Last news in Fakti

9 Май, 2015 14:40 673 0

Ясни са съперниците на Григор и Цвети в Рим

  • григор-
  • цвети-
  • рим

Янович и Зарина Диас са на пътя на българите на старта на турнира

Ясни са съперниците на Григор и Цвети в Рим - 1
Снимка: БТА/ AP

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров ще се изправи срещу поляка Йержи Янович на старта на турнира от сериите "Мастърс" на червени кортове в италианската столица Рим с награден фонд 3,83 милиона евро.

Българинът е поставен под номер 10 в основната схема и има гарантирани 11650 евро и 10 точки за световната ранглиста, в която заема 11-ото място.

24-годишният Янович е номер 47 -и в ранглистата. Той няма титли в кариерата си до момента и е заработил близо 3 милиона долара като професионалист от 2007-а година.

Двамата тенисисти са играли само един път един срещу друг и полякът е достигнал до крайния успех в него.

При успех над поляка в първия кръг от надпреварата, Димитров ще си заслужи 45 точки и 21 580 евро и ще играе с победителя от мача между Фабио Фонини (Италия) и Стив Джонсън (САЩ).

 

В същото време, най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова ще стартира на турнира в италианската столица срещу представителката на Казахстан Зарина Диас. Наградният фонд при дамите се равнява на 2,7 милиона долара.

Към момента, Цвети има гарантирана едва 1 точка за световната ранглиста, в която заема 52-о място. Ако достигне до втория кръг тя ще спечели 60 точки и ще играе с номер 6 в схемата Южени Бушар (Канада).

21-годишната Зарина Диас от своя страна е 32-а в ранглистата на УТА. Тя няма спечелени титли в кариерата си до момента и на този етап не се еизправяла срещу българката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА