Last news in Fakti

14 Октомври, 2014 16:08 1 230 0

Бащата на Жул Бианки: Положението е отчайващо

  • жул бианки-
  • формула 1-
  • инцидент-
  • отчайващо-
  • баща

Той благодари за огромната подкрепа, която семейството получи по време на неделната Гран при на Русия

Бащата на Жул Бианки: Положението е отчайващо - 1
Снимка: БТА/ AP

Бащата на Жул Бианки Фелипе заяви, че положението с пилота от Формула 1 е „отчайващо”. 25-годишният французин претърпя тежък инцидент в Гран при на Япония и в момента се бори за живота си.

Пилотът на Marussia получи наранявания на главата при сблъсък с багер на пистата „Сузука” и все още е в интензивното отделение на японската болница „Мие”.

„Положението е отчайващо. Всеки път, когато звънне телефона, знам, че може да е от болницата и да ни съобщят, че Жул е починал. Той няма да се предаде, вярвам в това”, сподели Фелипе Бианки пред Gazetta dello Sport.

„Говоря му и знам, че може да ме чуе. Докторите ни казаха, че самото му оцеляване е чудо и че никой не е оцелявал след такъв инцидент. Но Жул няма да се предаде. Треньорът му Андреа заяви, че ако има човек, който може да се справи, то това е Жул”, каза още бащата на пострадалия пилот.

Той направи сравнение между инцидента със сина му и този със седемкратния световен шампион Михаел Шумахер, при който германецът получи травма на главата при падане със ски:

„Бях много тъжен, когато чух за Шумахер. Като всички останали се питах „Защо не казват повече за състоянието му?”. Сега обаче съм в същото положение и разбирам. Всички не спират да ме питат как е Жул, но не мога да им кажа, няма отговор. Състоянието му е много сериозно, но той е стабилен”, каза още Бианки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА