Last news in Fakti

19 Април, 2019 09:25 2 521 9

Талибаните: Забравете преговорите, забравете мира

  • афганистан-
  • талибани-
  • ашраф гани-
  • забиулла муджахид-
  • катар

Отложени са преговорите между афганистанското правителство и бунтовниците в Катар

Талибаните: Забравете преговорите, забравете мира - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Мирните преговори, на които за първи път представители на талибаните и на правителството заявиха присъствие, трябваше да започнат в Доха, Катар, но бяха отложени за неопределено време. Причината са разногласия, свързани с участниците, предаде Асошиейтед прес.

Новината за отлагането съобщи Султан Баракат, директорът на катарския Център за уреждане на конфликти и хуманитарни проучвания - организацията, която спонсорира преговорите.

"За съжаление, има нужда да се постигне съгласие по въпроса кой трябва да участва в конференцията", заяви Баракат.

Преговорите, които трябваше да започнат днес, бяха смятани за важна първа стъпка към слагане на край на войната в Афганистан и евентуално изтегляне на американските войски от страната.

Според висши служители афганистанският президент Ашраф Гани е възразил срещу списъка с 243-ма участници в срещата, оповестен от катарските посредници. Той се различавал от списъка от 250 души, предложен от Гани, в който имало много повече жени.

Талибаните: Забравете преговорите, забравете мира

Анализатори смятат, че големият състав на афганистанската делегация, в която влизат враждуващи местни командири и политически опоненти, показва неспособността на Кабул да излъчи представители, които да имат обща позиция.

Талибаните още не са коментирали отлагането на срещата, но техният говорител Забиулла Муджахид постави под въпрос числеността на правителствената делегация. Бунтовниците трябваше да бъдат представени от едва 14 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прос Народ лесно се КОНТРОЛИРА

    6 0 Отговор
    Това новина ли Е, изобщо????????
  • 2 там е живота

    8 1 Отговор
    Гответе се да ви изпращат в отделни групи при Аллах Той ще ви посрещне лично с локун и баклава и загорели девственици
  • 3 aмериканосран

    10 1 Отговор
    Американците Отдавна не бяха яли такъв пердах още от виетнамската война! Талибаните изобщо не се притесняват да атакуват американски бази и от време на време да пращат обратно към краварника с ковчег някоя отстреляна крава!
  • 4 Америка е клозет

    11 2 Отговор
    Вижте какво стана след като Командо вече е Пенсионер! Американската армия сандъче със своите хипер Мега гига модерни оръжия невидими и още по-невидими изтребители но пак не успява да победи талибаните! Ако Командо още беше млад сам с две картечници щеше да победи всички лоши талибани!

    Коментиран от #6

  • 5 ФАЩ създадоха талибаните

    6 2 Отговор
    и заглавието трябва да е: „Отрочетата на САЩ: Забравете преговорите, забравете мира”
  • 6 а ся де

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "Америка е клозет":

    ама мислиш че ако си отворат гадния арсенал от биологични оръжия няма да ги сразът ли или ако ги обградят и не дават и пиле да прехвръкне до тях от глад талибанчетата сами ще почнат да излизат от пещерите както руснаците постъпиха с чеченците но много ясно че американците да печатат още долари трябва да има конфликт и то колкото се може по дълго
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Император Шив Паплатин

    0 0 Отговор
    Тези на първата снимка ги взимам в моята армия !
  • 9 вай вай

    2 4 Отговор
    Ей тези брадатите разказаха играта на великата червена армия окупирала Афганистан и след десет годишна война ги принуди да се изтеглят Безславно от там с хиляди жертви и загуби на бойна техника
Новини по държави: