Last news in Fakti

27 Февруари, 2015 10:29 865 1

Каратанчева сензационно на 1/2-финал в Акапулко

  • каратанчева-
  • полуфинал-
  • тенис-
  • пуиг

Втората ракета на българския тенис обърна Моника Пуиг в драматичен мач, спасявайки 3 мачбола

Каратанчева сензационно на 1/2-финал в Акапулко - 1
Снимка: БТА
Втората ракета на българския тенис при жените Сесил Каратанчева се класира за 1/2-финалите на силния турнир в Акапулко, Мексико. Състезаващата се доскоро за Казахстан българка обърна драматично 51-ата в света пуерториканка Моника Пуиг след 2:6, 7:6(7), 6:4 и е на крачка от сензационно класиране на финал. Българката спаси три мачбола.
 
Първият сет на срещата започна равностойно и българката се държеше в сета до 2:1, но след това нейната противничка достигна до пет поредни гейма, включително и два пробива, за да вземе частта.
 
Toва обаче не сломи нашенката, която започна ударно втория сет и поведе с 4:0 гейма след два пробива, а след това пуерториканката върна единия пробив и намали на 2:4 изоставането си. Сесил обаче малко изненадващо загуби още две поредни свои подавания и се стигна до момент в който Пуиг сервираше за мача. Тя достигна дори и до два мачбола на свой сервис, но Каратанчева намери сили да върне пробива.
 
В тайбрека българката изоставаше с 6:7 и Пуиг отново имаше мачбол на свой сервис, но допусна два минипробива, а след това Каратанчева спечели четвъртия си сетбол до който достигна в тайбрека.
 
Третият сет започна отлично за нашето момиче и Сесил поведе с 2:0 гейма след ранен пробив, но Пуиг веднага го върна и изравни геймовете на 2:2. Българката обаче проби за 3:2, а след това затвърди пробива за 4:2. Тя достигна до втори пореден пробив за 5:2, но Пуиг веднага го върна. Все пак двете си взеха по едно подаване до края и Каратанчева се класира за 1/2-финал.
 
В спор за място на финала българката ще спори срещу швейцарката Тимеа Башчински, която надделя лесно над шведката Йохана Ларшон.
 
Башчински е 37-а в световната ранглиста и е на 25 години.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодор

    0 0 Отговор
    Браво!
    Дано да я гледаме на финала с Маша!