Last news in Fakti

9 Март, 2022 15:40 7 284 20

Приближени до Гешев принудиха съдебния състав по делото "Иванчева и Петрова" да бъде сменен

  • десислава иванчева-
  • биляна петрова-
  • зелен младост-
  • иван гешев-
  • гешев-
  • главен прокурор

Имаме сериозни опасения и доказателства, че довършването на „сготвянето” ни от Гешев и компания преди време отново е в ход, пише Десислава Иванчева

 Приближени до Гешев принудиха съдебния състав по делото "Иванчева и Петрова" да бъде сменен - 1
Биляна Петрова и Десислава Иванчева; Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

"Безпрецедентен натиск принуди съдии от ВКС по делото Иванчева да си дадат самоотвод и да се смени съдебният състав на ВКС. Натискът е оказан от неправителствена организация, основана от приближените до Гешев - Пламен Георгиев и Мила Георгиева, която е учредителка на ГЕРБ".

Това разкрива организацията "Зелен Младост", която представлява Десислава Иванчева и Биляна Петрова, в съобщение до медиите.

"Със силно притеснение за живота и съдбата ни с Биляна Петрова искаме да ви информираме, че се случва безпрецедентен натиск върху ВКС от подставена неправителствена организация Сдружение "Център за приложно-правни изследвания и практики", което след написано писмо принуди настоящия ни съдебен състав да си даде самоотвод.

Това е организация, приближена до Гешев, основател на която е всеизвестният Пламен Георгиев (главено действащо лице при задържането ни), бивш шеф на КПКОНПИ, уволнен поради факта, че се компрометира с незаконната си тераса и за това си деяние възнаграден с позицията консул на България във Валенсия.

Имаме сериозни опасения и доказателства, че довършването на „сготвянето” ни от Гешев и компания преди време отново е в ход. Както Гешев каза, залогът за нашия арест е политически и ако бъдем оправдани, трябва главният прокурор да подаде оставка и да се разтури специализираният съд. Това е на път да се случи и единственият им успех, който цитират, остава скалъпеното срещу нас дело с много пороци, компрометирани и изфабрикувани доказателства, за които много пъти сме разказвали.

Поводът сега въпросното НПО да иска самоотвод е фактът, че очевидно съдиите са безпристрастни и промениха мярката ни от домашен арест на парична гаранция. Това явно изключително много тревожи Гешев и компания. Те очевидно смятат, че е редно да сме заключени в тъмница, оковани във вериги, защото са ни подхвърлили 56 000 евро.

Накратко: това, което посочва бившата съдийка Мила Георгиева от въпросната неправителствена организация е, че Албена Белянова ми плаща гаранцията, но след 4 месеца се включва в инициативния комитет за издигане на Лозан Панов за президент и неясно как и защо това нарушавало безпристрастността на съдийския състав, който се избира чрез система за случаен подбор", посочват в съобщението си "Зелен Младост".

"Уточняваме фактите, които Мила Георгиева спестява и нагласява:

- Албена Белянова ми даде пари на заем (което оповестихме публично пред медиите), за да си платя гаранцията и да бъда освободена от домашния арест същия ден, под който бях близо две години и половина, тъй като моята сметка е запорирана и съдът не вдигна запора;

- Парите са ми дадени само за няколко дни, на нея също са ѝ нужни. Парите за гаранцията бяха събрани от много на брой хора, чрез малки лични дарения, които мога да докажа чрез извлечение от банковата сметка;

Парите бяха върнати на г-жа Белянова в кратък срок и прилагам бележка за банков превод по нейната сметка;

- Когато Албена Белянова ми дава парите назаем, никой не е знаел или предполагал, че Лозан Панов, ще се кандидатира за президент, защото това се случва няколко месеца преди кандидатурата му;

- Никой не ми поиска доказателства за твърденията на цитираната госпожа", обяснява Десислава Иванчева.

"НПО Сдружение "Център за приложно-правни изследвания и практики" към момента е председателствано от Мила Георгиева, която има интересна биография

Мила Георгиева Георгиева-Гроздева е бивш прокурор от ВКП, пенсионирана на 8 юли 2016 г. Тя е един от основателите на ГЕРБ в Бургас, според статия на в-к "Десант" и е била съветник на еврокомисар от ГЕРБ!

Яростно брани поста на Иван Гешев, както и незаконните действия на съдия Ушев, който ни осъди на втора инстанция, но стартира работата по делото ни с безпрецедентна намеса на първа инстанция. През 2010 г. Мила Георгиев пуска сигнал до ВСС срещу бургаски прокурор Емил Христов, но ВСС отказва да разглежда компромати.

Създала е много интриги с бившите колеги и гл. архитект на Поморие през 2009 г. заради личен имот. Когато я пенсионират, Сотир Цацаров предлага златен почетен знак, но прокурорската колегия на ВСС гласува против – и за златен, и за сребърен. Единственият известен случай прокурорите да отхвърлят предложение на главния прокурор!", посочва се в съобщението на "Зелен Младост".

"В интервю за „Медиапул“ през 2013 г. (гордо качено и на сайта на КПКОНПИ) Пламен Георгиев пък казва: „Заедно с няколко колеги в прокуратурата също имахме неправителствена организация, която се занимаваше с антикорупционни проекти. Казва се "Център за приложно-правни изследвания и практики“, допълва бившата кметица на "Младост".

Прилагаме писмото на Мила Георгиева до ВКС, както и писмото с доказателства от Албена Белянова. В следващата снимка можете да видите преводното нареждане за върнатите пари към адв. Белянова:


Поставете оценка:
Оценка 4 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последният Софиянец

    15 74 Отговор
    Ква държава сме, една престъпница още е на свобода, че и дете си направи инвитро, да отърве пандиза, няма такава държава

    Коментиран от #7, #15

  • 2 Въпросче

    41 12 Отговор
    Явно Кирето се навел на Козяк и е
    " забравил ", че щеше да маха Гешев ?
  • 3 ВИЖДА СЕ

    58 5 Отговор
    БГ съд и прокуратура са мафията в държавата.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Перо

    55 3 Отговор
    Това дело е най-фрапантния случай на намеса на измислено НПЗ и мафията в работата на съда! Максимално бързо трябва да бъдат закрити специализираните съд и прокуратура,бухалки на мафията!

    Коментиран от #13

  • 6 Българка

    39 5 Отговор
    Прокуратурата , Гешев, Цацаров са путинисти, не само служители на българската мафия. Гешев сготви двете кметици , за да симулира някаква борба с корупция, но най-вече защото двете бяха за далавверите на ГЕРЕБ

    Коментиран от #8

  • 7 Бургазлия 2

    42 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последният Софиянец":

    Ти пак открадна ника на другия. Защитаваш Гешев и оня с терасата ли? Цялата държава се вмирисва откъм София!
  • 8 Българка

    48 5 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Двете бяха пречка за далаверите на ГЕРБ
  • 9 33449

    37 5 Отговор
    Едни свестни кметици да ср появят и всичките фашистки методи отнесоха, и още ги тормозят, абе ПП, вие ще вършите ли нещо или хващайте гората вече няма кой да ви чака да пораснете !
  • 10 Стоянов

    28 4 Отговор
    Този натиск показва, че доказаталствата та Гешев в това дело са афиф. Той е силен в слагането на пранги на жени. Не трябва на завършили милиционерско училище дадават дипломи по право, защот те стават прокурори с манталитет на милиционери.
  • 11 Факт

    9 6 Отговор
    Пълна Подмяна!!!
  • 12 3.14К

    24 2 Отговор
    Това дело трябва да се разследва на ново, даже от европейски прокурори. Ако са виновни да се наложат най тежките присъди. Ако са натопени и делото е изфабрикувано, всички участници в постановката по 20 години и пълна конфискация на имущество и сметки.
  • 13 ИМПЕРИАЛИСТ

    19 0 Отговор

    До коментар #5 от "Перо":

    Поради множество субективни и обективни причини, нормална съдебна система в България не може да има. Ако съдебната система заработи нормално, тя ще срине из основи цялата държавна структура на България.
  • 14 Здрасти

    6 15 Отговор
    Не е истина колко наивни хора се връзват на вайканията на крадлите. Аз пък мисля, че са си го спретнали сами - Спас Иванчев е близък на Панов и сега се надяват да отърват кожата по третия начин. Налрая балъци като коментиращите ще я изберат за премиер хахахах.
  • 15 Я пак

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последният Софиянец":

    Каква държава сме ? Насадиха я като стой те гледай и такива като теб вярват на телевизора. Тя има следи по лактите и дланите само, тия пари как ги е броила ? Да не е слон с лактите ? С тая подкупна система и такива продажни като теб сме на тоя хал и всеки ви гърби, я кажи НАП колко пъти идва да те проверява и основателно ли е или репресивно ??
  • 16 ДФРТ

    15 2 Отговор
    В Бг правосъдието е подчинено на прокуратурата. Само наивник би повярвал, че явявайки се пред съда, ще докаже невинността си. Прокуратурата издава присъдите предварително.
  • 17 Гост

    2 14 Отговор
    Престанете да ни напомняте за двете ОСЪДЕНИ "красавици"моля!
  • 18 незнайко

    2 5 Отговор
    Любка Кирилова Иванчева и Десислава Иванчева едно и също лице ли е ??? Нещо се замотах в този документ !!!
  • 19 Майкооо

    3 10 Отговор
    На тия още им светят пръстите на ръцете
  • 20 Сафинка от Карлуково

    1 2 Отговор
    Хора то се краде ама чалъм има. Черпете тук таме.Със стиснати кълки деца не се раждат