Last news in Fakti

7 Февруари, 2015 10:25 985 0

Тръмп удари 147, но загуби от Селби в Берлин

  • снукър-
  • мастърс-
  • берлин-
  • джъд тръмп-
  • марк селби-
  • рони о‘съливан-
  • шон мърфи

Рони О‘Съливан загуби драматично от Шон Мърфи

Тръмп удари 147, но загуби от Селби в Берлин - 1
Снимка: Wikipedia

Джъд Тръмп успя да реализира максимален брейк от 147 точки срещу Марк Селби на четвъртфиналите на „Мастърс” турнира по снукър в Берлин, но това не му беше достатъчно, за да се увенчае с успех и в крайна сметка загуби с 4:5 фрейма.

Миналогодишният финалист тук записа втори максимум в кариерата си, събирайки овациите на публиката и на другата маса в залата, но загуби решаващата девета партия, с което и срещата. Мачът се отличи с превъзходната игра на двамата състезатели, които се отчетоха и с редица халф-сенчъри брейкове.

В другия изцяло английски сблъсък Рони О‘Съливан загуби драматично, отново след 4:5, от Шон Мърфи. „Ракетата“ поведе с 4:2 след четири поредни партии в своя полза срещу шампиона от Мастърса в Лондон миналия месец, но пропусна решаваща червена топка в деветия фрейм, което  даде възможност на Мърфи да затвори мача. При отдалата му се възможност „Магьосникът“ не сбърка и се класира на полуфиналите.

Останалите две четвъртфинални срещи от вечерната сесия също предложиха доста емоции. Стивън Магуайър се наложи над Нийл Робъртсън с 5:4 в друг, изключително оспорван двубой. Мачът между шотландецът и „Машината от Мелбърн“ вървеше фрейм за фрейм до 4:4, като Робъртсън беше този, който повеждаше в резултата всеки път.

Той успя да вземе добро предимство от 69:29 точки и в ключовия фрейм, но извърши фаул и след добра завършваща серия Магуайър бе този, който се поздрави с крайния успех.

В другия четвъртфинал Райън Дей, който по-рано в турнира успя да елиминира действащия шампион Динг Дзънхуей, загуби от Лян Уенбо с 4:5.

Автор: Константин Карагьозов


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА