4 561 29

Десислава Иванчева: Липсва СРС, което ни оневинява. Чуйте го (ВИДЕО)

За доказателство в съда се признава само хартиеният вариант и съдът приема, че ако нещо не е свалено на хартия, то не съществува

Десислава Иванчева: Липсва СРС, което ни оневинява. Чуйте го (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Гаврите на тези хора с нас и с правосъдната система в България са стотици само в делото срещу нас. Ние обаче няма да се откажем да се борим за себе си и справедливостта в България! Още повече, след като самият настоящ главен прокурор призна в интервю, че залогът в процеса срещу нас е политически! Това написа обвинената във взимане на подкуп Десислава Иванчева във фейсбук.

Иванчева: „Те ми предлагат и АЗ ГИ ОТСВИРИХ, и то за мега застрояване”.
Дюлгеров: “По мое време бяха партийни фирми. Лъчо ми се обаждаше и казваше какво иска Бойко”

В последните няколко месеца с Биляна Петрова потърсихме помощ в страната и чужбина от специалисти по звукозапис, за да изчистят доколкото е възможно най-лошия запис от СРС, с който разполагаме – този на първата ни среща с Дюлгеров. Там е записан моят категоричен отказ да бъда корумпирана и този запис ме оневинява напълно!

Изчезналите СРС

По нашия случай се прилагат (от 7.02.2018 г. до 17.04.2018 г.) два вида СРС:
- аудио и видео файлове;
- свалените разговори на хартия, които трябва да съдържат всичко от записите.

За доказателство в съда се признава само хартиеният вариант и съдът приема, че ако нещо не е свалено на хартия, то не съществува. С Биляна Петрова и нашите адвокати многократно установихме, че в хартиения вариант на СРС липсват цели фрази, а други са записани погрешно. Репликата от първата ми среща с Дюлгеров „Аз ги отсвирих!” изобщо липсва в хартиения вариант. Така на практика изчезва поредното доказателството, което ме оневинява напълно. Записани са всички телефонни разговори които съм водила, но по делото са представени само някои от тях. Със защитата ми поискахме и други оневиняващи ме разговори, но прокуратурата ги обяви са унищожени. От общите ни срещи с Дюлгеров и Биляна Петрова липсва видео, като има само звук, което според мен е направено съзнателно.

Манипулираните СРС

СРС-тата от Ваклин имат видео и звук.
На места обаче записите са изчезнали, премахнати, изрязани, повредени, а от някои от тях липсва видеото. Такъв е случаят, когато Ваклин говори с друг строителен предприемач и се чува репликата: „Имам оферта за 15 000 лева от специализираната прокуратура за да направят да я няма”. Повечето СРС са с лошо качество. Според специалистите е възможно нарочно да са заглушавани определени части, които ме оневиняват. С добро качество обаче е СРС-то от единствената ни среща в общината, когато приемам Ваклин за разговор за дарение от него на детска площадка, като от него става ясно, че не говорим за нищо друго, освен за дарение на детска площадка.

Срещата ми с Дюлгеров

На 15 март 2018 г. Дюлгеров, ми се обади и поиска среща с мен от името на управляващата партия ВМРО. Той работеше за партийната им телевизия „България 24”. На 16 март 2018 г. беше първата ми работна среща с него. В Пицария „Il Forno“, която той избра, говорихме за искането на ВМРО за партиен клуб в район „Младост”. Бях им предложила четири общински помещения, но те не вземаха решение повече от месец. След два часа разговори за клуба на ВМРО и общи теми (основно какво се случва в Младост), Дюлгеров каза, че Сашо (Александър Ваклин) търси лична среща с мен, като кмет на Младост. Веднага се усъмних за какво става дума. Но аз не правя лични срещи, защото строителни фирми, като неговата си мислят, че ще получат лично отношение, предлагайки подкупи, което е в разрез с моите цели, ценности и разбирания, и аз категорично ги отказвам. Това беше най-ясният начин незабавно да заявя, че не се занимавам с подкупи и още в зародиш да отрежа всякакви намеци и искания за такъв род срещи.

Този мой решителен отказ да бъда корумпирана, който изцяло ме оневинява, е прикрит чрез повреда и лошо качество на записа. Това е пряко доказателство за моята невинност, а тази моя реплика отсъства от делото, защото не е записана в хартиения носител, отразяващ СРС. Прокуратурата няма нито едно доказателство, че съм искала или приемала подкуп, но всички доказателства за моята невинност мистериозно изчезват. Ето какво съдържа записа от това СРС.

Загубеният текст от СРС:

Дюлгеров: „Той вчера ми звъня. Сашо (Александър Ваклин) иска да се видим с него. Може би, може и утре да се видим с него? Тука Сашо да дойде. Обажда ми се, отиваш, те ще му разрешат.“
Иванчева: „Единия вариант, който са предлагали на кмета, по принцип говоря, от 3 до 5 лева, че ще е безпроблемно и другото е два процента или два процента и половина от цялото застрояване. ТЕ МИ ПРЕДЛАГАТ И АЗ ГИ ОТСВИРИХ И ТО ЗА МЕГА ЗАСТРОЯВАНЕ!“

Дюлгеров: „По мое време бяха партийни фирми и нямаше две-три. Ти разбираш ли. Тогава Лъчо (Лъчезар Иванов, депутат от ГЕРБ) ми се обажда и вика „Фирмите са това. Ти каквото искаш прави, но Бойко нареди.”

Моята позиция

На 16 март, категорично отказах да се срещна с някакъв си строителен предприемач „Сашо“, извън сградата на общината и извън задълженията ми в нея! Срещнах се с него за кратко на 13 април 2018 г. в сградата на общината, във връзка с предадено ми от Дюлгеров желание на строителния предприемач Александър Ваклин да направи дарение, като построи детска площадка. След моята реплика, с която стана ясно, че отказвам предложения за подкупи, Дюлгеров обясни, че той като кмет не е имал такава свобода, защото са му диктували по телефона кои са партийните фирми и какво трябва да се направи за тях.

АЗ, ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА НИКОГА НЕ СЪМ ИСКАЛА, НЕ СЪМ ПОЛУЧАВАЛА И НЕ СЪМ ПРИЕМАЛА ПОДКУПИ!

Това се потвърди в три тома свидетелски показания по делото, взети от инвеститори, строители, собственици на парцели и общински служители. Всички последвали действия на Дюлгеров – са негова отговорност и нямат нищо общо с мен, нито като кмет на „Младост”, нито като човек!

Следващото заседание по делото

На 20 май ще бъде следващото, вероятно последно заседание по делото ни на ниво Апелативен специализиран наказателен съд. Председател на състава е „случайно разпределеният” съдия Георги Ушев, който при предишната инстанция направи всичко възможно да угоди на прокуратурата, така че с г-жа Биляна Петрова да останем в ареста. Проверка от Върховния касационен съд констатира редица недопустими нарушения на съдя Георги Ушев. Настоящият съдебен състав вече показа с действията си, че не желае да разгледа доказателствата и да отсъди безпристрастно.
Двете с госпожа Петрова и нашите семейства преживяваме едни ужасяващи двайсет и пет месеца на лъжи, манипулации, заплахи и унижения, като това доведе до критично влошаване на нашето здраве. Разкритията на Фрогнюз и Биволъ за връзките между Иван Гешев и Александър Ваклин, не доведоха до нищо. Никой не разследва служителите, заплашили г-жа Петрова, че няма да види детето си, ако не свидетелства срещу мен. Никой не разследва офертата за 15 000 лева от Специализираната прокуратура, което ясно се чува в разговор от СРС с участието на Ваклин. Не се разследват също десетки сигнали от мен до прокуратурата, които подадох, като кмет на Младост.

Един от най-ужасяващите факти в нашето законодателство е, че прокуратурата има имунитет и може да си позволи да лъже безнаказано. И редовно го прави!

Прокуратурата излъга, че има запис от СРС, в който съм казала, че съм поставила Ваклин на колене и ще му взема парите. Такъв запис не съществува. Прокуратурата излъга, че е наблюдавала мен и Биляна Петрова как взимаме пари от Дюлгеров, как ги броим и как г-жа Петрова си ги прибира в чантата. Прокуратурата излъга, че Дюлгеров е поставил пари в колата ни, а съдът отхвърли искането ни по делото да се приложат записите на камерите от часовете преди и по време на ареста, където ясно се вижда, че парите са подхвърлени в колата ни и сме набедени.

Нашата следваща стъпка

Гаврите на тези хора с нас и с правосъдната система в България са стотици само в делото срещу нас. Ние обаче няма да се откажем да се борим за себе си и справедливостта в България! Още повече, след като самият настоящ главен прокурор призна в интервю, че залогът в процеса срещу нас е политически!

За да излезе истината за нашето организирано набедяване, заедно с будните български граждани, заедно с бившите служители от екипа ни в общината, които ни подкрепят, ще поискаме от отговорните комисари в Европейската комисия да осъществят независимо и пълно разследване на случая. Това е нашата следваща стъпка.

АЗ ВЯРВАМ, ЧЕ ИСТИНАТА ЩЕ ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА!

Десислава Иванчева

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 23 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Всичко е ясно

  71 6 Отговор
  Засегна интересите на турската компания и си навлече гнева на Божествения
 • 2 Бойко

  63 11 Отговор
  ги зготви и двете
 • 3 Маймунска държава

  82 6 Отговор
  Най голямото престъпление на Иванчева е че не беше част от ОПГ-то на Вожда
 • 4 Иво

  46 4 Отговор
  Дали близките 10 години ще има справедливост и грешните да сменят постоянния си адрес!
 • 5 Трайчо вебер

  34 1 Отговор
  Всичко е ясно.
 • 6 Мимч

  5 53 Отговор
  Много дхлго ти е излия Ниет и не го прочетох цялото,но общо взете ясно,че ще се оправдаваш,но знае се ,че във всяко нещо има и истина,а лошото е ,че ти не управда нашите очаквания и направо и бързо нагази лука.Твойто беше стани аз да седна и да си оближа поне пръстите.Така,че си носиш кръста сама..

  Коментиран от #16


 • 7 osk.bg

  6 40 Отговор
  не се преите. взехте кинтите еиии
 • 8 месара

  8 49 Отговор
  тия двете що още не са в затвора ?! в сливенския от кога ги чакат .
 • 9 позиция

  41 2 Отговор
  МАФИЯ ВЕЛИКА ВОДИ, НАШИЯТ ЗАГНИВАЩ СТРОЙ.....
 • 10 Сентенция

  36 2 Отговор
  Който слугува на СИК-аджиите,какъвто и каскет да си сложи на главата си остава престъпник.
 • 11 Garrincha

  7 18 Отговор
  Само, докато чуя за "работна среща в пицария" - и направо, ме загуби !
 • 12 цачо

  42 3 Отговор
  Всички вярваме , че истината ще възтържествува! На всеки българин му е ясно,че двете жени са невинни и парите са подхвърлени.Не играха по свирката на дерибеите,засегнати са нечии интереси на управляващата върхушка.Това е за назидание за тези ,които не се подчиняват.Но да не забравят ,че всичко е до време!
 • 13 Усмивката

  27 3 Отговор
  Докато Гешефтурата е на власт ще има още и подобни извращения с правораздаването.
 • 14 До фризьорката

  3 25 Отговор
  Та както си отсвирила ,ще ти се обърнат джигите от свирня в Сливенския затвор.,
 • 15 Фризьорката Иванчева

  6 29 Отговор
  Ще има мис Бал в Сливенския затвор,чакат те !ще бъдете на подоума😬КАТ взе Парите не рева!

  Коментиран от #20, #21

 • 16 Този коментар е премахнат от модератор

 • 17 Правда

  1 17 Отговор
  Не изчезва нещо, което го е нямало,то се знае, че ще искат да се оправдаят и не им се ходи в затвора....
 • 18 Пацул Барабонкин

  1 16 Отговор
  Не разбирам как може да се надява прокламации и стари срс-та, които дори не кореспондират с лицата, да съборят факта на подкупа ?! ... Кого иска да приспи с песнички, които дори не са приспивни ?
 • 19 незнайко

  18 2 Отговор
  Жалко за тези жени, никой не е успял да се пребори с тази МАШИНА за мачкане . Няма как да ги оправдаят ! Все едно ПРОКУРАТУРАТА да признае подмолните и изфабрикувани СРС-та !!! Затова от техния случай насам, всеки крупен бизнес разгавар хората си го записват, даже и с видео !!!
 • 20 Този коментар е премахнат от модератор

 • 21 Загорял

  1 6 Отговор

  До коментар #15 от "Фризьорката Иванчева":

  Хубава ли си

 • 22 Този коментар е премахнат от модератор

 • 23 Героите на ЖЦ

  1 4 Отговор
  Какви мили физиономии..!
 • 24 циник

  2 5 Отговор
  Толкова са кофти тези дето сме си избрали.Че крадците взеха да изглеждат като борци за свобода.
 • 25 Някой

  8 1 Отговор
  За всички разумни хора е ясно , че са невинни и набедени. Спомняте ли си сестрите в Либия. Е нашия съд по нищо не се различава. Това е политическа разправа
 • 26 Презрял

  4 1 Отговор
  Е, поне има Страсбург. Рано или късно, ще се стигне до там. Ще си платя моята част от общата ни сума. Нищо, че не познавам мис прашка от Барселона, нямам тераси и апартаменти в "Изгрев", нито дворец в "Ярема" Уви, justice for all на този свят, особено в България, няма да има.
 • 27 pasi

  2 1 Отговор
  С вас сме и вярваме че ще победите защото сте невинни . ПОБЕДА !!!
 • 28 Този коментар е премахнат от модератор

 • 29 Гост

  0 0 Отговор
  Стига с тези нагли крадци.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.