Last news in Fakti

18 Октомври, 2017 09:09 2 728 1

Синът на убитата журналистка: Мафия!

  • матю галиция-
  • малта-
  • мафия-
  • журналистка-
  • убийство-
  • дафне галиция

Превърнахте Малта в мафиотски остров, заяви Матю Галиция

Синът на загиналата при бомбен атентат в Малта разследваща журналистка Дафне Каруана Галиция обвини премиера Джоузеф Мускат в съучастие в престъплението. Матю Галиция, който също е журналист и е участвал в разследването на тайните офшорни сметки на политици в „Панамските досиета“, заяви, че Мускат е напълнил кабинета си с мошеници и е наложил култура на безнаказаност, която е превърнала Малта в мафиотски остров, съобщи БНР.

Убитата журналистка е работила главно върху корупционни практики сред най-близкия кръг на Мускат. Премиерът нарече атентата „варварски“ и се зарече да открие извършителите, дори с помощта на ФБР, и да ги изправи пред правосъдието.

Мускат спечели убедително преди четири месеца предсрочните парламентарни избори в Малта, които сам свика, след като Каруана Галиция обвини съпругата му, че е получавала подкупи от азербайджанското президентско семейство. Тя посочи, че съпругата на премиера е крила парите в Панама.

Убийството на малтийската журналистка беше осъдено от Съединените щати, окачествявайки го като долно нападение срещу репортер, посветил се на борбата с корупцията. Говорителят на Държавния департамент Хедър Науърт поясни, че ФБР е откликнало на искането на властите в Малта да помогне в разследването на бомбения атентат срещу Галиция.

„Отзовахме се бързо на искането на премиера на Малта за помощ. Малтийското правителство и малтийската полиция са във връзка с ФБР по разследването. ФБР предоставя конкретна помощ, за каквато беше помолено“, подчерта Науърт, призовавайки за прозрачно и независимо разследване. В понеделник 53-годишната малтийска журналистка загина, след като колата й беше взривена близо до нейния дом.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    2 0 Отговор
    Знаем какво е.
    Ние живеем в мафиотска държава.