Last news in Fakti

6 Февруари, 2015 12:03 633 0

Шампионът Динг изхвърча след първи кръг, О‘Съливан и Мърфи взеха своето

  • снукър-
  • мастърс-
  • берлин-
  • динг дзънхуей

Рони О‘Съливан успя да се наложи убедително над Марк Дейвис

Шампионът Динг изхвърча след първи кръг, О‘Съливан и Мърфи взеха своето - 1
Снимка: Wikipedia

Защитаващият титлата си в „Мастърс" турнира по снукър в Германия Динг Дзънхуей отпадна изненадващо на старта на силния снукър турнир в Берлин. Китаецът загуби с 4:5 от представителя на Уелс Райън Дей. 

Двамата играчи показаха незавидно слаба игра в началото на мача, като в първите три фрейма не спряха да пропускат елементарни топки и брейковете им не вървяха.  Динг все пак успя да запише серии от по 72 и 74 точки, достигайки до преднина 4:3, а след това имаше розова топка за мачбол, но световният номер 3 пропиля шанса си. Райън Дей се възползва максимално добре от това, изравни за 4:4, след което приключи и срещата със брейк от 82 точки.

В друг, по-късен мач от деня, Рони О‘Съливан успя да се  наложи убедително над Марк Дейвис с 5:1 фрейма. „Ракетата“ допусна пасив от 0:1 но пет поредни партии му донесоха заслужен успех. Англичанинът се отчете със силни серии от по 93, 68 и 63 точки, като за финал наниза и нов рекорден сенчъри брейк от 117. В интервю след мача той сподели задоволството от играта си като заяви, че може да бъде дори и по-агресивен.

Бившият световен шампион и носител на титлата от последния ранкинг турнир на Обединеното Кралство, Шон Мърфи също нямаше проблеми с класирането си напред и надигра категорично друг англичанин – Майкъл Уасли с 5:1 фрейма, също осигурявайки си 1/8 финал в Берлин.

Ето и останалите резултати от мачовете в първия кръг:

Ан Ли - Уенбо Лян 1:5
Марк Алън - Марк Уилямс 5:2
Джо Пери – Джими Робъртсън 5:0
Майкъл Джорджу – Алфи Бърдън 3:5
Матю Селт – Стюарт Бингам 3:5

Автор: Константин Карагьозов


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА