Last news in Fakti

28 Септември, 2014 13:35 610 0

Аоияма завърши турнира в Токио с пета поредна победа

  • аоияма-
  • сумо-
  • токио

Българинът зае 6-то място в крайното класиране

Българският сумист Даниел Иванов – Аоияма удържа пета поредна победа на големия турнир по сумо в Токио.

В среща от последния 15-ти кръг на шампионата "маегашира-3" Аоияма се наложи над "маегашира-2" Такаясу Йошикадзе, използвайки хватката "цукиотоши". С тази победа българинът завърши турнира с положителен баланс от 10 победи и 5 загуби. Аоияма зае 6-то място в крайното класиране.

Турнирът бе спечелен от великия шампион Хакухо, който в последния ден се наложи над другия велик шампион Какурю. Така с актив от 15 победи и 1 загуба той взе 31-та купа на Императора в своята кариера и се доближи на само една от рекорда на великия „йокодзуна“ Тайхо. Интересно е, че на второ място завърши дебютанта и абсолютната сензация в турнира "маегашира-10" Ичиноджо, който има баланс от 13 победи и 2 загуби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА