Last news in Fakti

26 Октомври, 2017 18:27 1 421 7

Различията между НАТО и Русия се запазват

  • русия-
  • йенс столтенберг-
  • русия

Според Йенс Столтенберг диалогът между двете страни е важен

„Различията между НАТО и Русия се запазват“. Това заяви генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг, цитиран от радио „Free Europe”.

Това стана след среща на посланиците на организацията с руските им колеги.

„Нашият диалог не е лесен. Точно за това обаче е толкова важен. Ние продължаваме да имаме фундаментални различия по въпроса за Източна Украйна. Все пак проведохме отворен разговор. Бяхме честни.

Ние продължаваме да искаме спазване на Минското споразумение. Режимът на примирие продължава да се нарушава. Ситуацията там е нестабилна, но ние работим за стабилизирането й.

Анализите ни се разминават, но споделяме едни и същи цели за сигурността и стабилността на Афганистан. Важно е да помогнем в борбата срещу тероризма на страната. Това е възможно само чрез подкрепа на правителството за национално единство“, заяви Столтенберг.

Обсъдени са били и военните учения на двете страни. Те са се съгласили за нуждата от увеличаване на прозрачността в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 казано образно

    16 5 Отговор
    НАТО(САЩ)са вече бита карта, потъващ кораб. И въпреки многото моряци на кораба и афишираните ценности и дисциплина в управлението му повечето са готови незабавно да подадат рапорт за напускане(както в един небезизвестен случай)когато видят че времето на хоризонта се разваля.
  • 2 ООИ

    16 5 Отговор
    НАТО са пълни нещасници, колкото по-рано се отървеме от тях, толкова по-добре. Сано нещастие носят на хората. Който не го е разбрал е .....
  • 3 Аааа

    15 5 Отговор
    БЪДЕЩЕТО Е НА ИЗТОК !
  • 4 onq s konq

    7 15 Отговор
    Живеете в Русия поради определени обстоятелства,ядете руски хляб,нормално е да мразите НАТО защото то е причината за полугладното ви съществуване тъй като сте натоварени със издръжката на военно-промишления комплекс.Ние живеем в страна -членка на НАТО,ние сме член и на ЕС,нормално е да ненавиждаме милитаристична Русия и непрекъснатите й военни заплахи.Не разбирам обаче една:ЗАЩО ВИЕ ПИШЕТЕ В БЪЛГАРСКИ САЙТ,А АЗ НЕ ПИША В РУСКИ?А обяснението е просто- заглеждате замечтано България като секси мацка,а за крокодила до вас дори и не желаете да си помислите:)"Отломки нещастни" ви беше нарекъл много отдавна един поет...

    Коментиран от #7

  • 5 Кавказ

    7 2 Отговор
    Нато отдавна е ...труп..понафунтява отвсякъде
  • 6 no name no face no number

    4 2 Отговор
    РЕФЕРЕНДУМ ЗА НАТО
  • 7 Хохи

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Плясни си два ШАМАРА и ще чочнеш ДА ДИШАШ РАВНОМЕРНО.
    Току-виш си се СЪБУДИЛ