Last news in Fakti

14 Юли, 2014 09:59 1 165 1

Меси бе избран за Играч на турнира

  • меси-
  • аржентина-
  • златна топка-
  • награди

Нойер стана най-добър вратар

Меси бе избран за Играч на турнира - 1
Снимка: БТА/АР
Голямата звезда на Аржентина Лионел Меси не успя да стане световен шампион, но все пак спечели "Златната топка" за играч на турнира. По време на надпреварата Лео успя да реализира 4 попадения. Tази награда се връчва на световни първенства от мондиала в Аржентина през 1978 година, а Меси е третият аржентинец в историята, който я печели след Марио Кемпес и Диего Марадона.
 
За втори най-добър играч в турнира бе определен Томас Мюлер от Германия, а третото място остана за холандеца Ариен Робен. 
 
Хамес Родригес пък спечели приза за голмайстор на Мондиала със своите 6 попадения. Освен това националът на Колумбия записа и 2 асистенции на името си. Втори при голмайсторите е германецът Мюлер с 5 попадения, а с по 4 гола са Меси, Неймар и Ван Перси. 
 
Френският халф Пол Погба пък бе избран за най-добър млад играч на турнира, като успя да надвие конкуренцията на Мемфис Депай от Холандия и Рафаел Варан също от отбора на Франция. 
 
За най-добър вратар бе избран Мануел Нойер, който допусна само 4 гола в 7 мача и впечатли със страхотни спасявания по време на форума. Наградата за феърплей пък спечели националният отбор на Колумбия, който достигна до 1/4-финалната фаза и тимът завърши турнира само с 5 жълти картона в петте си мача.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 running wild

    0 0 Отговор
    Изборът на Меси за ном. 1 на Световното бе поредния фарс на Блатер и Сие! Мисля, че футболистът, на който най му прилягаше тази "титла" се казва Бастиан Шванщайгер! И това пролича осибено в последния мач! Все пак става въпрос за футбол и водещи в случая надали трябва да са акробатично-самостоятелните качества! Мисля, че дори например Шурле блестеше с присъствието си повече от Меси! При положение, че не играеше и по цял мач.
    ПП Не ангажирам никой с нищо! Просто изразявам мнение.