Last news in Fakti

5 Юли, 2014 21:51 828 0

Аржентина натупа здравите белгийци и отива на полуфиналите в Бразилия

  • аржентина-
  • белгия-
  • мондиал

Аржентинците победиха с гол на Игуаин в самото начало на мача

Аржентина натупа здравите белгийци и отива на полуфиналите в Бразилия - 1
Снимка: БТА/AP

Националният отбор на Аржентина победи Белгия с 1:0, класирайки се за полуфиналите на Световното първенство.

Двата отбора изнесоха тактически мач, като внимаваха по-скоро да не сбъркат, отколкото да атакуват. Голът на Гонсало Игуаин в началото на мача и здравата защита донесоха успеха на аржентинците, които се справиха с безидейните в този мач белгийци.

Срещата започна по прекрасен начин за гаучосите. В 8-та минута след продължително разиграване топката се озова в Ди Мария. Той пусна пас в наказателното поле, но топката се отрази в краката на Вертонген, след което попадна в Игуаин, който с премерен удар откри резултата в срещата. Белгийците се опитаха да отговорят на удара, но атаките им не бяха достатъчно опасни. В 26-та минута Де Брюйн отправи опасен удар от далеч, но аржентинският вратар Ромеро спаси.

В 36-та минута Ди Мария трябваше да напусне терена, след като получи тежка травма.  В 40-та минута Меси спечели пряк свободен удар на границите на наказателното поле. Ударът му обаче мина съвсем близо до напречната греда на Куртоа. В самия край на полувремето Миралас се възползва от добро центриране от ляво, като ударът му с глава мина на сантиметри от аржентинската врата.

Второто полувреме започна с натиск на Аржентина. В 51-та минута Игуаин отправи опасен удар след самостоятелен пробив, но топката премина покрай вратата. В 55-та минута отново той излезе сам срещу вратаря, но изстрелът му срещна гредата. Последваха минути на белгийско надмощие, но белгийците така и не можеха да организират сериозно нападение, блокирани от аржентинската защита. Все пак в 60-та минута Фелайни отправи опасен удар с глава, който мина над гредата на Ромеро.

В продълженията Меси успя да излезе сам срещу вратаря, но Куртоа спаси. В последните секунди Белгия организира вихрена атака, позволила на Витсел да стреля от границите на наказателното поле. Ударът му  обаче мина съвсем близо покрай вратата. Така и мачът завърши с победа на Аржентина, която достига до полуфинал на Световно първенство за пръв път от 1990 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА