Last news in Fakti

11 Май, 2023 15:34 12 384 102

Представила ли е неверни данни за образованието си Мария Габриел?

  • мария габриел-
  • образование-
  • докторска степен

Къде е докторската ѝ степен?

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Представила ли е кандидатът на ГЕРБ за премиер Мария Габриел невярна информация относно образованието си още преди да стане евродепутат? Този въпрос беше повдигнат от главния редактор на разследващата медия BIRD.BG Атанас Чобанов и от гражданско сдружение БОЕЦ.

Във видео, в което преди 13 години Габриел (тогава още с фамилия Неделчева) представя визитката си като кандидат за евродепутат от ГЕРБ, тя казва: "По образование съм доктор на политическите науки и в момента работя като научен изследовател в Института по политически науки – Бордо, Франция, и Института по европейски науки в Брюксел".

Само че в официалната ѝ визитка, която може да бъде открита на сайта на Европейската комисия, никъде не се споменава, че настоящият еврокомисар по иновациите, науката и културата има докторска степен. Във визитката ѝ, разпространена от ГЕРБ след номинацията ѝ за премиер, също липсва такава информация.

В официалното CV на Габриел на сайта на ЕК се посочва, че тя има сертификат по политически науки от Института по политически науки в Бордо (2001-2002 г.), както и магистърска степен по специалност "Сравнителна политика и международни отношения" в Академия по политически науки, Бордо (2002-2003 г.).

В периода 2004-2007 г. Мария Габриел е временен преподавател и научен сътрудник в Института по политически науки в Бордо, а от 2004 до 2008 г. – асистент научен изследовател там. След това започва кариерата ѝ в ЕП като зам.-председател на ЕНП-Жени, преди да се издигне до еврокомисар.

Визитката на Габриел, разпратена до медиите от ГЕРБ, гласи, че през 1997 г. тя завършва Езикова гимназия "Д-р Петър Берон", Кюстендил, а през 2001 г. придобива бакалавърска степен по "Българска и френска филология" в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски". Продължава образованието си в Института по политически науки в Бордо, Франция, където изучава международни отношения, история на европейските институции, политическа социология, сравнителна политика. Завършва магистратура по "Сравнителна политика и международни отношения" в Докторската академия по политически науки, Бордо през 2003 г.

Къде е докторската ѝ степен? Този въпрос Атанас Чобанов от BIRD.BG изпраща до Института в Бордо и, по думите му, получава отговор от Доминик Дарбон – професор по политически науки във френското висше учебно заведение. Отговорът му гласи: "Тя има следдипломна квалификация по политически науки от Университета в Бордо 4, но не и магистърска степен от Института по политически науки. Тя няма докторска степен по политически науки от нашия университет или от нашия Институт за политически науки в Бордо".

Тя наистина е била временен преподавател и научен сътрудник, пише проф. Дарбон – "макар и за малко по-кратък период от време, отколкото е посочено". Но не е била преподавател в докторантското училище по политически науки, тъй като това училище не дава курсове, обяснява професорът.

През 2009 г. Мария Габриел става член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ. Три години по-късно вече е вицепрезидент на ЕНП-Жени, а от 2019 г. насам е и вицепрезидент на Европейската народна партия. През 2017 г. Габриел за първи път стана член на Европейската комисия, като получи ресор иновации, наука и култура.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 61 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бамбука

    164 4 Отговор
    Какви са тези съмнения ? Доктор Борисов препоръчва Доктор Габриел за Премиер. Точка. Очаквам след като обещае да "оправи" главния, да обещае да "оправи" и целокупния български народ, по съкратената процедура, а не както царя за 800 дни.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мимч

    118 3 Отговор
    И ко праим сега.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Всичко

    175 5 Отговор
    около Мара е мъгла , а тя самата е толкова елементарна и некомпетентна , усмихвайки се лукаво , трябва не трябва , преживя клишета и мазни Фалби ни в клин , ни в ръкав относно ЕС и НАТО - абе пълен резил ! А и щом се е хванала на Боковото хоро , каква да е ?
  • 6 ИРОНИЧНО😁

    134 3 Отговор
    И ТОЗИ„ ДОКТОР” ГАБРИЕЛ
    ЩЕ ЛЕКУВА...БЪЛГАРИЯ🤔......
  • 7 Бивш левскар

    86 2 Отговор
    Щом бочко каза, това нещо ще ни оправя.
  • 8 Доктор Доган

    90 4 Отговор
    Има жената.Плати си.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 МИНИМАЛЕН ПЕНСЮНЕР!👇

    96 3 Отговор
    НА ТАЗИ ДОКТОРКА
    НЕМА ДА Ѝ ДАМ ДА МИ ПРЕГЛЕЖДА
    ПРОСТАТА......

    Коментиран от #21

  • 11 Саса

    157 2 Отговор
    Абе незнам какви са тези съмнения! Обаче името на човека е голяма работа. Когато Мара Неделчева става Мария Габриел, когато Сталинка Георгиева става Кристалина Георгиева, как изведнъж ставаш нов, друг човек в очите на хората... Невероятно, но факт!

    Коментиран от #71

  • 12 Те при

    81 2 Отговор
    него все със "специални" тапии и титли !
  • 13 Читател

    112 4 Отговор
    Тази красавица е ясна на всички, въпроса е защо Гешев е в Америка,ще става интересно,текат необратими процеси и ще бъде интересно чие лоби ще надделее лошото е за гражданите защото от лошо вървим към още по лошо.
  • 14 Пико

    105 2 Отговор
    Че няма научна степен е ясно. Дали може да различава ляво от дясно?

    Коментиран от #84

  • 15 Мнение

    118 5 Отговор
    Поредната лъжлива "калинка" на ГЕРБ.
    Гаргамел лъже за докторска степен!
    Тя представя няколкомесечна следдипломна квалификация, която в България наричами просто "курс", за редовно замършено университетско докторско образование! Което е лъжа! ГЕРБ обичат да лъжат кракиво за образованието си на членовете си!
  • 16 Ханку брат

    87 3 Отговор
    Леле,леле,леле!! Голям цирк! Хихихихи!
  • 17 Хванаха я Мара в лъжа!

    87 3 Отговор
    Поредната лъжлива "калинка" на ГЕРБ.
    Гаргамел лъже за докторска степен!
    Тя представя няколкомесечна следдипломна квалификация, която в България наричаме просто "курс", за редовно завършено университетско докторско образование! Което е лъжа! ГЕРБ обичат да лъжат красиво за образованието си на членовете си! Хаха

    Коментиран от #49

  • 18 123456

    66 2 Отговор
    Ади ся , таковата , като не намерих за доктор , ше дам диплома за ЛЕКАР, мънипулатор !
  • 19 Жалка работа

    104 4 Отговор
    Да си беше по- добре мишкувала в Брюксел,отколкото да се прави на Жана Дарк в България.

    Коментиран от #64

  • 20 Голям

    13 18 Отговор
    Праз
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 И каква излезе тя?

    88 4 Отговор
    Марийка нямала Докторсща степен по политически науки, а някакво курсче изкарано между другото!!!

    Коментиран от #89

  • 23 протестиращ

    45 16 Отговор
    колкото боико е генерал толкова киру лъжеща и кокорчу кръдеца са харвари завършили три месични пуцовски курсове и това е голям праз а къде са днес 11 05 23 ами при бъидан да им влее малко акъл в главите защото си нямат горките такъв

    Коментиран от #42

  • 24 БАНко

    53 2 Отговор
    НЯКОИ Я НАРИЧАТ ,,КАЛИНКА " !!!
  • 25 123456

    36 1 Отговор

    До коментар #21 от "Уточнение":

    не само вие знаете какво е доктор - но сложете очилата и ще видите огромната ирония, с която са написани 90% от коментарите , вкл. и моя ... А знаете ли какво е буквояд ?

    Коментиран от #97

  • 26 Макробиолог

    9 25 Отговор
    Ко?гешевчетата дават откат?на бълг племе му трябва не доктор,а санитар с електрошок....и тази ако я оплюете,няма значение кой я предлага,си заслужават съдбата.
  • 27 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    51 3 Отговор
    А "Калинка" уж е руска песен, ама ГЕРБЕРАСТИТЕ все нея ни пеят ‼️
  • 28 бай хамид

    54 11 Отговор
    докторската степен на габриел е при дипломите на харварите завършили пуцове лъжеца и кокорчо
  • 29 ....„МЛАДА УМНА И КРАСИВА.”....🤔

    58 3 Отговор
    .....ПУНТА МАРА ГАБРИЕЛ.....!!!
  • 30 1234

    64 1 Отговор
    Както повечето от кръвната група на евробюрократите, а че и на бюрократите въобще - образованието и не е свързано въобще с реалния живот! Нито ден трудов стаж в реалната икономика или някакакъв друг принос към обществото. Мацката е била на лов за задграничен съпруг просто. Утре ако я оставите да си намери работа извън политиката или евробюрокрацията и ще умре от глад ...Не ми се иска премиер, който не знае колко струва хлябът в България. Имахме ги вече - И Станишев, и Петков. Единия това му беше първо работно място, другия незаконно зае позицията - двойно гражданство. Аман !
  • 31 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    48 2 Отговор
    А нещо за френското гражданство, че на КИРливанЧО дробчето му изядоха за канадското‼️
  • 32 Българин

    71 2 Отговор
    Тия нормални ли са, всички лъжат за обазование, толкова ли са тъпи та си мислят че това не може да се проучи .Доколкото разбрах тази е с бакалавърска степен, значи аз с моята магистърска степен по биохимия съм по подготвен за министър от Габриелата.

    Коментиран от #67

  • 33 ЛиБеРаст

    38 2 Отговор
    Нищо не разбирате от сороски титли! Сороските титли, отличия и образователен ценз са от съвсем друга категория. Това да специални и специфични звания.
  • 34 Сталин

    56 2 Отговор
    Мария гаргамел-автобиография на класически соросоид и предател
  • 35 МИНИМАЛЕН ПЕНСЮНЕР👇

    11 0 Отговор

    До коментар #21 от "Уточнение":

    СИГУР И ТИ СИ
    ЗАВЪРШЕН ...„ЛЕКАР” ..
    ОТ КУРСОВЕ ПО....ИНТЕРНЕТ...😁
    апропо....КАТО ИДЕ НЯКОЙ В БОЛНИЦА
    КВО КАЗВА:
    ......ДОКТОРЕ КАЖЕТЕ ЖЕНАТА...КАК Е..😱
  • 36 борисоФ:

    40 2 Отговор
    Taя Лъже като мен и за това ви я набутах за премиер!
  • 37 Шегобиец

    45 2 Отговор
    Е, случва се човек да излъже. Особено, ако е поредната герберска калинка. То не бяха една или две.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 иксперТ

    46 1 Отговор
    каУинка ГаВриел - експерт по празнодумие с фалшива диплома - гарантирано от герП ! оная ПКПто барем имаше стаж у завода за цинкови кофи, а тая само алабала
  • 40 TV Бобов дол

    57 1 Отговор
    Посещават някакви курсове и семинари в някой ВУЗ в чужбина , от там ти издават сертификат за участие или посещение и след това идваш в България и ги размахваш като дипломи . Стадото цъка с език клати одобрително с глава защото незнае чужди езици и не е наясно с образователната система и научните титли на Запад .
  • 41 Град Симитли

    47 0 Отговор
    Само езиковата и гимназия е сигурна
  • 42 НЯКОЙ

    5 4 Отговор

    До коментар #23 от "протестиращ":

    ВЕрваш ли си на глупотевините - ако не, няма страшно, но ако да - иди при подходящ лекар, не при Мимето.
  • 43 Никой

    32 1 Отговор
    Мария ГАРГАМЕЛ дано е научила английския език вече.
  • 44 макарон

    34 0 Отговор
    а френският паспорт къде е ?
  • 45 Зевзек

    48 1 Отговор
    Брилянтна брюкселска калинка
  • 46 Ти си

    46 0 Отговор
    ГЕРБ и магаре да предложат за премиер и на него ще му изкарат някоя докторска титла от някой ПУЦ ....
  • 47 ВАнчо прокуроро

    31 0 Отговор
    Мара се прави по-добре на луда и от ШеФа
  • 48 Мунчо

    37 1 Отговор
    Ако е завършила всичките тези училища щеше да говори перфектен френски.
    Ама нещо не се получава. Сигурно ги е завършила с тройки.

    Коментиран от #52, #72

  • 49 2020

    33 7 Отговор

    До коментар #17 от "Хванаха я Мара в лъжа!":

    тО И кИРеТО Е ПРОДАВАЛ СЛАДОЛЕД В ДВОРА НА хАРВАРД, АМА ВИКА - УЧИЛ СЪМ ТАМ. зАЩО ВСИЧКИТЕ СА ТАКИВА ЛЪЖЦИ И ИЗМАМНИЦИ????
  • 50 Калинка

    23 0 Отговор
    Малинка
  • 51 Габровец

    28 0 Отговор
    таз мома и фамилията и малко фалшива изглежда...
  • 52 Разсмя ме

    24 1 Отговор

    До коментар #48 от "Мунчо":

    С тоя френски с тройка.
  • 53 Демократ

    42 0 Отговор
    Лъжците в нашата политика нямат край, лошото е, че се намесват на постове в Европа и лесно се хващат лъжите им тук, където всичко минава. Когато мошеници управляват така е , мутрата бил д- р на техн.науки, но не се знае в кой университет, освен охранител и пожарникар друго не е бил, Гешев с диплома от милиционерското симеоновското школо, непризната за юридическо образование, докторат по международно право без да знае чужд език, лъже като циганин ама имал от там награда Фалконе, Делян Добрев с фалшива диплома бивш министър и безкраен депутат , теменужка Петкова селска счетоводителка, министърка на енергетиката без никакъв капацитет, но печен лъжец и т.н. безкраен списък. Трагедията на България се дължи на простащината, първенци са по кражби и лъжи.

    Коментиран от #59

  • 54 Феникс

    37 2 Отговор
    Никой не се интересува от образованието й, или дали въобще го има. Тя е сложена там за да изпълни външнополитечески задачи, най-вече с Украйна. И не е предложена от Борисов, защото този намагнитен кроманьонец е също една пешка.
  • 55 Стефчо

    31 1 Отговор
    Тази Габриел не става! Боеко да предложи Ева Мейдъл!

    Коментиран от #56

  • 56 Чефо

    23 1 Отговор

    До коментар #55 от "Стефчо":

    Може и Цецка Цачева...все същият резултат...
  • 57 Чекмедже бабаит

    36 1 Отговор
    Какво падение на България! Живеем в болно време. Третират ни като туземно племе.
  • 58 Айййй

    12 1 Отговор
    Хайхой
  • 59 Браво, точно попадение!👏

    30 0 Отговор

    До коментар #53 от "Демократ":

    "Гешев с диплома от милиционерското симеоновското школо, непризната за юридическо образование, докторат по международно право без да знае чужд език, лъже като циганин ама имал от там награда Фалконе..."
    Браво, това изби рибата!!!
  • 60 Срам!!!

    36 0 Отговор
    Необразовани лъжливи калинки управляват България 12 години, с лъжливи биографии.
  • 61 мдаа

    28 1 Отговор
    В България не може да преподаваш на студенти, ако нямаш докторска степен. Дори за кратък период от време.
  • 62 От Варна

    32 0 Отговор
    Бойко изтъкна важен аргумент, че госпожа Габриел “знае езици”. Като безнадежден невежа в тази област той си мисли, че това е най-голямо постижение. Аз като знам английски и руски и се оправям с френски, значи съм готов за министър. Жалко само, че не съм известен в партия и няма кой да ме предложи.Имам си професия в която езиците ми помагат. Да имаш стабилно образование в технически или хуманитарни науки и да знаеш езици , това е истината днес. Особено в техническите специалности.А ако действително госпожата се представя с неверни титли и умения, по-добре да се покрие веднага. Вече недоумявам от лъжи и измами в тази държава.
  • 63 съгласен

    17 1 Отговор
    бърд бг щом казва е вярно. помиярите затова се крият в чужбина.
  • 64 объркАл си се

    15 2 Отговор

    До коментар #19 от "Жалка работа":

    Прави се на Маргарет Тачър.
  • 65 Мария Гаргамел

    15 1 Отговор
    То няма политик дет да не лъже, кво толкова
  • 66 Въпроси

    26 1 Отговор
    С двойно гражданство ли е госпожата? Или след Кирчо Конституцията е отменена?
  • 67 Въййй!

    18 0 Отговор

    До коментар #32 от "Българин":

    Какво работиш с тази диплома?
  • 68 дом

    20 1 Отговор
    А бе и верни да са, след като зад нея седи Крадливият от Банкя, няма значение къде и какво е учила. Не ни трябват аватари на мафията и слуги на шайката. Да си ходи. Мерси, но не, мерси.
  • 69 Гррр

    25 1 Отговор
    Времето се стопли и започнаха да прехвърчат калинки .
  • 70 Кога?

    23 1 Отговор
    Киро излъга за канадското гражданство, Жирафата лъже за своята образованост. Зад кадър ни управляват психопати. Боже, кога ще ни принудиш да поумнеем и да вземем съдбата си в ръцете?
  • 71 Така е,

    21 1 Отговор

    До коментар #11 от "Саса":

    И Мара си е с дребното мислене на Мара и СТАЛИНка си е същата червена душица.
  • 72 Ха ха

    25 1 Отговор

    До коментар #48 от "Мунчо":

    Завършила е с френски в Африка .В онова племе къде им набиват обръчи на шията на момите ,да приличали на жирафи.Ама нашата се отскубнала,продала герданите(обръчите)и ето я доктор на нищоправенето
  • 73 И тая има

    11 6 Отговор
    Колкото Киро ментата има от харвард.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Стоян Хлебаров

    19 1 Отговор
    В досието на Габриел,е пропусната една специализация- ДОКТОР НА НАУКИТЕ В МУТРЕНСКИЯ ИНСТИТУТ НА БОЙКО БОРИСОВ,ЗА ЛЪЖЛИВИ КАЛИНКИ!

    Коментиран от #94

  • 78 Мара Гаргамел

    18 0 Отговор
    да представи данни и за двойното си гражданство
  • 79 ха ха

    14 0 Отговор
    Тези пернати следователи да не ни занимават с надуването на калинките, а да проверят дали е минавала през школата за млади лидери на Шваб. Това напоследък се крие от Давос за всичките им протежета. Често ги маскират като курсове за повишаване на квалификацията и не ги слагат в ЦВ-тата си. После имаме светци, джасминди, санатарки и малки фиделчета по върховете на държавите.
  • 80 Е как

    14 4 Отговор
    Всички така правят, то и Про100Киро беше отличника на харвард, па се оказа, че е само с някаква платена програма за няколко месеца, па Калина, па Лучано, па бат Сали. Само Баце е топ.

    Коментиран от #98

  • 81 Не че е изненада

    21 0 Отговор
    И какво сега, излиза че не само докторската но и магистърската степен са фалшиви? Ако е така, тя няма ... образование?? Леле мале, какви хора...
  • 82 дядото

    21 0 Отговор
    вчера на този канал питах има ли с нещо да я държат и управляват.то имало и не едно.боже,няма ли един читав човек в тази държава по висшите етажи на политиката и вастта.
  • 83 Мнение

    14 2 Отговор
    Тази е просто обикновен европейски чиновник! Асен Василев е класи над нея!!!
  • 84 Докторат

    19 1 Отговор

    До коментар #14 от "Пико":

    си няма, но си има Бойко Борисов
  • 85 Ха-ха-ха...

    14 1 Отговор
    Дали калинка или жираф - "кадрите" на ге.п са комплексари с недостатъчен IQ power, заради което лъжат за образованието си и "мрат" да се окичват с титли: "проф", "д-р",...
  • 86 Доктор

    15 0 Отговор
    Амбициозна, проста, лъжлива неврокопска кифла.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Величко

    9 0 Отговор
    Ох , ох , ох ... ! Колко много съм изненадан ! Де да беше само Мария , де да беше ... Много са , многооо ... Всяка Марийка , която научава френски устен , после преуспява и бързо тръгва по етажите на властта , та чак до европарламента ... Стига да няма морални задръжки ...
  • 89 КонТрол

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "И каква излезе тя?":

    Да бе, КУРс не се кара между другото. То е основното образование.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 браво бе

    5 0 Отговор
    марче що наливаш в огъня бензин предните управляващи да не са с истински дипломи от харвърд ти знаеш ли как се вземат такава диплома в канада по лесно от книжка за тракторист а бяха и с истинско гражданство нали така и съда си затвори очите широко
  • 92 САЛАМИ

    5 0 Отговор
    ОБРАЗОВАНИЕТО В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ВАЖНО ЕДНИ СТАВАТ ПРОФЕСОРИ БЕЗ НУЖНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ДРУГИ ДОКТОРИ А НАЙ ФРАПИРАЩОТО Е НЕГРАМОТНИ БРАТЯ РОМИ СТАВА ШОФЬОРИ ПРАВЯТ КАТАСТРОФИ УБИВАТ ХОРА ПО ПЪТИЩАТА НО НИКОЙ НЕ ГИ ПОПИТА КАК СТАНАХА ШОФЬОРИ КАТО НЕ МОГАТ ДА ЧЕТЪТ И ПИШАТ ПРОСТО НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА СЛЕД КАТО ТОВА СА ФАКТИ.
  • 93 Въпроси

    3 0 Отговор
    1.) Неделчева-Габриел само българска гражданка ли е или е с двойно гражданство?!
    2.) Ако я изберат за премиер, съпругът и синът й ще дойдат ли в София, или всяка седмица ще трябва да я возиме до Европа за свиждане със семейството?!
    3.) Какви имоти, собственост и активи в чужбина и в Б-ия притежава сем. Неделчеви-Габриел?! Има ли такива в офшорни зони?!
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    4 0 Отговор
    НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ, ГОСПОДА.
    ТЯ ИМА РОТАЦИОННО ОБРАЗОВАНИЕ,
    КАКТО И ДА ГО ВЪРТИТЕ ТЯ СТАНА РОТАЦИОНЕН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ.
    А ВИЕ ЗАВАЛИИТЕ СЪС СВОЕТО ДОБРО БЪЛГАРСКО ОБРАЗОВАНИЕ СТЕ КОНСЕРВАТИВНИ И ЗА ТОВА НЕ СТЕ ПОЛИТИЦИ.
  • 96 факти само истински

    1 0 Отговор
    а да си говорим за канадците за гражданствата им и харвард имат ли нямат ли или са били амбулантни търговци кво ше кажете кой ги направи с българско гражданство и кой видя дипломите им кога ги назначи в служебния си кабинет ......
  • 97 знам

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "123456":

    бързо пишещ -участник простотия тук в ,,новините на факти в тоя махленски информатор и такива като моя милост няма как да пържа мекици да гледам да не изври кафето и да видя дали детето не се напикало пак и няма край голяма работа букви и правописа да не четат бе
  • 98 кирчо

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от "Е как":

    чист ПУЦ ,около Харварски .....Като Кушлука ....Без тапии! Като айтоски шофьорски книжки-менте с 3клас.....
  • 99 абе карабака

    1 0 Отговор
    има ента степен.....Миес работа.....
  • 100 Герб се придържа към девиза си

    0 1 Отговор
    Колкото по-некомпетентен, толкова по на място .
  • 101 Мориц

    0 0 Отговор
    Хора, обълкали сте се. Става въпрос за Мария Гарабет. Докторската дисертация на Мария е в стил Гарабет. Гледал Гарабет, че много хора слагат пред името си някакви букви - ктн, др и решил да си сложи пред името пдк Галабет. Среща го Киркор и го пита какво е това пдк. И Гарабет обяснил - пдк е последна дупка на кавала. Та така и Мария Гарабет.
  • 102 дедо Мульо

    0 0 Отговор
    Що така не му върви на Бойко с жените? То не бяха една и две: Калинката от фонд "Земеделие",после оная докторицата дето я забърса некъде по пътя и я гуди на отговорен пост,най паче Цецка дето за една бройка щеше да стане президент и други още знайни и незнайни .Сега и тая -учена недоучена ...Отсърце се моля Богу: Боже дай му просветление повече да не греши, да не се поддава на изкушение и запази го от Лукаваго....