Last news in Fakti

8 Август, 2017 08:03 4 346 18

Китай: Ще платим цената за новите санкции срещу КНДР

  • китай-
  • северна корея-
  • санкции
Китай: Ще платим цената за новите санкции срещу КНДР - 1
Снимки: БТА/АР

Китай ще загуби най-много от новите санкции на ООН срещу Северна Корея поради близките икономически отношения със страната, но ще прилага резолюциите, заяви китайският външен министър Ван И, цитиран от Reuters.

В събота Съветът за сигурност на ООН наложи единодушно нови санкции на Северна Корея, които може да доведат до съкращаване на годишния износ на страната с до една трета.

Ван И заяви на регионален форум за сигурността в Манила, че новата резолюция показва, че Китай и международната общност се противопоставят на продължаването на севернокорейските ракетни изпитания, се съобщава в изявление на китайското външно министерство. "За да защити международната система за неразпространение на ядрените оръжия, както и мира и стабилността в региона, Китай ще прилага, както преди, пълно и изцяло съдържанието на съответната резолюция", увери той.

Китай неведнъж е заявявал, че е готов да прилага все по-твърдите резолюции на ООН за Северна Корея. Пекин обаче подчертава, че те не трябва да засягат търговските отношения, които китайската страна смята за нормални, нито да засягат обикновените севернокорейци.

Китай: Ще платим цената за новите санкции срещу КНДР

Според министър Ван резолюцията не само налага санкции, а и показва, че преговорите със Северна Корея, в които участват Русия и Япония, трябва да бъдат подновени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    13 22 Отговор
    Хитрия китаец на пръв поглед кляка на Запада,ама се опъва да се наведе както трябва.КАКВА ЦЕНА ЩЕ ПЛАЩА КИТАЙ,СЛЕД КАТО ИЗКЛЮЧВА ОТ НЕЯ "ТЪРГОВСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ" СЪС С.КОРЕЯ?Ами то точно там е гвоздея на мероприятието-удар в сърцето на икономиката на наказаната с икономически санкции държава и абсолютен пример за това е Русия !

    Коментиран от #2, #11

  • 2 чайна майна

    25 11 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Така е, китайците няма да оставят С. Корея гладни, ще им доставят всичко необходимо по един или друг начин, включително ракети за нападение над САЩ когато му дойде времето. Все едно да си оставиш кучето в двора да умре от глад или жажда. А САЩ ще го духат, както и заслужават.
    ето

    Коментиран от #4

  • 3 no name no face no number

    12 4 Отговор
    Не е запада само САЩ. Те са черният Петър в цялата игра.
  • 4 смотан путин

    14 12 Отговор

    До коментар #2 от "чайна майна":

    Китай заедно с Япония че и Русия до някъде са се набълбукали с ДЦК на САЩ и при един по-сериозен конфликт ще получат вместо пари -хартия ! Така че те са най-заинтересованите страни американците да имат здрава икономика и силен долар!

    А Кимчо им е като пуделче на верижка -може да ходи до там до където му я отпуснат!!!

    Коментиран от #16

  • 5 Сандо

    10 7 Отговор
    Кой си бе катър, че чак и санкций налагаш. Иди да се редиш за виза в щатите, само дето не дават на катъри.
    Подлизурко!
    Колкото и да не им се иска... Никога няма да се променят нещата, оставаш си тук!

    Коментиран от #6, #7

  • 6 onq s konq

    13 16 Отговор

    До коментар #5 от "Сандо":

    Абе Сандьо смотан,аз в Америка нямам абсолютно никва работа,защото тука ми е повече от добре!Единствената ми претенция към Щатите е да ме пази от Русия,с чиято военна помощ русофилската ви шайка като нищо може да ми национализира играчките:)
  • 7 Kcaniba

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "Сандо":

    по тихо в коневръза

    Коментиран от #14

  • 8 Сандо

    10 4 Отговор
    Все са те запазили ... Не са пожелали, не са ни унищожили!
    А американците си гледат интереса, никой не го боли за нас. А от такива като вас, така или иначе нищо не зависи.
    Но Вие си се напъвате :)
    Дори давате експертни мнения, направо сте смешни!

    Коментиран от #10

  • 9 Сандо

    9 3 Отговор
    Защо ви няма на въпроса за визите. Дори това е достатъчно да се разбере що за стока сте. Никой не ви иска и за снимка дори, а ти конче и свирки си готов да правиш на чичо ти Дони. Той ти е бащина линия :))
  • 10 onq s konq

    9 11 Отговор

    До коментар #8 от "Сандо":

    И пак ти повтарям,тоя път по-бавно:ДОРИ ДА МИ ПОДАРЯВАТ ВИЗА ЩЕ Я ОТКАЖА,защото нямам работа при негрите!Не знам дали знаеш,но в Америка за да получаваш кинти искат яко бачкане,докато тук парите се търкалят по земята и трябва само да се наведеш и да ги вземеш.Конкретно пък при мен нещата съм ги нагласил така,че дори да не се навеждам,а направо ми ги превеждат по сметка,без да си мръдна пръста естествено.С две думи-вие заминавайте за където ви видят очите ,ние оставаме тук стабилно за да поддържаме огъня!
  • 11 хихихихиххии

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    пример бил русия .Е ми да вече 5 години санкции ате още е знаят.Докато безпомощните в партер САЩ налагат санкции с документи и хартии ,Русия ги нарита от всякъде и те са като оглозгани мафиоти които залагат на покер за последно.Кой какво ще вземе от остатъците миналото им "величие"
  • 12 Додо

    6 7 Отговор
    Браво на русия и Китай, че гласуваха ЗА налагане на унищожителни за икономиката на с. корея санкции и доближиха столчето на диктаторът ким с една крачка по близо до бесилото.
  • 13 Гришко

    1 8 Отговор
    Отпадане на визите докато на свобода циркулират десетки хиляди нелустрирани, успешно промити соц-тъпоъгълници? И.аваш ли са другарю?
  • 14 аз съм

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    Нищо не ми отговори за 72 годишнината от Хирошима.По–демократичен и по–технологичен ли е американския уран ?
  • 15 2399

    2 0 Отговор
    Айде да започва Трета световна война че ми писна вече от закани. Да натискат копчетата и каквото ще става да става.
  • 16 чайна майна

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "смотан путин":

    Забравяш едно съвсем просто нещо, при един по-сериозен конфликт вече няма да има САЩ(всъщност това е само въпрос на време), а Русия и Китай ще си поделят краварската територия както си поискат, тъй че не бери грижа кой се е набълбукал с тия ДЦК
  • 17 КРАЛИ МАРКО

    5 2 Отговор
    СЛАВА НА ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ. НАЙ МОГЪЩАТА ДЪРЖАВА НА ЗЕМЯТА. НАША КРЪВ И ПЛЪТ.
    РУСИЯ ЩЕ ВЛАСТВА НА ЗЕМЯТА - ВАНГА !!!
  • 18 Патриот

    0 0 Отговор
    Нормално. Като си ги плащал на цената на опаковката, а не по реална пазарна цена какво искаш?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания