Last news in Fakti

9 Май, 2015 18:00 621 0

Съндърланд с успех по пътя към спасението

  • съндърланд

Шансът помогна на котките срещу Евертън

Съндърланд с успех по пътя към спасението - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Съндърланд за пореден път доказва, че няма лесно да се откаже от оставането си в елита на Висшата лига на Англия.

Тимът на Дик Адвокаат постигна изключително важна победа с 2:0 при гостуването си на Евертън на "Гудисън Парк" и така излезе по точки пред цели четири отбора, който бяха по-нагоре в класирането.

Любопитното в срещата бе, че и при двата гола имаше щастливи за "черните котки" рикошети.

Дани Греъм откри резултата в 54-ата минута, засичайки по странен начин силен удар на Жорди Гомес от границата на наказателното поле. Отклонилата се в крака на Греъм топка изненада и прехвърли Тим Хауърд, за да влети във вратата на Евертън за 0:1.

В 85-ата минута интригата на "Гудисън Парк" пък приключи, след като Джърмейн Дефоу удвои аванса на гостите. Стивън Флетчър задържа топката в наказателното поле на "карамелите" и подаде към Адам Джонсън, който незабавно стреля към вратата на Евертън. Ударът на бившия английски национал се отклони в крака на Джон Стоунс, а след това и в тялото на Джърмейн Дефоу, за да влезе за втори път в мрежата на домакините.

Като цяло домакините бяха по-активните на терена и превъзхождаха противника не само по % владение на топката, но и като брой опасни удари. Въпреки това многото пропуски и малшансът оставиха "карамелите" без гол в двубоя.

Така Съндърланд се поздрави с втора поредна победа и продължава възхода си в класирането, като вече е на 14-а позиция с 36 точки. "Черните котки" изпревариха Хъл Сити, Лестър, Нюкасъл и Астън Вила, за да изскочат над зоната на изпадащите. Евертън пък остава в средата на таблицата с 44-те си точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА