няма да оцелее при война между САЩ и Русия - 1
Снимка: БТА/AP

НАТО постоянно си търси външен враг, за да оправдае своето съществуване. Това заявява руският президент Владимир Путин, цитиран от "Daily Beast".

Той казва това по време на свое интервю с режисьора Оливър Стоун. Скоро трябва да излезе филм с разговорите на режисьора с Путин.

"Вече няма Източен блок или Съветски съюз. Не знам защо все още има НАТО. Мисля, че за да оправдае своето съществуване, блокът винаги си търси външен враг. Или враг, или някаква провокация..Никой няма да оцелее след война между Русия и САЩ. Нямаме нужда от такава.

Сегашната система на САЩ не търси съюзници, а васали. Когато станеш част от НАТО е много трудно да устоиш на такава голяма страна. Това е факт", заяви Путин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Народа

    93 15 Отговор
    Прав е
  • 2 Справедлив

    79 16 Отговор
    НАТО си търси врагове,защото иначе съществуването му се обезсмисля. Алианса отдавна е проводник на интересите на САЩ. Има много факти които показват ,че НАТО винаги защитава американските интереси и чак след това интересите на страните членки-които почти винаги са против суверенитета на членовете..
  • 3 Факт

    76 18 Отговор
    Всички членове на НАТО са васали на САЩ-ФАКТ.

    Коментиран от #25

  • 4 NSA

    27 11 Отговор
    Как няма НАТО да е със САЩ като доста голяма част от финансирането идва от тях.
  • 5 ИВО

    46 13 Отговор
    ДАЛИ ОБАЧЕ ВЕЛИКИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ СИЛИ ГО РАЗБИРАТ ТОВА НЕЩО ,АКО ГО РАЗБИРАТ ЗНАЧИ ИМ ХАРЕСВА ДА СА МАРИОНЕТКИ НА СФАЩ , А СФАЩ НЕ ВОДИ СВЕТА КЪМ НИЩО ХУБАВО.КРАЙНО ВРЕМЕ Е И ЕВРОПЕЙСЛИТЕ ЛИДЕРИ ДА ГО РАЗБЕРЪТ.АКО СФАЩ НЕ ПРЕДИЗВИКВА ИСКУСТВЕНО ВОЙНИ СВТА ЩЕ ЖИВЕ В МИР
  • 6 Kcaniba

    16 82 Отговор
    Абсолютен палячо!Кой ли ти вярва!

    Коментиран от #12, #18

  • 7 кики

    27 75 Отговор
    Заради агресивните руски политици,нуждата от НАТО е по–необходима от всякога,но да слушаш комунист,е все едно да слушащ ,как Дявола чете Евангелието!Комунизъм и хомосексуализъм не се лекуват!

    Коментиран от #9, #15

  • 8 Kcaniba

    14 49 Отговор
    Империята на злото се прероди в империя на лъжата

    Коментиран от #13

  • 9 Абе пепинчо

    38 10 Отговор

    До коментар #7 от "кики":

    Ти затова ли си вечно болен...
  • 10 Необяснимо

    40 9 Отговор
    Как е възможно като васал и/или съюзник/ или вярно пале да САЩ все още да пътуваме с визи???
  • 11 източен блок

    62 10 Отговор
    Излиза че Русия стана по-силна без Варшавския договор. Сама срещу НАТО и пак е фактор...
  • 12 Kcaniba

    20 14 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    За това ли с чужд ник,
    за себе си в трето лице!??
    Ахаха - шизо!!!
  • 13 Kcaniba

    38 16 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    ФАЩ от империя на лъжата се превърна в империята на злото!!!
  • 14 Kcaniba

    9 31 Отговор
    Гари Каспаров - Путин не само политическите опоненти, но определено е един от най-колоритните и силен (особено сред тези, които все още са живи и като цяло). Неговият приятел Борис Немцов, известен блогър и дисидент, известен борец срещу Путин, е бил прострелян четири пъти в гърба през февруари 2015 г., недалеч от Кремъл. Като журналист Анна Политковская, които са загубили живота си в резултат на осветлението на чеченската война и ожесточена критика от кавказките органи.

    Осмели да се гавриш с Путин пънк феминистки Pussy Riot трябваше да прекарат няколко месеца в затвора. Blogger и борба с корупцията Алексей Навални стана обект на брутална атака на 17 май. Основател на "VKontakte" Pavla Durova изритан от собствената си фирма, а сега той живее в изгнание в Европа, Азия и Америка като "дигитален номад".

    Коментиран от #23

  • 15 Барчо

    28 13 Отговор

    До коментар #7 от "кики":

    Коментирай статията, а не някакви несвързани приказки. Също мога да кажа, че олигофренията, тъпотията и монопола също не се лекуват.
    А президента Путин е напълно прав. При положение, че се предизвика трета световна и се използва натрупания арсенал, няма да има оцелели. Без значение, че не са преки участници в конфликта. Военните са изчислили, че дори може да има нарушение на положението на планетата земя в космоса. Минимум наклона на оста на въртене. Говорим за незначително, но с достатъчни климатични последици, за да се унищожи целия познат ни живот.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Киро

    14 41 Отговор
    Аууу, как се чуди джуджето защо ли НАТО съществувало?

    Ами да ти обясня, джудже, съществува заради такива, като тебе!
    Дето в 21 век нападат независими държави и присвояват територии!
    Ей за тва съществува, нагло ботоксно парче!

    Щото Империята на Злото СССР вече може и да не съществува, но си има достоен заместник в мръсните дела в лицето на путювата Расия!

    Но нищо, джуджак ботоксен, и ти ще приключиш, както свърши СССР, един хубав фалит и по живо, по здраво! (за последните не съм сигурен дали ще имаш късмета)

    А сега, ако обичате оставете страните само да решават бъдещето си и с кой да са приятели.
    Никой нормален не ви иска и това е ФАКТ.
  • 18 Барчо

    34 9 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    А за това кой е лъжец, може да гледаш пълното интервю на президента Путин пред Ен Би Си, което беше предадено в Русия и това, което излъчиха американците. Пълна манипулация. Това на Ен Би Си липсваха добре подбрани пасажи, които обръщаха посоката на изказа му в съвсем друг вид. Да не говорим за точността на превода.
    И американчетата да се молят за дълъг живот на този руски президент, защото колкото и да го плюете, той е достатъчно умерен и има волско търпение за постоянните провокации.
    Ако след него дойде някой като Андропов, американците ще имат много здраве да се правят на мъже.
  • 19 Стоян

    20 39 Отговор
    Глупости говори Путин. Отново си лекува комплексите за малоценност. Русия не е в състояние да изстреля успешно ракета с/у САЩ -нито една -нито има самолет който е в състояние да преодолее въздушната отбранана САЩ. И това Путин много добре го знае или най малкото има сериозни опасения ,че е така.За какво говори тогава ? Дъвки и локуми за наивници.

    Коментиран от #32

  • 20 onq s konq

    23 35 Отговор
    Тоя смешен Путин "не разбирал" защо има още НАТО,но отлично разбира,че САМО НАТО ГО СПИРА ДА СИ ВЪРНЕ ЗАГУБЕНИЯ ИЗТОЧЕН БЛОК И ПРИБАЛТИКА...ЧЕ И УКРАЙНА!Излиза"според него/ че 45 г. цяла Източна Европа не е била васал на Русия,а нейн "съюзник"? А как се влиза при съюзник с ТАНКОВЕ И СЕ МАЧКАТ С ТЯХ БОРЦИ ЗА ОТХВЪРЛЯНЕ НА ЯРЕМА/Унгария и Чехия/?А защо предпочитам да съм васал на САЩ,а не на Русия?Ами защото не 500 хил имота са изкупени от 300хил. американци,А ОТ РУСНАЦИ при това със заканата на депутата Толстой,че предстои изкупуването и на "другата половина от Черноморието.Защото не амер. Президент заяви високопарно че славянската азбука не е наша,А МАКЕДОНСКА,а...ТОЧНО РУСКИЯ!
  • 21 Kcaniba

    13 25 Отговор
    "Путин - истински GM. Във вътрешен план, той държи всичко под контрол. Маса пропаганда и агресивен. Той държи всички под наблюдението на медиите. Интернет все повече се цензурира и да блокира с помощта на фалшиви интернет страници, и се разпространяват слухове. Във външната политика на Путин блестящо играе на слабостите на западните демокрации. Демокрациите са крехки, а Путин е добре известно. "

    Коментиран от #35

  • 22 незнайко

    30 19 Отговор
    Страхотна статия. Някой трябваше да го каже това и Путин го направи. Ако страните в ЕС асимилират правилно неговото изказване, трябва да отпаднат желанията им за членство в НАТО. Сега с това 2% плащане наистина сме си ВАСАЛИ.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Киро

    16 33 Отговор
    Мед ми капе на сърцето като гледам, как се плюнчат копейкаджиите от яд и злоба.
    Разбирам ги, те не са българи, а подлоги на една банда алкохолизирани наглеци и защитават не българския, а чужд интерес и то за една шепа копейки.

    Но удоволствието да ги гледаш как се гърчат, как не могат да сглобят едно изречение, в което има смисъл, а само клета пропаганда на която се смеят вече и гаргите, е незаменимо!

    Коментиран от #81, #82

  • 25 Стоян

    15 25 Отговор

    До коментар #3 от "Факт":

    Защо така наречените "васали " са богати,проспериращи държави с доволно и астливо население ,
    а васалите на Русия са бедни изсмукани колонии ?

    Коментиран от #27, #28, #29

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 глупак

    18 9 Отговор

    До коментар #25 от "Стоян":

    Пич, и богатите страдат и умират както бедните.
    Клети тъпаци като… колкото и пари да имат няма да са богати.
    Повечето от вас няма и да разберат какво се ви казва.
    Горките идиоти
  • 28 Ярослав Станчев

    17 10 Отговор

    До коментар #25 от "Стоян":

    Мда,особено България.Направо пращим от богатство и щастие.

    Коментиран от #48

  • 29 Очо

    15 7 Отговор

    До коментар #25 от "Стоян":

    Стояне-само за колонии не говори тук-че трудно ще ни обясниш колко са "богати "и днешните колонии на Запада...Защото още ги има тях на световната карта-та за колониите си трай...
  • 30 кики

    8 16 Отговор
    "Не знам дали Путин е издал директна заповед за убийството. Вероятно никога няма да разберем, но определено атмосферата в Русия е отровена от пропаганда на омразата 24 часа 7 дни в седмицата. Хората, които не са съгласни с Путин са описвани като национални предатели, пета колона, врагове на държавата. Борис беше един от най-изявените и застрашителни критици на режима на Путин. Спрете да претендирате, че преговаряте с още един демократичен лидер. Спрете да се договаряте с Путин, да го каните на масата за преговори, защото неговият дневен ред е напълно противоположен на дневния ред на Съединените щати или Европа. Путин иска да разруши Украйна. Иска криза, войни, липса на сигурност в света, защото тези елементи са изключително важни за неговото оцеляване в Русия. Едно от първите неща, които трябва да се направят, е да се помогне на Украйна да се противопостави на руската агресия. Украйна се нуждае от оръжия и доставката им би била най-добрият начин да бъде запомнен Борис Немцов и неговото дело.", каза Гари Каспаров - опозиционен политик и активист за човешки права.
  • 31 кики

    6 15 Отговор
    Гари Каспаров изразява и надежда, че един ден ще може да се върне в Русия, но когато диктаторът Путин ще е отишъл в историята. Кога според него това ще е възможно?

    “Лошата новина е, че не знам. Добрата е, че и Путин не знае. Неговата агресия е като наркотик. Той непрестанно трябва да завишава дозата, а така нараства и опасността за него. Понякога диктаторите падат неочаквано и бързо. А Путин знае – загубата на властта за него няма да означава спокойно пенсионерстване, а нещо съвсем друго. Путин се страхува от край, какъвто сполетя Кадафи в Либия”, отговаря Каспаров.
  • 32 Ярослав Станчев

    15 11 Отговор

    До коментар #19 от "Стоян":

    Нямат ама краварите изграждат нови ПВО и ПРО.Що така,нали уж "ушаните" пияни и некадърни и нямат ракети и самолети?
  • 33 кики

    7 10 Отговор
    Всеки път, когато виждат уличната табела или хилядите писма, идващи от адреса "Борис Немцов плаза" №1, в Кремъл съвсем ясно ще осъзнават, че сплашването и убийствата на представители на опозицията няма да останат незабелязани." -
  • 34 кики

    6 15 Отговор
    “Бесен съм на западната политика. На Путин се даде възможност да укрепи властта си в Русия. Без значение, че при бомбардировките гинат хиляди хора. На него това му е все едно. След кризата в Украйна Путин беше изолиран. Нужно му беше нещо, при което отново да се нуждаят от него. Така той се сети за Сирия. При интервенцията откри, че за него Сирия има още един положителен ефект – бежанците. Сега една от най-важните му цели е да отслаби Европейския съюз, в най-добрия случай да го разруши.”
    Бежанците му дойдоха като дюшеш?

    “Преди всичко поради факта, че това е проблем за най-сериозната му опонентка – Ангела Меркел. Ако не беше Меркел, вече нямаше да има санкции
  • 35 Kcaniba

    24 13 Отговор

    До коментар #21 от "Kcaniba":

    Трол, кажи нещо за пенлела Макейн, Крадливите Клинтън!!
    Боли ли ви от Путин!!??
    Козяк, памперси, хапчета, карлуково!!!
  • 36 Kcaniba

    11 13 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Руският президент Владимир Путин е по-голяма заплаха от Ислямска държава.“ Това заяви американският сенатор от Аризона Джон Маккейн
  • 37 кики

    13 22 Отговор
    в коневръза пак настана смут,защо така другари рублери,сколько стоит рубльей за евро,имеет за бояиршинка,а хорошо имеет!
  • 38 гост 2

    8 17 Отговор
    Този палячо бърка в много неща, но най- важното, в което бърка, е да си мисли, че една война между сащ и русия, ще бъде само между сащ и русия. Сащ са в НАТО, война на русия срещу сащ,е еднакво с война на русия срещу НАТО- заради чл.5 от Договора за НАТО. Война на сащ с русия пък значи война на сащ срещу одкб - руското НАТО, състоящо се от 6 държави- 5 държави + русия -http://odkb-csto.org/ Така, че- каквото и да проповядват руските терористи и екстремисти, няма как да има война само между русия и сащ и путлер отлично знае това. В договора за одкб има абсолютно същата клауза, като чл.5 от Договора за НАТО- руснаците просто я преписаха - вижте чл.4 тук http://odkb-csto.org/documents/detail.php?ELEMENT_ID=126. На лъжата краката са къси- само това трябва да знаят всички терористи, които в момента са президенти на държави.

    Коментиран от #50

  • 39 Kcaniba

    7 12 Отговор
    Най-пресният пример за експанзионистичните апетити на Москва е желанието за контрол над Арктика
    Русия си остава най-голямата по територия държава в света – над 17 милиона квадратни километра. Дори и след разпада на СССР, който беше 22 милиона квадратни километра, под властта на Кремъл е територия, която е грубо 150 пъти по-голяма от тази на България. По-голямата част от тази територия е Сибир – рядко заселена, с липсващи пътища и нормални условия за живот, с изключение на няколко големи града. В европейската част на Русия положението с инфраструктурата и елементарни нужди на населението извън метрополиите не се подобрило много в последните няколко десетилетия години. Русия, въпреки това, показва неутолим апетит да присъединява нови и нови територии, вместо да благоустроява вътрешността си.
  • 40 Kcaniba

    6 15 Отговор
    Ето и кратък списък на държавите, към чиито територии Русия официално или отделни руски държавници са заявили аспирации:

    – Украйна – след като окупира Крим и води необявена война в Донецка и Луганска област, Русия нееднократно формулира на ниво държавни медии, парламент и отделни политици, че нейна цел е цялата Украйна или в краен случай – земите на изток от река Днепър, плюс областите Херсонска, Николаевска и Одеска – т.е. цялото Черноморие на Украйна.

    – Молдова – Русия явно желае да използва непризнатата Приднестровска република като спирачка за Молдова по пътя и към интеграция с ЕС и евентуално обединение с Румъния. Приднестровието присъства на някои карти като част от проекта „Новороссия“, чието начало бяха кръвопролитията в Украйна. Различни руски деятели нееднократно са заплашвали Кишинев с активизиране на конфликта, ако усилията им за присъединяване към ЕС продължават.

    – Грузия – принципно Русия счита цялата територия на Грузия за временно отцепила се част от Закавказката си губерния и използва отцепените от Грузия провинции Южна Осетия и Абхазия като средство за натиск.
  • 41 гост 2

    7 15 Отговор
    А отговора на въпроса “Защо съществува НАТО“ е много прост- “Защото съществува агресивната политика на русия за извършване на военни агресии и отхапване на парчета от суверенни държавни територии на чужди държави в Европа“. Доказателство за това е факта, че в най- взривоопасния район на Европа- Балканския полуостров, почти всички балкански държави искат да станат член на НАТО, не поради някаква друга причина, а защото не искат русия да използва кримският сценарий и в техните държави и да си отхапе парче от суверенната им държавна територия. Руската агресивна външна политика, насочена към извършване на военни агресии и създаване на замразени конфликти специално в Балканския полуостров е онзи сплотяващ фактор, който подтикна всички мъчнички балкански държави да пожелаят да членуват в силна военна организация, която може да възпре ефективно руските неоимперски пипала върху държавните им територии.
  • 42 Kcaniba

    7 12 Отговор
    Азербайджан – Кремъл с раздразнение наблюдава опитите на президента Илхам Алиев да води прозападна политика и да играе за собствения си интерес в износа на нефт и газ. Строителството на петролопровода Джейхан и газопровода ТАНАП между Азербайджан и Турция се разглежда от стратезите на Кремъл като заплаха за интересите на Русия – това е достатъчен повод за Баку да се притеснява. В различни руски медии се появяват многозначителни карти за принадлежност към Русия на територии в Северен Азербайджан заедно с Баку, както и създаване на сухопътен коридор към Армения, която е тотално зависима от Русия заради Нагорни Карабах, който си остава конфликтна точка и до днес.

    – Казахстан – изявлението на Путин, че преди 1991 г. на територията на Казахстан не е имало никога държава и казахите даром са получили огромни земи беше възприето с раздразнение от властта в Астана и Нурсултан Назарбаев, несменяем лидер на Казахстан от обявяването на независимостта до днес, заяви, че всяка териториална претенция ще струва скъпо на агресора. Русия в момента плаща рента за космодрума в Байконур – ситуация, подобна на руската база в Севастопол преди окупацията на Крим.

    Коментиран от #44

  • 43 Kcaniba

    8 14 Отговор
    Литва, Латвия и Естония – трите държави от Прибалтика, в които живеят руски малцинства, са потенциална мишена за руска агресия и възможност Кремъл да пробва решимостта на НАТО да задейства член 5 от Договора за колективна отбрана на НАТО, по силата на който нападение срещу една държава се счита за обявяване на война срещу всички съюзници. Практически целите им територии се считат от определени политически кръгове в Москва за руски земи. Тези кръгове негласно се определят като близки до Путин.

    Горните примери са за държави, които до 1991 г. бяха съюзни републики в СССР, техните граници до разпадането на Съветския съюз бяха просто административни и превръщането им в междудържавни неминуемо доведе до търкания. Прави впечатление обаче желанието на администрацията в Москва да се налага със сила практически навсякъде. Кремъл и Руската Дума дори огласиха документ, който поставя под съмнение „законността“ на обявените през 1991 г. независимости на бившите републики от СССР. Това според анализатори отваря вратичка за едностранна ревизия от руска страна на отношенията към всяка от тях при удобен повод. Следва списък на територии, които Русия е отнела от други страни или които може да изкуши да окупира в бъдеще, водена от собствени виждания за целесъобразност:
  • 44 гост 2

    8 15 Отговор

    До коментар #42 от "Kcaniba":

    Путлер сигурно е получил мини инсулт, когато е разбрал, че малка България, която руснаците считаха до сега за своя руска губерния, е сключила ДОГОВОР за доставка на азерски газ, с който договор се осигуряват 1/3 от необходимите ни количества природен газ годишно...Газпром вече не е монополист на ЕС газов пазар и путлер не може да използва газа като руско енергийно оръжие за оказване на политически диктат над малките ЕС държави в Източна Европа.
  • 45 Kcaniba

    6 14 Отговор
    Шпицберген – норвежка островна група, в която Русия има договорно закрепени икономически права за развиване бизнес и добив на природни ресурси. Преди дни там кацна скандалният руски вицепремиер Дмитрий Рогозин, който пусна провокативни снимки и съобщения в Туитър. Това закономерно предизвика недоволство на властите в Осло. Член на руската Дума пък постави под съмнение суверенитета на Норвегия над Шпицберген.

    – Калининград – до 1945 г. това е немската област Източна Прусия. В края на Втората световна война тя е окупирана от СССР и прочистена от немци. Според Потсдамските договорености срокът на окупация е бил 50 години и е изтекъл през 1995 г. Германия обаче не повдига този въпрос – вероятно поради исторически причини, а и като своеобразна благодарност, че Русия практически не се противопостави на Обединението на ФРГ и ГДР през 1990 г. Според юристи обаче статутът на анклава Калининград е спорен. В момента тази област, граничеща с Литва и Полша е силно милитаризирана.
  • 46 Kcaniba

    7 15 Отговор
    Готланд – този шведски остров в центъра на Балтийско море има стратегическо значение за контрола над Оресундския пролив. В руски медии неведнъж се е изказвало твърдение, че ако Швеция се откаже от неутралитета си или предприеме враждебни към Русия действия (враждебни според руските разбирания) той може да бъде завзет с десант по стратегически съображения. Всъщност историята на Русия в региона е главно история на битки с Швеция за контрол над Балтийско море и прилежащите му земи. Както разбрахме в последната година, историята е силен аргумент за доста действия на Кремъл.

    – Карелия – отнета от Финландия през Зимната война 1939-40 година, за много руснаци самата Финландия си остава част от Руската империя. В националистически медии дори се поставя под съмнение обявяването на независимост от Хелзинки през 1918 г., като се изтъква слабостта на Русия тогава (победена в Първата световна война и изправена пред болшевишки метеж). Ориентацията на Финландия към сътрудничество с другите Скандинавски държави и заявено сътрудничество с НАТО за сигурността предизвикват добре познатите завоалирани заплахи с ядрено оръжие от страна на руски официални лица от нисък ранг.

    – Курили – окупирани от Русия четири острова, които Токио счита за свои. Това е причината, поради която все още няма официален мирен договор между Русия и Япония – 70 години след края на Втората световна война.
  • 47 Kcaniba

    8 18 Отговор
    Аляска – този американски щат е продаден от Русия на САЩ през 1867 г. за 7.2 млн. долара. Това е краят на един процес, започнал още след поражението на Русия в Кримската война, когато императорският двор разбира, че експанзията в Америка ще е скъпа и не по силите на руската армия. Първото предложение към Вашингтон идва през 1859 г. Веднага след края на Гражданската война в САЩ (1861-1865) американското правителство приема сделката, която става факт през 1867 г. Така Русия става една от малкото страни в света, която е продала част от територията си, при това напълно доброволно и по своя инициатива.

    В част от руските маргинални медии и политически групировки (които които като че ли играят все по-важна роля в решенията на Кремъл) този акт се оспорва и се иска „връщане“ на Аляска и разваляне на договора за продажба. Парадоксално, но в Руската Дума постъпи искане за законодателно разваляне на Договора със САЩ от 1867 г., което да влезе в сила със задна дата. Освен това от Вашингтон да се искат компенсации за ползването на ресурсите на Аляска през изминалите 150 години. Предложението беше подкрепено от депутатите на ултранационалистиа Владимир Жириновски. Встрани от комичността си обаче, то остава сериозен индикатор за казаното от първия германски канцлер Ото фон Бисмарк за цената на договорките с Кремъл: „Нито един договор с Русия не струва дори хартията, на която е написан.“
  • 48 Стоян

    14 23 Отговор

    До коментар #28 от "Ярослав Станчев":

    Ама ние чия колония сме , дай първо на тоя въпрос да си отговорим.
    На САЩ ли нанплатихме 1,5 милиарда долара за природен газ
    Не , на Русия.
    Американски фирми ли в България не си плащат данъците . Не, руски -годишна загуба около 3 милиарда лева
    Американска фирма ли създаде монопола на горивата . Не, руска .
    От това губим годишно около 1,5 милиарда лева.
    Ако ми кажеш за "американските централи " -то те също са руски , собственост са на руснаци.

    Е как да е богата България -как да стане ?

    Коментиран от #59

  • 49 Kcaniba

    6 22 Отговор
    Русия в момента е близо до икономическа катастрофа. Спечелените от износ на петрол за последните 15 години около две хиляди милиарда долара – повече от брутния национален продукт на Русия за година – бяха буквално пропилени. Истински демократична страна би инвестирала такъв приход в развитие и направо би литнала. Русия инвестира около една четвърт от него във въоръжаване, останалото просто се изпари – къде похарчено, къде откраднато… И в момента, въпреки приличното развитие на военни технологии, остава като цяло аграрно-суровинна държава. Спадането на цената на петрола я доведе близо до банкрут, а населението ѝ – до рязко обедняване. Малко по малко то почва да се убеждава със стомаха си, че Путин и компания не са точно титаните на мъдростта и управленството, за каквито се представят. И ако Путин и компания не искат да си тръгнат, трябва да направят нещо.

    Те знаят това и правят нещо. Разпалват национализъм, познат ни като степен единствено от военновременни условия. Замесват се във военни конфликти където може, без да бъдат плеснати през пръстите… Но най-вече инвестират каквото им е останало в пропаганда. В Русия и навън.

    Пропагандата е не по-малко страшно оръжие от контролираната отвън корупция. Както по-разрушително, така и по-избирателно от атомното. А руснаците открай време са били царе на това, което те наричат „дегизировка“, а останалите хора – лъжа. На принципа „ако не са повярвали на лъжата, значи не е била достатъчно нагла“. Лъжат дори на най

    Коментиран от #51

  • 50 Ярослав Станчев

    21 6 Отговор

    До коментар #38 от "гост 2":

    Колкото и да ги размахваш тия членове и договори фактът,че в случая Путин е прав го знаят и децата.При една световна война нито НАТО,нито договор,нито член ще ни спаси.Просто всичко ще свърши толкова бързо,че никой няма да разбере от къде му е дошло.Само една крилата ракета,от типа на 3м54-Калибър,дори и да не е ядрена,в АЕЦ Козлодуй и две натовски държави (България и Румъния) ще станат на лунен кратер.А в глобален мащаб нещата ще приключат за още по-малко време-около 45 мин. до 1 час.Изстрелването дори на една междуконтинентална балистична ракета от едната страна ще доведе до моментален и също толкова унищожителен отговор от другата.И никакви военни блокове нема да са в състояние да спрат ядрения апокалипсис и да защитят когото и да било,най-малко нас.Всеки ще мисли за собственото си оцеляване,което ще трае не повече от час,както казах.

    Коментиран от #52, #54

  • 51 гост 2

    7 20 Отговор

    До коментар #49 от "Kcaniba":

    Поздрави за всичките Ви коментари под тази статия! Време беше някой да каже на глас “Царят е гол“. Руската пропаганда използва един изпитан метод- понеже в този сайт може да се пишат коментари и без регистрация, публикуват своята руска пропаганда и под Вашия ник, но не могат да копират начина Ви на мислене, начина на изразяване, логическите и причинно следствените връзки, които правите, степента на развитие на интелекта и знанията Ви. Така, че- всеки, който е прочел Вашите коментари, знае как мислите и как се изразявате и на секундата ще направи разлика между Ваш коментар и коментар на друг човек, който използва Вашият ник, за да Ви дискредитира и да внушава,че сте трол.
  • 52 гост 2

    9 21 Отговор

    До коментар #50 от "Ярослав Станчев":

    “...Публикувано във факти.бг: Колкото и да ги размахваш тия членове и договори фактът,че в случая Путин е прав..“Напротив- точно моите “членове и договори“ говорят на всеки нормален човек с нормално правосъзнание, че путлер е абсолютен лъжец. Обикновеният човек знае, че договорът има силата на закон за онези, които са го подписали и обикновено си спазва всичко, вписано в договора, под който се е подписал. За това, най- нормалното нещо за него е да иска и другите да спазват договорите, които са подписали. Така, че- не приемам думите ти за верни и правилни. Публикуваното от мен в мой коментар № 38 разобличава путлер като лъжец и демагог и това е факт. Това, че различни хора не желаят да приемат този факт, си е техен проблем- фактът не представа да съществува в правното простаранство, само защото една група хора не приемат съществуването му.

    Коментиран от #56

  • 53 Kcaniba

    9 19 Отговор
    Лъжат дори на най-високо ниво, без да им пука, че там доверието е от ключово значение. Че в ключов момент малко недоверие може да значи атомна война.

    (Между другото, подходът на САЩ и Русия към защитата от атомно нападение е най-сигурната илюстрация на разликата между двете страни. При САЩ цялата територия (с изключение на Гуам, Самоа и може би Хаваите) е под защита. В Русия е защитена само Москва и няколко „номерирани обекта“ – бункери за правителството. Народът кучета го яли, да мре…)

    Съвременната руска пропаганда се опира на принципите на съветската – колкото по-нагли и бомбастични са лъжите, толкова по-добре. Хиляда пъти повторената лъжа става истина – този принцип още Ленин го е приложил много преди Гьобелс да го научи. На Запад се живее ужасно, хората са обезправени, мизерстват и не могат да си позволят нищо. Тайните служби ги тормозят жестоко и не ги оставят да си живеят живота. (Докато в СССР / Русия се живее чудесно и свободно, има идеален ред и няма престъпност.) Всичко свястно открито всъщност е открито от руснаци, на Запад само са го откраднали…

    Има обаче и съществени разлики. В съвременната руска пропаганда западняците са некадърни слабаци и извратени „меки китки“. Те са неспособни на нищо както трябва и отстъпват във всичко на истинския руснак, и най-вече на руския войник. Те се избиват да си го признават, да се кланят на руския гений и да искат да лижат руския ботуш. На Запад кадърни политици няма, с изключение на Силвио Берлускони
  • 54 гост 2

    4 20 Отговор

    До коментар #50 от "Ярослав Станчев":

    Също така, сравнението между чл.5 от Северноатлантическия договор- https://www.mtitc.government.bg/archive/page.php?category=217&id=510 и чл.4 от договора за одкб - http://odkb-csto.org/documents/detail.php?ELEMENT_ID=126 , показва и доказва следните неща: 1. Руснаците са преписали 100% от съдържанието на чл.5 от Договора за НАТО и са го инкорпорирали в своя договор. Ако той беше нещо лошо, нещо, което поставя държавите в отношения на васалитет една спрямо друга, защо русия го преписва в своя договор за одкб? Щом са го преписали, значи са разбрали, че това е нещото, което би привлякло всяка една държава към членство в една система за колективна сигурност/ т.е. военен съюз/. 2. Путлер е главнокомандващ на руската армия в качеството си на руски президент- точно той ли не знае за чл.4 от договора за одкб? Значи- умишлено лъже и манипулира в изказването си. 3. Защо путлер никога не излезе и не каза- и ние имаме руски военен съюз, който да ни защити от евентуална американска агресия? Защото НЕ ИСКА светът да знае за одкб. А ЗАЩО не иска това? Защото ще лъсне, въз основа на чл.4 от договора за одкб, че той лъже откровено за това какво е НАТО, за това, че НАТО заплашвало русия и други тинтири минтири от руската пропаганда- за това!

    Коментиран от #58

  • 55 Kcaniba

    3 17 Отговор
    и Доналд Тръмп – понеже те подражават на Путин и биха превърнали държавите си в повторение на Русия.

    Откъде идват разликите? СССР всъщност не смяташе да атакува САЩ или Западна Европа. Знаеше, че няма ресурсите да спечели такава война, така че предпочиташе да се опитва да ги трови отвътре. Затова и ги описваше не както се описват на войниците си враговете – хилави и неспособни да се сражават. Описваше ги като поробени народи, които нямат търпение да отхвърлят игото на мръсните капиталисти. (И се надяваше в случай на военен конфликт това да мотивира съветските войници да се чувстват като освободители. Колко успя знаем покрай агресията в Чехословакия от 1968 – официално се твърди, че е успял напълно, но кой знае защо не посмя да атакува Полша през 1980. (Без)действията казват повече истина от приказките.)

    Сега Русия също няма ресурсите да спечели такава война, и го знае. Само че руското ръководство има по-сериозен проблем. Русия няма механизъм за демократично пенсиониране на силен държавен глава. Който го смени, трябва веднага да го очисти, за да не получи нож в гърба при първа възможност. Затова и падането на силен лидер от власт в Русия означава смърт. (Освен ако бившият Първи не избяга при некадърните слабаци и извратените меки китки, но новият Първи с гаранция ще се е погрижил да го предотврати, иначе е в опасност той.) Така че когато алтернативата е смърт или война, е нормално Първият да избере война. И ако го знае – а няма как да не го знае – ще
  • 56 Ярослав Станчев

    20 3 Отговор

    До коментар #52 от "гост 2":

    Дали ми приемаш мнението или не е все тая.Дали е правилно или не е същата работа.Във военните учебници е написано черно на бяло,че една МБР лети със скорост над 20000 км/ч,а пикирането към целта става с над 6 километра в секунда.Ще рече,една ракета ще стигне ще стигне от САЩ до Русия за около 25-30 минути,като това включва изстрелване,полет и попадение в целта.Същото важи и ако се изстреля от Русия.И това е по-добрия вариант,при наземно базиране на ракетите.Ако са на подводница времето се съкращава двойно,до около 12-15 минути.
    Дано никога не идва времето,в което ще се убедиш дали съм прав или не.Щото тогава никакви договори,членове,алинеи и блокове няма да помогнат.
    Има само един изход и той е очевиден.Двете държави да седнат на масата и да си решат противоречията,които са на път да разрушат света и да унищожат цивилизацията на земята.За това казвам,че в случая Путин е прав.Всичко останало е ала-бала и прах в очите.Не се ли реши това глобално противопоставяне всичко ще свърши за един час.И няма да има никакво значение кой е бил крив и кой прав,кой имал договор,кой се уповавал на член и т.н.

    Коментиран от #60

  • 57 Никито Иванов

    12 1 Отговор
    системата Периметър или .... Мъртва Ръка, оръжието на гарантираното възмездие ! никой няма да оцелее, няма победители, няма победени !
  • 58 Бай хой

    18 3 Отговор

    До коментар #54 от "гост 2":

    Я уточни как точно се проложи великия чл.5 при Кипърската криза?
    С лъжи и измами нищо не се постига. Ти каквото и да си пишеш денонощно, и то през минута. И на децата е ясно че зад ника ти стои нпо с користна противоБългарска цел. Позор.

    Коментиран от #61, #62

  • 59 Ярослав Станчев

    18 4 Отговор

    До коментар #48 от "Стоян":

    Я влез в сайта на Глобал Контур и виж колко руснаци има там.
    А за това,че руски фирми не плащали данъци,че има монопол на Лукоил и че плащаме скъп газ руснаците ли са виновни?Я пак помисли.На сила ли ни кара някой да купуваме газ от руснаците?Руснаците ли накараха Бойко да яде и пие на една маса Валентин Златев?Руснаците ли са ти виновни,че съдебна,политическа и изпълнителна власт в България са корумпирани до прогниване и не могат да накарат една фирма да си плаща данъците,пък била тя и руска.Руснаците ли са ти виновни,че оня ден пиян швед преби 60 годишна чистачка в хотел и нищо не му направиха?Руснаците ли са виновни,че всеки ден тълпи талибани минават безпрепяствено българската граница и няма кой да спре,докато не им катастрофира буса на магистралата?Руснаците ли са ти виновни,че младежта емигрира и ходи да робува на запад за мижави пари?Руснаците ли са виновни,че си разсипахме армията,икономиката и културата???Руснаците ли са ти виновни,че вече 28 години продажния български политически слугинаж целенасочено унищожават народ и държава,гонейки свой и чужд интерес,само не и българския???
  • 60 гост 2

    3 16 Отговор

    До коментар #56 от "Ярослав Станчев":

    „...Публикувано във факти.бг: Дали ми приемаш мнението или не е все тая..“ Факт е нещо случило се в обективната действителност, а не нещо, което е от сувективната действителност- т.е. това, което ти самият приемаш за вярно или не. Фактът си съществува независимо от твоето възприятие. Така, че- какво приемаш ти за факт, е без значение. Важно е дали съществува обективно този факт и какво поизлиза от него.

    Коментиран от #63

  • 61 гост 2

    3 15 Отговор

    До коментар #58 от "Бай хой":

    “...Публикувано във факти.бг: Я уточни как точно се проложи великия чл.5 при Кипърската криза?...“ Кипър член ли е на НАТО- не или не? Имаше ли Гаранционен договор между ю.к., гърция и турция ? Да! Турция намеси ли се въз основа на този договор? Да! Турция изтегли ли войските си от Кипър, след успокояване на положението там? Не! Турция и гърция бяха ли в ПРЯК ВОЕНЕН КОНФЛИКТ на територията на Кипър? НЕ! Тогава- какво ТОЧНО ме питаш или и ти не знаеш, обаче ти “подсказват“ да ме питаш и ти си питаш?;)
  • 62 гост 2

    4 15 Отговор

    До коментар #58 от "Бай хой":

    1. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%BD_%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80
    Гаранционен договор
    от Уикипедия, свободната енциклопедия
    Гаранционен договор е името на договор, сключен на 16 август 1960 г. в Никозия между Република Кипър, Република Гърция, Република Турция и Обединеното кралство. Гаранционният договор е използван като основание за интервенцията на Р. Турция на територията на Р. Кипър през 1974 г.Член първи от споразумението забранява на Р. Кипър да участва в политически или икономически съюз с която и да е друга държава. Член втори задължава другите страни да гарантират независимостта, териториалната цялост и сигурността на Кипър. Член четвърти разрешава използването на сила с цел запазване на статуквото. Договорът позволява на Обединеното кралство да запази суверенитет над две военни бази.През същата година е завършена и конституцията на Р. Кипър, както и Договорът за установяване на Република Кипър и Договорът за съюз между Република Кипър, Република Гърция и Република Турция.
  • 63 Ярослав Станчев

    18 4 Отговор

    До коментар #60 от "гост 2":

    Явно паметта ти изневерява.Факт е,че вече се е случвало в обективната действителност.Два пъти.Веднъж на 6 август и още веднъж на 9 август 1945 г.Хирошима и Нагасаки говорят ли ти нещо?Или дрънченето на центовете заглушава всички други шумове?Та фактът очевидно съществува обективно,но за наше щастие нищо не е произлязло от него.Да се надяваме,че нищо няма да произлезе.
    Получава се нещо подобно на българската съдебна система.Факт е,че я има,но също така е факт,че нищо обективно не е произлязло от нея.

    Коментиран от #64, #68

  • 64 гост 2

    4 19 Отговор

    До коментар #63 от "Ярослав Станчев":

    “...Публикувано във факти.бг: Явно паметта ти изневерява....“ Не мисля- човешката памет е изменчиво и субективно нещо, докато писаният многостранен международен договор и неговото съдържание е друго нещо- във всеки един момент може да се намери, да се види автентичното му съдържание и да се изтълкува. Като не успяхте с руският вариант на кипърските събития, и ПАК взехте да намесвате НАТО в действията на ЕДНА държава- член на НАТО- сащ. КОГА сащ пуснаха атомната бомба в Хирошима и Нагазаки? Не беше ли на
    06.И 09.08. 1945г.? КОГА е създадено НАТО? Не беше ли на 04.04.1949г.? Е- КОГА НАТО Е ПУСНАЛО ЯДРЕНА БОМБА НАД ЯПОНСКИТЕ ГРАДОВЕ?! Виждате ли колко смешни и несъстоятелни са руските ЛЪЖИ ЗА НАТО?:):):)

    Коментиран от #65, #69

  • 65 Ярослав Станчев

    20 3 Отговор

    До коментар #64 от "гост 2":

    Смешно,смешно,колко да е смешно?Най-смешно им е на японците.Затова всяка година на 6 август си правят сбирки в Хирошима,за да се посмеят дружно.
    Ти намеси НАТО,аз просто споделих,че при ядрена война между САЩ и Русия нито НАТО ще ни помогне,нито "железните" договори,нито алинеите,които така уверено размахваш.
    Предлагам ти следното,за да се убедим всички в силата на законите и договорите,които цитираш смело.Вземи който искаш закон,договор,алинея или дори член,европейски,американски,български,натовски ако щеш и иди в Странджа,на турската граница.Като изскочат от шумата в гората група "безпомощни бежанци" около 20-25 годишни,брадати и с таблети им покажи закона.Ако успееш да върнеш поне един там от където се е домъкнал лично и ритуално ще те призная за най-великия юрист в света.Сериозно.
    Успех ти желая.

    Коментиран от #67

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 гост 2

    4 21 Отговор

    До коментар #65 от "Ярослав Станчев":

    Нека да повторим пак елементарно нещо- когато сащ пускат ядрената бомба над Хирошима и Нагазаки, съществивало ли е НАТО и сащ членували ли са в тази военна организация? НЕ- ПРЕЗ 1945 Г. НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛО НАТО, ЗАЩОТО ТО Е СЪЗДАДЕНО НА 04.04.1949Г. И АКО ЗА НЕЩО ЩЕ ОБВИНЯВАШ НАТО- като путлер, ТО БЪДИ ТАКА ЛЮБЕЗЕН ДА ПИШЕШ ЗА ТАКИВА СЪБИТИЯ СЛЕД 04.04.1949 Г.Що се правите на неразбиращи- само това не ми е ясно...

    Коментиран от #78

  • 68 гост 2

    4 18 Отговор

    До коментар #63 от "Ярослав Станчев":

    И като говорим за натовските държави, хайде сега да видим как реагират държавите от одкб:) Армения е държава- член на одкб. Защо тогава Армения води военни действия на територията на Азербайджан- в Нагорни Карабах? Защо Армения извърши военна агресия там? Нали одкб бил много мирен руски военен съюз и не се занимвал с извършване на военни агресии, а? ;) Азербайджан не членува в одкб. Не ме интересуват тези агресии, но понеже тук много се говори за „натовските агресии“, що пък да не се видят о отбележат и военните агресии на държави- членове на одкб- руското НАТО, създадено СПЕЦИАЛНО в отговор на съществуването на НАТО?
  • 69 гост 2

    5 17 Отговор

    До коментар #64 от "гост 2":

    Ами Приднестровието? Защо русия участва активно в извършването на сепаратистки действия там? Нали уж била “мирна“ държава? Русия е основната държава в одкб- затова и одкб е РУСКОТО нато.Ами абхазия? Защо там са раздадени руски паспорти на гражданите, след като тази област се намира в суверенната държава Грузия? И нагорни карабах, и приднестровието, и абхазия са НЕПРИЗНАТИ от международната общност квазидържавни образувания. Защо ли така?;)

    Коментиран от #70

  • 70 Бай хой

    10 5 Отговор

    До коментар #69 от "гост 2":

    А защо миналата година сащ чрез нпо организации извършиха преврат в България? Ьащо сащ и ес се месят в изборите в България? Защо преди няколко години дойде директора на фбр и уволни министъра на мвр заради разследване на нпо и назначи бъчварова пт разследваното нпо.
    Май за намесата във вътрешните работи на България мълчиш.
    Дано да дойде ден тия от нпо да си получат присъдите.

    Коментиран от #71, #73, #75, #77

  • 71 гост 2

    2 11 Отговор

    До коментар #70 от "Бай хой":

    “...Публикувано във факти.бг: А защо миналата година сащ чрез нпо организации извършиха преврат в България?..“ А Вие знаете ли съдържанието на думата “преврат“ и ако не знаете какво значи , защо я употребявате? из уики “Държавният преврат, преврат или пуч е завземане на властта в държавата чрез неконституционни средства от страна на участници в държавни структури. Често се извършва чрез военен метеж, но може и да не бъде насилствен.....“ Хайде сега - на базата на определението в уики, ми кажете- КОГА е бил извършен ПРЕВРАТ в България, че дори аз- адвоката- да не съм чула за него?:):):) Как си позволявате ей така да изпляскате един термин, чието съдържание не знаете и не разбирате?! Или Ви стимулират финансово да пишете точно БОМБАСТИЧНИ термини, чието съдържание не знаете и не разбирате? ;)
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 гост 2

    2 10 Отговор

    До коментар #70 от "Бай хой":

    “...Публикувано във факти.бг: Държавният преврат, преврат или пуч е завземане на властта в държавата чрез неконституционни средства от страна на участници в държавни структури....“ А сега кажете- кои са тези “ участници в държавни структури“, които- според вас- са извършили “държавен преврат в България“?:) Нпо-тата НЕ СА участници в държавни структури. А знаете ли какво значи “ завземане на властта в държавата чрез неконституционни средства“? ЗНАЧИ МЕТЕЖ! Из уики“Съществително нарицателно име, мъжки род, тип 7 Метеж - това е действие или състояние на въоръжена, ОТКРИТА СЪПРОТИВА на властите или на правителството, управляващо страната (или част от нея). Метежът също може да бъде под формата на открито неподчинение или опозиция на какъвто и да е контрол. Ако такива действия (или състояния) продължават или се усилват, то метежът може да приеме формата на гражданска война или революция...“ КАЖЕТЕ СЕГА- КОЙ Е ТРЪГНАЛ С ОРЪЖИЕ В РЪКА ДА ПРЕВЗЕМА ПАРЛАМЕНТА, ПРЕЗИДЕНТСТВОТО ИЛИ ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ В БЪЛГАРИЯ?!
  • 74 кики

    5 11 Отговор
    Основният въпрос днес е как може да се предотвратят бъдещи военни конфликти и агресия по периферията от страна на Русия. Това може да стане само по един единствен начин. Западът трябва да бъде единен и безкомпромисен в отстояването на принципите на международното право. Винаги съм повтарял тезата, че с диктаторите трябва да се действа като с терористите. С тях не бива да се правят компромиси. За диктаторите има само един аргумент, това е силата. Диктаторите не вярват в принципи и ценности, за тях всеки компромис не е знак на добронамереност, а проява на слабост, която засилва тяхната агресивност. Исторически погледнато, всички опити на демократични лидери да осигурят мир и справедливост чрез добронамерени компромиси, са водили до най-тежките конфликти и до жестока несправедливост. Цената за тази наивна добронамереност, която в повечето случаи се явява чиста форма на конформизъм и глупост, се плаща от народите – плаща се с кръв и страдания. Една от главните опорни точки на Кремълската пропаганда е, че Западът трябва да намери компромис с Русия, на всяка цена, защото иначе от Кремъл били готови да запалят трета световна война. Това е стара пропагандна схема от съветско време – съветската пропагандна машина инвестираше огромни средства в разни комитети за мир по света. Същевременно, режимът в Москва тероризираше няколко стотин милиона роби в страните от бившия социалистически лагер и финансираше „революции“, въоръжаваше и доставяше терористи, наречени
  • 75 гост 2

    7 9 Отговор

    До коментар #70 от "Бай хой":

    НК Глава първа. ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ РЕПУБЛИКАТА Раздел I.
    Измяна Чл. 95. (Изм. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Който с цел да бъде съборена, подровена или отслабена властта в републиката участвува в извършването на опит за преврат за насилствено завземане на властта в центъра или по места, или в бунт, или във въоръжено въстание, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна.
    Значи- Вие казвате, че е налице ВЪОРЪЖЕН БУНТ В БЪЛГАРИЯ ЗА НАСИЛСТВЕНО ЗАВЗЕМАНЕ НА ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТА, а?:):) И ОТ КОГО?:):)
  • 76 кики

    6 8 Отговор
    във всички точки по света. Сега виждаме същата пропаганда – и нейната цел е много ясна – дайте в името на мира, за да няма световна ядрена катастрофа, да оставим Путин да си прави каквото иска. Под сурдинка се казва: – тези в Кремъл са луди, да не бъдат притискани, за да не запалят ядрена война. Плашат ни и с това какво щяло да стане след Путин: – ами ако дойде някой още по-лош, някой силовак? Нямам намерение да влизам в спора дали Русия е способна да нанесе ядрен удар срещу запада, и какво ще и се случи при такъв опит. Истината е, че лидерите на РФ не са хора, които са готови да умрат за каквато и да е кауза. Те могат да пращат руските момчета да гинат за техните налудничави идеи, но никога самите те не биха се жертвали за тях. Ако бяха такива идеалисти, нямаше да държат децата и парите си на Запад. За наше щастие те не са готови да се самоубиват заедно със семействата си като нацистките маниаци, когато рухна „Третия Райх“, най-малкото защото децата им няма да се върнат от чужбина.
  • 77 гост 2

    3 8 Отговор

    До коментар #70 от "Бай хой":

    “...Публикувано във факти.бг: А защо миналата година сащ чрез нпо организации извършиха преврат в България?...“ Нямам думи! До тази НИЗОСТ ли стигнахте ватниците и предателите на България, че твърдите, че е имало ВЪОРЪЖЕН БУНТ ЗА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО ЗАВЗЕМАНЕ НА ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2016Г.?! ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ЗНАЧИ ТОВА?! ТОВА ЗНАЧИ, АРМИЯТА ИЛИ ПОЛИЦИЯТА ДА СЕ ВЪОРЪЖИ ТАЙНО И ДА ОТИДЕ ДА ПРЕВЗЕМА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО, МС И НС И ДА УСТАНОВИ СВОЯ ВОЕННА ДИКТАТУРА! КОГА СЕ Е СЛУЧИЛО ТОВА ПРЕЗ 2016Г.?! ЗАЩО ПИШЕТЕ ЛЪЖИ И АБСОЛЮТНО НЕВЕРНИ НЕЩА ЗА БЪЛГАРИЯ? ЗАЩОТО РУСИЯ ИЗИСКВА ТОВА ОТ ВАС, НАЛИ?

    Коментиран от #79

  • 78 Ярослав Станчев

    10 4 Отговор

    До коментар #67 от "гост 2":

    Отговорих ти,но явно коментара ми е изтрит или не се е публикувал,случвало се е и преди.Няма значение,пак ще отговоря.
    Какво диреше натовката войска в Афганистан?Включително и българския контингент,който струваше на държавата над 400 млн. лева?Какви толкова силни интереси имаше България в Афганистан?
    Какво търсеше българска войска в Ирак?Там цената във финансово измерение беше по-ниска,около 200 млн. лв,но загубата в човешки животи беше тежка и необратима.Какво толкова имахме да пазим в Ирак,та беше нужно да даваме жертви?Какво прави натовска Турция в Сирия,след като нееднократно сирийското правителство казва,че турците нямат право да влизат без разрешение на територията на суверенна държава?Какво правеха турците и в Ирак,след като иракското правителство заяви същото,като сирийците?По кой международен договор турците нахлуваха в Ирак и Сирия?За американците важи същия въпрос.Защо бомбардират цели в независима Сирия,след като не са ги канили?По коя алинея и по кой член от договора на НАТО имат това право,след като Сирия не е член на НАТО?
  • 79 гост

    9 4 Отговор

    До коментар #77 от "гост 2":

    Не се притеснявай! То няма и да се случи военен преврат. Нали затова унищожиха армията?! Хем да няма изненади, хем да си плащане на чужди военни да ни "охраняват". Иначе ми говориш за български интереси и независимост. НЯМА независима държава без армия.
  • 80 Гост 2 Болен

    1 0 Отговор
    Мозък
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания