Last news in Fakti

3 Януари, 2024 08:55 9 406 13

КЗП загуби 31 дела по казуса с протеиновите барове. Превърна ли се комисията в държавна бухалка? (ВИДЕО)

  • комисия за защита на потребителите-
  • дела-
  • изгубени-
  • протеинови барове

Комисията беше жестоко критикувана и от две парламентарни комисии за своята работа през последната година

КЗП загуби 31 дела по казуса с протеиновите барове. Превърна ли се комисията в държавна бухалка? (ВИДЕО) - 1
Снимка: You tube
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Комисията за защита на потребителите загуби 31 от общо 34 дела на първа инстанция по прословутия казус с протеиновите барове Born Winner, съобщи youtube каналът Спортната джунгла.

Нашумелият случай беше един от доводите на министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов да поиска оставката на председателя на КЗП Стоил Алипиев. Комисията беше жестоко критикувана и от две парламентарни комисии за своята работа през последната година.

Съдийски състави в осем български града са се произнесли по делата, в които една страна е производителят на протеинови барове заедно с две големи търговски вериги, а от другата е КЗП. Отменени са заповеди за установяване на нелоялни търговски практики и наказателни постановления за по 25 000 лв.

До момента щетите за КЗП от оспорваните дела възлизат на 65 000 лв., посочва Спортната джунгла. Това са дължимите суми за адвокатски хонорари на ответната страна. Още около 60 дела по казуса срещу КЗП ще бъдат гледани на първа инстанция. Държавният регулатор оспорва решенията и битката продължава на втора инстанция.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Помощ 112

    41 1 Отговор
    КЗП контролира конкуренцията, който им даде повече пари под масата неговата стока ще се пласира а конкурентния производител ще бъде затворен. Нещо мирише на тиква май тая схема...
  • 2 Aлфа Bълкът

    15 3 Отговор
    34 дела за някакви десертчета и още 60 ги чакат?
    От 31 дела загубени, присъдени едва 65 000 лева, какви са тия смешни дела само да блокират съда?
    Дела да не са обвинения?
  • 3 Никакъв шанс!

    31 7 Отговор
    Потребители срещу търговци - никакъв шанс. Картели, монополи и печалби, печалби, безобразни и безконтролни печалби - това е мечтаната пазарна икономика.

    Коментиран от #4

  • 4 Някакъв шанс

    9 8 Отговор

    До коментар #3 от "Никакъв шанс!":

    Най-добра е плановата икономика, тип Северна Корея.

    Коментиран от #6

  • 5 Блокчета

    14 0 Отговор
    Блокчета, протеинови блокчета, блокчета. Баровете са в дискотеките, кафенетата и ресторантите.

    Коментиран от #8

  • 6 без шанс

    10 4 Отговор

    До коментар #4 от "Някакъв шанс":

    Там план има. Икономика няма. Ще видиш в Северна Корея протеинов бар кога умре на Кимчето внук му.
  • 7 Павел Пенев

    24 0 Отговор
    КЗП е един фалшив контролен орган,който съдейства на търговците да прикриват своите нарушения и престъпления. Защо например всички трайни и малотрайни колбаси са варено пушени без да са опушени а са третирани с т.нар. опушен гранулат, който е канцерогенен и забранен в Европа? Защо и как са определени цените на стоките така че всички завършват на 9 и 99 лв. което показва една абсолютна спекула. Или да работят в интерес на хората или КЗП да бъде закрита.
  • 8 речник

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Блокчета":

    Гугълския преводач дава 18 значения за английската дума bar. Сред тях са парче и място на подсъдимия в съда.
  • 9 не забравяме

    6 2 Отговор
    Във времена на "демокрация "цялата власт се използва за печелене на пари!! КЗК са едни от всички, които помагат за това да се случва, също срещу пари!

    Коментиран от #12

  • 10 Българин

    10 0 Отговор
    Дори и на изцяло контролиран пазар като българския, който няма нищо общо със свободен, много лесно може да се накаже определен произвидител или търговец. Само, че бай Ганя е тъп и мързелив, и всеки ден си купува продукта или ползва услугата на измамника. Даже работи в неговото цехче, с очите си вижда какъв боклук се произвежда, но всеки ден си купува от него, защото е по-лесно и не обича да мисли. Жена му работи за друг измекяр, който не й плаща осигуровки и я кара да работи по 12-14 часа, но всеки път те са в неговото заведение, защото пак е по-лесно и сега какво да се занимават. Такъв народ как да се оправи!
  • 11 Мими и

    3 0 Отговор
    Само некадърни и работят.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.