Last news in Fakti

13 Юни, 2017 20:39 3 021 3

Екатерина Захариева се срещна с Чавушоглу

  • турция-
  • екатерина захариева-
  • мевлют чавушоглу

Двамата обсъдиха имиграцията и търговията

Екатерина Захариева се срещна с Чавушоглу - 1
Снимка: МВНР

Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна с турския министър на външните работи Мевлют Чавушоглу в резиденцията „Чанкая" в Анкара, съобщиха от Външно министерство.

Захариева е част от българска правителствена делегация, водена от премиера Бойко Борисов. По време на разговора Захариева и Чавушоглу обсъдиха въпроси, свързани както с двустранните отношения, така и с региона. Българската страна изтъкна, че Турция е ключов партньор в области като миграцията, сигурността и борбата с тероризма. Захариева оцени високо приноса на югоизточната ни съседка за справяне с миграционния натиск и изрази очакване доброто сътрудничество в тази сфера да бъде задълбочено още повече.

Двамата първи дипломати изтъкнаха, че двустранните отношения трябва да се развиват на принципите на добросъседство, взаимно доверие, както и зачитане на националните интереси на двете държави.

Отчетен бе и ръстът от 1,7% на стокообмена, който за 2016 г. възлиза на 3,5 млрд. евро. Износът ни за Турция е на стойност 1,9 млрд. евро, а вносът – 1,6 млрд. евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Саше

    6 7 Отговор
    Ха, Ха! Тая па и тая! Барабар Петко с мъжете и тя се окумила там, все едно нещо зависи от нея!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Густо Майна

    3 0 Отговор
    Катето ме кефи с каква пола се е барнала - до кокалчетата, че знае ли се, дали се знае!
Новини по държави: