Last news in Fakti

14 Март, 2015 17:42 980 1

Лудогорец не остави опции на ЦСКА

  • лудогорец-
  • славия-
  • "а" група

Шампионите удариха класически Славия насред Соифия

Лудогорец не остави опции на ЦСКА - 1
Снимка: БТА

Шампионът Лудогорец навлиза във форма и днес записа убедителен успех с класическото 3:0 при гостуването си на Славия в среща от 22-ия кръг на родната "А" група.

Това бе последният рунд от редовния шампионат преди тимовете да се разделят в двете шестици - горна и долна. Така възпитаниците на Георги Дерменджиев със сигурност ще запазят лидерството си дори и след утрешния мач на ЦСКА срещу Ботев (Пд).

Нещо повече, при загуба "червените" със сигурност щяха да прецакат вечния враг Левски и да го командироват в групата с изпадащите. Сега обаче "армейците" трябва да внимават, защото Лудогорец дръпна с 3 т. пред тях и ако искат да се борят за титлата най-добре да стопят пасива възможно най-бързо.

Резултатът в столицата бе открит в 31-ата минута, когато Фабио Ешпиньо бе точен за шампионите. Португалецът изкочи от втора позиция и се озова на върха на атаката за своя тим, като халфът засече прострелно подаване на Дани Абало и резализира за Лудогорец.

През втората част Лудогорец остана по-добрият тим на терена, но втори гол така и не падаше. Така се стигна и до 89-ата минута, когато Славия като по чудо не изравни. Крумов проби и центрира отдясно към абсолютно непокрития Везалов, който от пет метра не уцели топката с глава, а с ръка и тя излезе в аут. Този пропуск се оказа фатален за Славия, тъй като в ответната атака белите инкасираха втори гол. Мисиджан нахлу отляво в наказателното поле и бе задържан, а Златински реализира отсъдената дузпа.

В самия край на двубоя Върджил Мисиджан оформи класическото 3:0 с гол след хубава самостоятелна акция и с него срещата приключи.

След тежкото си поражение днес Славия остава с 20 точки на 10 място във временното класиране в А група. „Белите“ имат да изиграят още един двубой – мачът с Хасково от 21-я кръг, който бе отложен за 17-и март.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Nihad Abilev

    0 0 Отговор