Last news in Fakti

1 Януари, 2018 17:00 2 569 40

България ще постави въпроса за санкциите срещу Русия

  • българия-
  • лиляна павлова-
  • ес

Лиляна Павлова говори пред ТАСС

България смята, че въпросът за санкциите срещу Русия трябва да бъде включен в дневния ред на предстоящите дебати ЕС като основна тема. Това заяви отговорникът за европейското председателство на България Лиляна Павлова пред ТАСС.

България поема ротационното председателство в ЕС, като през следващите 6 месеца Павлова очаква в страната да се проведат 300 срещи на високо ниво.

Тя отбеляза, че при посредничеството на София ще продължат разговорите за излизането на Великобритания от ЕС, разработването на миграционни планове, регионалното развитие на страните – членки от ЕС и интеграцията на Западните Балкани.

„Въпросът със свалянето на руските санкции ще се обсъжда в различни формати, за да се обсъди най-доброто решение по темата“, заяви Павлова.

Вече се работи по първите срещи, които ще се проведат в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    28 47 Отговор
    Санкциите ще останат, докато не се премахнат причините за тяхното налагане. И това е ясно на руската болонка Бойка и нейните подчинени. Всичко друго е словестна еквилибристика, заиграване с електрата и неумели журналистически интерпретации.

    Коментиран от #20

  • 2 МММ

    44 2 Отговор
    Лилето расте с часове. Чудя се дали успява да се избърше сама след голяма работа, дали и стига ръката отзад а?
  • 3 Бесен Язовец

    24 5 Отговор
    Щом Лилито иска да махнат така полезните за Русия санкции, значи тогава тя е враг на братушките,
  • 4 Барчо

    31 17 Отговор
    Крайно време е да се разбере, че тези санкции засягат нас, а не руснаците. Те продължават да си пушат и пият, както и да се хранят. А ние няма друго какво да изнасяме, освен такива разни неща. На практика купуваме от тях нефтени продукти, , както газ и ядрено гориво с произтичащата след това обработка, а не изнасяме нищо. Внасяме, а не изнасяме нищо. Отрицателния търговски баланс е убийствено за която и да е държава.

    Коментиран от #6, #9

  • 5 СССРБарета

    23 17 Отговор
    EEEE Добро утро!!! Само простак би се би стоял в тая шопска ситуация! Може и аз да съм зле ма сакам и ВУТЕ ДА Е ЗЛЕ!
    Ако скоро не махнете санкциите скоро Путин вас ще ви омаха! Ако управляващите на ЕС не премахнат санкциите скоро Народът на ЕС ще премахне управляващите и това всички вече го виждат и усещат! Изледванията излезнаха и Путин е повишил рейтинга си в световен мащаб с 10 процента и надупените еврогейци знаят , че ако народът се надигне даже и началниците им от ЦРУ нямогат да ги спасят ХАхахахах! И всички центадджии лизачи ще останат безработни:)
  • 6 Българин

    18 15 Отговор

    До коментар #4 от "Барчо":

    Нито санкциите, нито контрасанкциите не засягат България финансово. Преките загуби са 20 милиона Евро на година. А от руските пазари бяхме отрязани много преди анексията на Крим.

    Коментиран от #15

  • 7 ТОС1буратино

    20 17 Отговор
    Баба Ванга ни го каза приживе! Русия отново ще стане велика държава! Ама на наще политици кухи дамаджани!

    Коментиран от #10

  • 8 реалист

    13 5 Отговор
    Явно от първия ден председателството тръгва зле и на греда върви ...
  • 9 onq s konq

    13 12 Отговор

    До коментар #4 от "Барчо":

    Барчо,барчо...нещо си се разсеял и пишеш едни работи...Какво ги интересува руснаците разни търговски баланси,СЛЕД КАТО СИ ПЛАЩАМЕ по надлежния ред всичко закупено от тях като добри хора?А нима аз от "Супера" само не "внасям" покупки в къщи- нещо да съм "изнесъл" за там и не е ли баланса ми в това отношение абсолютна нула?Бъркаш ДЪРЖАВНИЯ БАЛАНС като цяло с БАЛАНСА С РУСИЯ като частен случай.СКЪСВАМЕ СЕ ДА ИЗНАСЯМЕ мой човек-добре го разбери,НО ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ!И понеже сме основно АКРАРНО-ТУРИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА,от една страна изнасяме например ежегодно по около 3,5 милиона тона пшеница царевица и слънчоглед,вино,живи животни и т.н.,а от друга-ИЗНАСЯМЕ ТУРИЗЪМ,което е едно от основните ни пера.Е,ще спомена че и оръжие изнасяме и то немалко!Аре жив и здрав и не се затормозявай излишно:)
  • 10 Джавелин

    18 27 Отговор

    До коментар #7 от "ТОС1буратино":

    Грешиш, баба Ванга е казала, че Русия ще се оправи когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея
  • 11 СссереМ

    17 24 Отговор
    Никакво махане ,таман сме ги хванали за гушата,още 3-4 години и ще фалират тотално,лошото че и те го знаят и може да направят някоя простотия,а тогава Тръмп трябва да ги заличи,което не е добре за обикновеният руснак.

    Коментиран от #21

  • 12 Ще останат

    19 12 Отговор
    Има причина за тези санкции, причините не са премахната, значи и санкциите ще останат. Русия купува български политици (това не е ново), те продават българските интереси (и това не е ново). Но това си е проблем на България, а не на ЕС (или поне толкова голям). Разбира се, тези купени политици нагнетяват фактите, за да изглежда, че отстояват нашите интереси, а не своите. Един прост въпрос е: коя държава разчита на Русия, или на САЩ, или на Германия, или на която да е друга страна, за да стане просперираща? Няма такава, големите (или каквито и да ги наречете) държави си водят собствената политика за себе си. Ако ние искаме да сме добре, трябва да погледнем нашата си градинка и градинарите дето ги избираме и да се вземем в ръце и да работим за себе си. Но тогава трябва да изгоним бившите комсомолци от управлението, а това включва и Бойко, и Нинова, и Симеонов и т.н. Но ни е по-лесно да се надяваме, че ще дойде някой и даром ще ни направи хубави и умни.
  • 13 Bill

    14 6 Отговор
    Троянския кон България, трябва да се докаже като такъв.
  • 14 666

    16 10 Отговор
    Санкциите няма да бъдат премахнати никога, дори и Русия да върне Крим на Украйна. Ще бъдат премахнати чак когато Навални стане президент на Русия, а българските ''русофили'' заминат да живеят в САЩ, при своя работодател...:):):)
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 европредседателствуваме

    10 3 Отговор
    Тия от ТАСС дали са наясно, че когато някой гербераст или герберистутка им каже "добъро утро" да се огледат дали слънцето вече не е залязло !
  • 17 трите п

    12 2 Отговор
    Лилиту упорито се бори да я приемат в групичката на тримата дебели, ама местата са само три, а и за какво ли, ще я ползват ....ама се натиска де, надава добре ;)
  • 18 Диди

    8 15 Отговор
    На всяка половин година санкциите ще бъдат удължавани.Санкциите трябва да останат.А тази госпожа,да не излага България с такава тема като,,санкциите да биле свалени,,.пред обществото.Всички знаем защо са наложени.Така трябва да бъде.
  • 19 Диди

    10 6 Отговор
    Госпожата да вземе и спортува всеки ден,за да отслабне.Как може млада жена да се изостави толкова с килограмите.Прилича на дебела б..ва,която всеки момент ще експлоадира. Такива хора презентират държавата. Добър апетит.

    Коментиран от #22, #33

  • 20 Пешо

    12 5 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    ГЕРБ са наи големите руски подлоги.Всички са деца на бивши раководни кадри на БКП
  • 21 Европеец

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "СссереМ":

    За нищо не ги е хванал.Русия е свикнала да живе така.Така само ги консолидират и помагат за укрепване власта нс Путин.От санкциите печели само САЩ които по официални данни са увеличили печалбата.Единственият вариант е точно обратния и нещата ще се получат сами
  • 22 🌝💥🌩💦🌪

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Диди":

    Ами ако съпругът и е харесва такава!Старите майстори не са рисували скелети и закачалки.Жената не работи манекен.ВАжно е как работи онова вещество под фризурата.Освен това от гените си с тренировка не може да избягаш.Тези които критикуват очевидно никога не са работили интензивно в непрекъснат стрес за да имат време за какъвто и да е режим

    Коментиран от #24

  • 23 mmMM

    1 0 Отговор
    Пигета загатва какви са и ги спуснали отгоре да маже и лаже. Смех - камоли новина
  • 24 Stefko 88

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "🌝💥🌩💦🌪":

    Дебелите са винки са гадни. Няма пари за които бих легнал с прасе

    Коментиран от #25

  • 25 🌝💥🔥🌪

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Stefko 88":

    Като ти гледам набора внимавай какво казваш за да не ти се случи “иронията на съдбата”След 15 години интересно ще бъде какво ще мислиш и дсли ще можеш.Но може би си толкова красив че си плащаш.
  • 26 Stefko 88

    0 1 Отговор
    Затова е спортът 😉. За да можеш много неща като остарееш и да не познаеш други.
  • 27 Stefko 88

    0 1 Отговор
    Набора не ми е 88😋 по-голям съм и си рипа екстра. Сега ще изведа кучето и ще й покажа на булката ха ха.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 стоян георгиев

    3 3 Отговор
    само не разбирам що и тая иска да падат санкциите?откакто има санкции спестяваме няколко милиарда годишно грешно дадени пари на руснаците,тва е една от причините за икономическия ни въжод през последните три години!!!!спестихме за тва време пари повече от тези дето европа ни дава през фондовете.паднат ли санкциите нефта и газа отново ще литнат нагоре!

    Коментиран от #31

  • 30 Д-р Дулитъл

    5 0 Отговор
    Ле ле тая скоро ще започне да се търкаля

    Ма то много суджук ,много нещо -как няма
  • 31 Арменец Миньор

    2 2 Отговор

    До коментар #29 от "стоян георгиев":

    Хи хи хи ," България-Възход" печелиш конкурса за най кратък виц.

    Коментиран от #35

  • 32 ХАСАН

    1 2 Отговор
    Тая ще стане като Фидосова! Как може да плюска толкова много! Има пари поне здравословно да яде!

    Коментиран от #39

  • 33 Диди

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Диди":

    Ти също си леко закръглена ама си готина.
  • 34 Хахаха

    3 1 Отговор
    Поредната опашата руска лъжа! ТАСС означава ЛЪЖА!
  • 35 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Арменец Миньор":

    българия -възход.не се отнася обаче за соцносталгици и прецакани по-рождение.вие сте само в регрес.иначе за последните три години се вдигнаха сериозно доходите ,икономиката нарастна ,работещите забогатяха спрямо времето от преди това.тва са факти които няма как да бъдат оборени,но статистиката не обхваща всички разбира се,особено мързеливите и постоянно мрънкащи и нищо неправещи руски фенове!
  • 36 Батювуту

    1 1 Отговор
    Стойчооо, ама ти въобще знаеш ли за каква материя се напъваш за да се опиташ да изразиш мнение???????
    Ако въглеводородите бяха включени в санкциите, щеше да ти измръзне задника от студ, така както и 60% от цяла Европа! Щяхме да внасяме гориво от Норвегия и Англия и да си извадиш колата от паркинга, щеше да ти е скъпо удоволствие! Това, че не можеш да мислиш, то и така е ясно, ама вземи и прочети малко! Какво включват и какво не тия санкции, вземи и прочети малко... Разбирам, че ти си писател, не читател, ама си е излагация бе батювуту!

    Коментиран от #37

  • 37 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "Батювуту":

    пак ли ти бе?много умния ама незнаещ.въглеводородите под натиск на санкциите паднаха като цена и сега българия харчи с около 4 млрд лева годишно по-малко за същите от преди санкциите.смятаи за четири години кво спестихме!!!иначе като спрат руските въглеводороди в русия ще настъпи канибализъм.нали прочете добре .ще има изяждане на хора от хора.те сега зорлен кретат ,а кво остава ако им се спре 70-80 % от валутните постъпления!!!тогава наистина в европа ще имаме проблем щото като тръгнат да бягат 150 млн. руснаци неминуемо ще трябва да се оправяме.иначе спират газа минаваме на мазут.ще бъде малко по-мръсно,но ние сме свикнали.на газ сме от 15 години.преди тва си бяхме на мазут!
  • 38 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    свинарова
  • 39 СссереМ

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "ХАСАН":

    Аз знам че харесвате кадъните дебели,за има къде за хванеш,което ще рече че ти не си турчин,само при циганите булките са им кльощави,значи си чист "ром".
  • 40 Батювуту

    0 0 Отговор
    Слушай сега, батювуту! Мноу та моля, вземи и чети малко! Прочети какви са санкцииите и какво включват те! Започни от това, пак след туй, ако искаш минавай на мазут, ако искаш на дърва! Ама първоначално прочети за санкциите за да може да запалиш, че я караш на инерция, а физиката казва, че по инерция върви само на долу! Щом си тръгнал да разсъждаваш, трябва да почетеш малко по тази тема, за да не се излагаш! Повярвай ми, за твое добро е, пък ти както искаш!