Last news in Fakti

27 Януари, 2020 09:25 6 953 25

Незаконните постройки на Пламен Георгиев стоят непокътнати

  • кпконпи-
  • пламен георгиев-
  • район слатина

В документацията по въвеждането на сградата в кв. "Гео Милев", на ул. Проф. Георги Павлов" №21, в която живее Георгиев, навесите не са били описани

Незаконните постройки на Пламен Георгиев стоят непокътнати - 1
Снимка: Гугъл 2020
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

От сателитна снимка от Гугъл към 2020 година се вижда, че постройките на терасата на тризонета на бившия шеф на КПКОНПИ и настоящ консул в Испания Пламен Георгиев са непокътнати, пише "Фрогнюз".

Според констатацията на кмета на район „Слатина“ почти 60 кв. м. са застроени незаконно и следва да бъдат премахнати.

През юли 2019 г. главният архитект на София Здравко Здравков обясни че е трябвало да провери и сравни документите по казуса с терасата на Георгиев. Според него в тях има разминаване. В документацията по въвеждането на сградата в кв. "Гео Милев", на ул. Проф. Георги Павлов" №21, в която живее Георгиев, навесите не са били описани.

Същото установи още през април 2019 г. и проверка на район "Слатина", чиито експерти заключиха, че постройките са незаконни, тъй като не присъстват в предварително одобрения проект.

През октомври 2019 г. Георгиев оттегли обжалването на решението да бъдат съборени постройките на терасата му. Това се случи след изрично разпореждане на премиера Бойко Борисов, който заяви, че Георгиев няма да замине като консул във Валенсия ако не махне незаконните постройки от терасата си.

Това трябваше да означава, че бившият шеф на КПКОНПИ сам трябва да бутне строежите и да изчисти строителните отпадъци. Според процедурата това се случва в двуседмичен срок, а за резултатът се съставят два констативни протокола от строителни инспектори. Единият е за съборена незаконна постройка, а вторият протокол е за изчистен строителен боклук.

Експерти по строителен контрол споделиха, че ако това не бъде направено след изтичане на срока следва принудително събаряне на незаконните постройки. Ако обаче достъпът е невъзможен следва районния кмет да поиска съдебно решение за влизане в имота и събаряне на постройките. Попитали сме и за такова.

От "Фрогнюз" съобщават, че опитите да получат информация от кмета на Район "Слатина" са ударили на камък.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан Азис

    5 15 Отговор
    Боклук са татарите

    Коментиран от #9, #18

  • 2 Русуфил

    33 3 Отговор
    Много зелени дървета на тая "снимка от 2020-та".
  • 3 ленчето с кремчето в ръце

    26 2 Отговор
    НЕМОЖЕ ДА ГИ ПИПНАТ ,ТОЙ ВЕЧЕ Е КОНСУЛ,ТОВА Е СПОРЕД НОВИЯ ЗАКОН - ЩЕ СЕ ГЛАСУВА СЛЕД МЕСЕЦ-ДВА
  • 4 Голям праз

    40 3 Отговор
    Небостъргача Златен Век също уж е незаконен пък и той си е там.
  • 5 Герберастия

    65 4 Отговор
    Държавата на Винету и шайката!!!Нека сега гербераските тролове и соросоидите ни обяснят кой е виновен за беззаконието в Кенефистан?
  • 6 Хахаха

    18 13 Отговор
    Много сте зле, няма такава смешна медия като Фрогнюз. Ако бяхте поне малко информирани, тогава щяхте да знаете, че сателитните снимки в гуглето се обновяват между 1 и 3 години. Иначе онзи тарикат може и да не е съборил незаконната постройка, но това може да се истанови само с дрон или от съседна по-висока сграда
  • 7 Така е у нас

    29 1 Отговор
    Пацо си отиде, Терасата остана, политическата отговорност е поета и всичко е законно.
  • 8 Съседа

    42 0 Отговор
    В България всяко чудо за три дни и всичко се потулва. Започна се с кумовски апартаменти , апартаменти на занижени цени с отделни асансьори, тераси с барбекюта, и куп други нарушения до боклуците които тихомълком внасят и се изгарят в БГ а на нас ни пробутват печки на пелети за чист въздух. И за 31 години няма вкаран управник в затвора а само си сменят службите, показва че демокрацията още я няма в България. Тук е сборище на мутри и разбойници и все още търпелив народ.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Някой си

    15 0 Отговор
    Поредната опашата лъжа на индианския вожд Винету.
  • 11 Хохо

    7 2 Отговор
    Някой за пръв път открива услугите на google maps и не е в течение как да прегледа от кога е сателитната снимка, а само чете от кога са запазените права!
  • 12 123

    9 1 Отговор
    Смешници и аидуци ражда българската майка . Много тъжно
  • 13 Бойко Борисов е мръсен боклук!

    9 0 Отговор
    Смърт за управляващите и тези които ги пазят!!! 🔫🔫💣🔪🔪
  • 14 Бойко Борисов е мръсен боклук!

    12 1 Отговор
    Смърт за управляващите и тези които ги пазят!!! 🔫🔫💣🔪🔪
  • 15 Герб

    14 0 Отговор
    е мафия
  • 16 наско

    8 0 Отговор
    Сигурно на кмета са казали,че пипне ли терасата ще иде при Иванчева.
  • 17 бай Тошо

    3 4 Отговор
    Това "разследване" е показателно за свободата на медиите! Интересното е че медийната лъжа е против властта, т.е. медиите са в ръцете на опозицията. Едно, че дърветата наистина са със зелени корони, което показва, че олигархичния "анти-власт слугинаж" е не само брутален, а и тъп, ами и децата знаят че терасите бяха разрушени преди 2-3 месеца, когато телевизиите със дрон снимаха работата на работниците по демонтажа и това се излъчи по официалните новини. Подобна беше историята с Елена Йончева, 2018, когато през ноември показваше черно-бяла снимка на падналата ограда на границата за да не се забележи че короните на дърветата са големи и зелени, тъй, като случката е от летните наводнения в Странджа. Милата, тя не разполагаше с компромат за ноември си го изсмука от пръстите за да стои на "гребена на вълната" на лайнометството.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Tako

    5 1 Отговор
    Разгледах снимките от сателита. Вярно е че са от 2020 година. Питам се в Слатина зимата подминала ли ги е. Що са зелени дърветата и тревата в близост до адреса. Май статията е току що събута мокра партенка, носена десет дни и метната върху кюнеца да се сущи.
  • 20 Санчо

    3 1 Отговор
    Гешефт, бягай , действай, простатуро нагла. докато отзовем утре пишман дипломата всичко да е долу на трески ! Иначе 5.65 !
  • 21 ДОКО

    3 1 Отговор
    ЕМИ ГЛАВНОТО АРХИТЕКТ НА СОФИЯ ИМЕННО ГЕНЕРАЛ БОКОВ НЕ ВИЖДА СТРОИТЕЛЕН ПРОБЛЕМ..ВСИЧКО Е ОК КАЗА АРХИТЕКТ БОКОВ ОТ БАНКЯ..
  • 22 Коко

    5 0 Отговор
    Кво става сега Гешев ще събаряме ли тераси ами Домусчиев ще го проверяваме ли а Пеевски а тенис партньора на Боко Харизанов дето се разправя че като директор на напоителни системи продал тръбите на язовир Пчелина него ще го проверявате ли или за тях нямаш заръка ако можехте да се видите от стръни хем щяхте да се смеете хем щяхте да ревете
  • 23 НИКОЛА

    4 0 Отговор
    ДО КОМЕНТИРАЩИТЕ!

    ЧЕТЕТЕ СТАТИЯТА В АФЕРА.БГ, РАЗДЕЛ МИШЕНА:
    АМЕРИКАНЦИТЕ СВАЛЯТ ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ С „АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ“. ПОСЛЕДНИЯТ ШАНС ЗА „СПАСЯВАНЕТО“ НА БОРИСОВ
  • 24 СИК и вели

    0 0 Отговор
    Ако се намери някой луд /Да не дава Господ!/,който да пусне един парцал,напоен с нафта на терасата Пацова,пожарникарите много бързо ще свършат работата и на търтеите, ръководени от Буда/Пеща/ и от Фандък-Мисирка.
  • 25 не сте человеци

    0 1 Отговор
    Всички имате остъклени балкони-незаконно. Всички сте си купили жилищата по данъчна оценка- уж. Ко мучите, хванете нещо офшорки, кредити от кгб, вила в монако до шумахер, и пр.