Last news in Fakti

20 Април, 2023 18:47 3 428 12

Томас Бах и руският му бизнес

  • томас бах-
  • русия-
  • бизнес-
  • олимпиада

Президентът на Международния олимпийски комитет е най-добрата илюстрация на израза "парите не миришат"

Томас Бах и руският му бизнес - 1
Снимка: igate.news
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Коментар на igate.news

През 1980 г. над 60 държави бойкотираха Летните олимпийски игри в Москва. Това беше мярката за протест срещу съветската инвазия в Афганистан. Федерална република Германия беше сред страните, които се присъединиха към бойкота.

Сегашният президент на Международния олимпийски комитет Томас Бах (немец по националност) беше олимпийски атлет, трениращ за Игрите по това време. Той се противопостави на бойкота. Още тогава намесата на съветските войски не му се струваше нещо, изискващо решителни мерки. В много интервюта той многократно каза, че спортната му биография би могла да бъде по-ярка, ако не беше бойкотът на Олимпийските игри в Москва.

Въпреки че са минали повече от 40 години, възгледите на Томас Бах не са се променили. Любовта му към руснаците е като навик: той искрено се възхищава на Путин, приятел е на руските олигарси и е склонен да избелва всичко, което е свързано с руския трикольор. Освен това той има и бизнес интереси в Русия.

Томас Бах е не само президент на Международния олимпийски комитет, но и председател на Надзорния съвет на Michael Weinig AG и Weinig International AG. Тези компании са част от Weinig Group, която е най-големият производител в света на машини и системи за обработка на масивна дървесина. Главният офис на Weinig Group се намира в Германия, докато дъщерното дружество Weinig RUS продължава да работи успешно в Русия. Томас Бах настоява за неутралността на спорта, но не се придържа към собствените си препоръки. Той получава пари от фирма, която има 11 представителства в Русия и централен офис в Москва.

Ако Бах смята ситуацията около Олимпиадата през 1980 г. за пропусната възможност, то той е решил да използва Олимпиадата през 2024 г. максимално. Той поддържа контакти с представители на руския спорт и бизнес, печели пари в Weinig Group, която продължава дейността си в Русия. Той е най-добрата илюстрация на израза „парите не миришат“. Кой знае дали инициативата на Томас Бах да позволи на спортисти от Русия и Беларус да участват в Олимпийските игри през 2024 г. е просто желание да не пропусне шанса и да остане по-дълго на руската хранилка?

Томас Бах и руският му бизнес


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диамантената ръка

    21 9 Отговор
    Кремъл си е напазарувал и доста западняци, за наште тука е ясно...

    Коментиран от #9

  • 2 Сащ са зло

    19 11 Отговор
    Сега пропагандата им е насочена срещу президента на МОК заради руските спортисти, които от години са дискриминирани.... Фашизъм е действие.
  • 3 Ъъъъ

    7 0 Отговор
    Кой е бах?
  • 4 Историк

    12 8 Отговор
    Класически случай на корупция на най-високо ниво. Това показва, че Путлер успешно е разял политическите и икономическите пластовен на европейските политици и индустриалци. Страшно е да се мисли какво можеше да стане, ако вместо да започне тази война, беше продължил. Такива като този другар с немски паспорт и име, щяха отвътре да продадат Европа на РуЗЗия. За щастие, Путлер направи най-голямата геостратегическа грешка на 21ви век.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хаха

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Перо":

    Перо Путлера
  • 8 БОЗА

    7 1 Отговор
    Всеки един позволил си да не пее в общият хор бива смачкани на мига...помните Доминик Страс Кан преди ба1 години...залога е твърде голям-милост,етика,морал НЯМА... ;-Х

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 9 Кремъл ли?

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Диамантената ръка":

    Кремъл е импотентен даже и в производството на гвоздеи. Една пералня не може да произведе без кражба на чужда интелектуална собственост. Но иначе си пазарува предатели, които никога няма да емигрират в Масква докато не видят съд.
  • 10 Цецо

    4 1 Отговор
    Чудно ми е защо не пишете как една чистачка в лабораторията в Канада /където се пазят пробите за допинг на спортистите/бутна и счупи
    "неволно" около 3000 проби.Някой федераций разрешават на болни спортисти да се тъпчат с лекарства ,а на други забраняват.След края на кариерата си много спортисти си признават,но медалите им остават.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.