Last news in Fakti

18 Август, 2017 09:45 6 208 13

Скандал в Германия: Войник почина при наказателен поход

  • германия-
  • бундесвер-
  • войник-
  • наказание

Негов колега все още се бори за живота си в болница в Хамбург.

Скандал в Германия: Войник почина при наказателен поход - 1
Снимка: Shutterstock

Германски военнослужещ е починал в Мюнстер след поход в пресечен терен. Разследванията на трагедията, цитирани от Der Spiegel, показват, че загиналият е изтърпявал наказание заедно с други негови колеги.

В първия доклад за разследването Бундесверът признава, че починалият войник и няколко други, които също са колабирали, очевидно е трябвало да изминат брутален поход на тежък терен.

Това е корекция в първоначалната информация, съгласно която няколко военнослужещи са колабирали на 19 юли по време на най-обикновен поход от 20 км, който е изпълняван при температура от 27 градуса по Целзий и без тежък багаж.

По-късно се оказало, че един от наказаните е починал в болница, където е приет след припадъка си по време на похода. Според Der Spiegel друг негов колега все още се бори за живота си в болница в Хамбург.

В новия доклад обаче се казва, че групата около починалия е трябвало да изпълни допълнителен марш преди действителното упражнение. Според доклада войниците е трябвало да изминат преди това разстояние от около седем километра.

Разследването по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Донат

    35 17 Отговор
    Фатмащината е навсякъде - и в демократичния Запад и в Тоталитарния Изток. Просто хора с малко гънки в мозъка са оставени да командват други хора, с едничката цел да ги затъпят, колкото се може повече.

    Коментиран от #6

  • 2 Бесен Язовец

    31 3 Отговор
    То през 2000г.във поделението на вътршни воиски 72345 - Враня имаше също смъртен случай бяха наказали един взвод да прави обиколки на плаца на + 35° с газове на главата и едно момче почина на плаца от прегряване ама Майор- Злия никой не го наказа.
  • 3 патриотити ша на упраят

    33 5 Отговор
    Така се става мъж, Каракачанката щеше да ни прави децата мъже, ама нема пари за цигари.
  • 4 dragula

    37 5 Отговор
    Повече пот в ученията, по-малко кръв в боя.
    Ако е реална война и ги преследва превъзхождащ противник какво ще правят.

    Коментиран от #9, #11

  • 5 Джон Смит

    26 5 Отговор
    На война, противника и ти ще си играете в компютърна зала с климатик, А? То затова мюслитата побеждават, защото имат поне воля да се бият!
  • 6 Барчо

    20 16 Отговор

    До коментар #1 от "Донат":

    Армията не е за девойки!!!! Там се калява тялото и духът. Никоя войска с войници с много гънки в мозъка и различно мислещи не е печелила битка, та камо ли война. Целта на фатмака е да направи от една пасмина пъпчасали чикиджии - мъже. Войника трябва да изпълнява всяка заповед на командира си без да я обсъжда или оспорва на секундата. От правилното и изпълнение най-вероятно зависи живота и здравето на много хора. Да не говорим, че може да зависи цяла битка или съдбата на градове. Заповедта може да изглежда на пръв поглед безмислена и ако боеца започне да се замисля, щото се прави на умен и не я изпълни дословно, може да се обърне всичко наопаки. Това нещо се постига единствено с много учения и чанч. И войската е като спортистите. Един състезател тренира с години само за няколко пъти да скочи примерно на олимпиада. Не може без тренировки да се постигне какъвто и да е успех.
    В никакъв случай не приемам смъртта на човешко същество по насилствен начин. Най-тежки са такива загуби в мирно време и от приятелски огън.
    Когато и аз бях в казармата в едно далечно време имахме също смъртен случай при поход. Момчето въпреки, че имаше леко сърдечно заболяване и можеше да бъде освободен от военна служба е настоявало и е подписало декларация, че ще служи на своя отговорност. При похода - марш на скок - аз и няколко други знаещи за проблема му, настояхме в писмен вид боеца да бъде освободен от похода. Единствено заместник командира по политическата част - голям мръсник

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Барчо

    16 3 Отговор

    До коментар #6 от "Барчо":

    Така си отиде без време едно мъжко момче, малък-голям българин. Лека му пръст. За голямо съжаление виновния не понесе никакво наказание, въпреки преди депозираните писмени препоръки, които разследващите също имаха в предвид. В това време бях срочно служещ, но офицер - пояснявам за тези които разбират.
  • 8 ДАДА

    7 7 Отговор

    До коментар #6 от "Барчо":

    едно време офицерите бяха учени хора,а войниците неуки,кой с 3-4клас
    в казармата можеше и занаят да научиш
    аз като бях в казармата 2000година ни караха на 40 градуса да сечем дървета с лопати и мотики

    Коментиран от #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Нико

    18 0 Отговор
    Все пак всичко трябва да е с мярка.
    Недопустимо е при тренировка и по време на мир да мрат хора.
  • 11 служил

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "dragula":

    В случая е станало "Повече кръв в ученията - никаква пот в боя".
    Щото този, дето трябва да се поти в боя, си е заминал скоропостижно.
    Глупаво, изключително глупаво фатмашко изхвърляне...
  • 12 кашик

    13 6 Отговор
    Много кекави тия дойчовци бе аз у кашимерията си ги бегах тия 22 км марш през ден.И то не сия техни модерни летни облекла ,а с въшкарник с мешка и лека картечница на гърба ,а некой път и на стария автомата пък не съм и помислил да припадам даже пък камо ли друго.И нема изоставане щото ротния с колелото кара след колоната и кой изостане бедна му фантазията в поделението кво ще му се случи.От Царево до Ахтопол са 11 км. и толкова връщане хората беха почнали да ни се смеят ,че сме се придвижвали по бързо от автобуса.Деца,деца нищо не знаете вие.Като се уволних не можех пешком все на бегане ме избиваше,некой път за 2-3 спирки рейса не чаках .Не се хвалим ама сополи не съм имал вече 27 години ...оставих ги в Царево на пътя.
  • 13 Барчо

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "ДАДА":

    Винаги е имало и винаги ще има неуки, не искащи да учат и научени. Тези, които бяха без образование, а не са били много и от определени етноси ги вземаха в трудовите войски. Те хем построиха много знакови сгради, мостове и т.н., хем научаваха занаят.
Новини по държави: