3 297 10

Северна Корея: Преговори? Не, благодаря

Пхенян отхвърли предложението за диалог на южния си съсед

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Северна Корея отхвърли предложение за диалог от страна на южния си съсед. Новината стана факт по време на рядко виждано събитие - среща между висшите дипломати на двете страни, която се състоя в Манила. Това предаде южнокорейската агенция Йонхап, след като ООН втвърди санкциите срещу Пхенян.

В кратък разговор вчера преди откриването на регионален форум в Манила южнокорейският министър Кан Кьон-хва прикани Пхенян да приеме предложението й за диалог с цел намаляване на напрежението на полуострова и за ново събиране на семействата, разделени от Корейската война през 1950-1953 г.

Но според представител на южнокорейското дипломатическо ведомство нейният севернокорейски колега е отговорил, че предложенията на Сеул не са искрени.

"С оглед днешната ситуация, в която Югът сътрудничи със САЩ, за да засили натиска върху Севера, предложения от този род не са достатъчно искрени", цитира АР отговорът на Пхенян.

Филипини


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР
  Отговор
  1 10:02  07.08.17
  Като ги думнат с крилати ракети Томахоук по техните глави ще пищят и ще искат примирение и преговори даже. Ким Чу Гун ще почне да прави минет на перчема за да си спаси кожата ако трябва... Наясно са корейците че американците са докарали супермодерна техника в Маршаловите острови на атола Кваджалейн и са готови да изненадат червените каскети

  Коментиран от #2

 • законен
  Отговор
  2 10:22  07.08.17

  До коментар #1 от "БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР":

  Там е работата , че ще думнат пак обикновените хора , а "Чу Гун" ще е наврян дълбоко в някой бункер и ще чака да премине бурята

  Коментиран от #3

 • кроко
  Отговор
  3 10:34  07.08.17

  До коментар #2 от "законен":

  Е това е лошото !
 • Morgoth
  Отговор
  4 11:56  07.08.17
  Южна Корея не пее в хора и това от севера го знаят. Ако ще преговарят с някого това е със САЩ.

 • Кики
  Отговор
  5 12:04  07.08.17
  Отговорът на С.Корея е ясен, кратък и точен! Ако искат Ю.Корея да се намали напрежението трябва да разговарят със САЩ,а не със съседите си - това съм го казвал много пъти.
 • Onq s konq
  Отговор
  6 12:35  07.08.17
  Само така Ким Чен Ун е суров и твърд мъжага не е продажен корейски южняк
 • курчо
  Отговор
  7 13:36  07.08.17
  Само такива реални хора могат да взимат решиния ,точни адекватни,истенски, и да им казват на насраните американци че ще го ядът големия независимо от всичко.разлика между тези и наште ръководители е ясно видима и не е нужно да се коментира,защото нашите политици не само че са глухи като се говори за USA ,но и са слепи
 • стоян георгиев
  Отговор
  8 14:11  07.08.17
  тва че няма да преговарят ,единствено натоварва северна корея .другите народи нямат никакви проблеми ни с тока ни с яденето ,за пътуване или информация да не говорим,но севернокореиците в голямата си маса мрът в мизерия.тук има хора дето обаче адмирират севернокореиските политици без да отчитат живота на обикновенните севернокореици.

  Коментиран от #9, #10

 • Козяк
  Отговор
  9 14:37  07.08.17

  До коментар #8 от "стоян георгиев":

  Браво, усетила си опорните точки-премия!
 • Кики
  Отговор
  10 16:13  07.08.17

  До коментар #8 от "стоян георгиев":

  Много добре отчитаме и наблюдаваме живота на севернокорейци и техните политици! Тия общи и остарели приказки с които баламосваш себе си и другите, ги разправяй в кръчмата. Затрудненията в С.Корея идват от санкциите, които са тотално несправедли. Но въпреки това, те не са по - зле от нас! В доста отношения са и по - добре. Ако светът не ги изолира и премахнат санкциите, точно за 10-15 г.стигат Китай. Ако към България има такива огромни санкции и изолираност, къде мислиш, че ще бъдем? ... То и сега е... Ти Стояне си лишен от чувството да мислиш политически!

Напиши коментар:


Публикувай