Last news in Fakti

15 Февруари, 2015 13:35 1 077 0

Цвети с победа на силния турнир в Дубай

  • пиронкова-
  • кукалова-
  • дубай

Българката удари ветеранка в мач с 16 пробива

Цвети с победа на силния турнир в Дубай - 1
Снимка: БТА

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова не е в най-успешната си серия и се радваше на няколко много ранни отпадания от началото на 2015.

Този път обаче българката ни изненада приятно като се класира за втория кръг на силния тенис турнир в Дубай с награден фонд 2.5 милиона долара.

Най-добрата ни тенисистка се наложи в три сета - 6:3, 4:6, 6:3 над чехкинята Клара Кукалова.

Любопитното бе, че двубоят премина през няколко обрата, а пробивите бяха общо 16.

Пловдивчанката изоставаше с 2:3 в първата част, но спечели шест последователни гейма, поведе в резултата и взе аванс от 2:0 във втория сет. След това обаче Кукалова, 43-а в световната ранглиста, на свой ред постигна обрат и изравни резултата в срещата. В третата част Пиронкова поведе с 3:2 и 5:3, след което сервира за спечелване на двубоя. Сблъсъкът продължи малко над два часа.

Това пък бе пета победа за българката в седемте й мача срещу 32-годишната Клара Кукалова.

За класирането си във втория кръг в Дубай Цветана Пиронкова спечели 60 точки за световната ранглиста и 13 340 долара от наградния фонд.

В следващия кръг на турнира най-добрата българска тенисистка ще играе срещу победителката от мача между Шуай Пън (Китай) и Елена Веснина (Русия).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА