Last news in Fakti

13 Ноември, 2014 14:39 518 0

Шест държави ще се борят на Балканиадата по бадминтон

  • бадминтон-
  • балканиада-
  • стара загора

Страната ни ще домакинства форума

Балканско първенство по бадминтон за мъже и жени ще се проведе в Стара Загора от 14 до 16 ноември с участието на отбори от Гърция, Македония, Молдова, Румъния, Турция и България. В петък от 17.00 часа в зала "Берое" (БСФС) е официалното откриване. В него ще участват кметът на Стара Загора Живко Тодоров, посланикът на Република Индонезия Н.Пр. Бунян Саптомо, президентът на Българската федерация по бадминтон проф. д-р Пюзант Касабян и други.

"Националните отбори на шест страни ще се включат в надпреварата", съобщи Христо Михалев, председател на УС на СК Бадминтон. В последните два дни ще се проведе и индивидуалната надпревара на състезателите. Сред участниците в националния отбор са и старозагорските надежди в този спорт Мила Иванова и Владимир Шишков.

Над 200 състезатели по бадминтон ще пристигнат в Стара Загора в края на следващата седмица за участие в открит турнир. Със съдействието на кмета Живко Тодоров до две години в града ще има нова, уникална за България зала за 4 вида ракетни спортове - бадминтон, тенис на корт, тенис на маса и скуош. Залата "Ракетлон", която е продължение на зала "Берое", ще превърне Стара Загора в център на бадминтона не само в България, но и в Европа, и в нея ще се провеждат европейски и световни първенства от най-висок ранг. Проектът е одобрен и започва реализацията му, която ще струва близо 2 млн.лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА