Last news in Fakti

11 Юни, 2015 16:01 1 008 0

Никол Павлова готова да атакува световния елит

  • авиомоделизъм-
  • никол павлова-
  • атакува

Амбициите й са да се включи в първата петица

Догодина ще има световно първенство и амбицията ми е да се включа в първата петица. Това заяви пред Факти.бг, ден преди старта на Републиканското първенство по авиомоделизъм, една от най-младите състезателки  в този спорт – Никол Павлова.

Седмокласничката от Русе се занимава от година и половина с авиомоделизъм, но вече има впечатляваща колекция  – 13 медала и две купи.

Както вече ви съобщихме републиканското първенство ще се проведе в Пазарджик, от 12 до 14 юни.

„Харесва ми, че авиомоделизмът развива мисленето. Харесва ми че сама си правя конструирам и изработвам моделите, както и че при самия полет, когато владееш модела, човек се чувства освободен”, посочи Никол. Тя би искала някой ден да се научи да управлявам голям самолет.

Нейният треньор – Валентин Павлов, добави, че тя ще участва в два класа на първенството, което практически означава четири състезания този уикенд - две за юноши и две за конструктори.

Единият е за изпълнение на акробатични фигури, които се оценяват според качеството и количеството им.

Вторият е въздушен двубой, при който се цели победа и елиминация на противника

„Добрите модели летят с около 150 км/ч. Нормалната човешка реакция е около 1/10 от секундата. За това време един модел прави пълен лупинг. Целта е пълен контрол над модела, за да можеш да преследващ противника и да го победиш”, заяви Павлов.

Той обясни, че моделите се управляват с корди., като практически са вързани за ръката на състезателя. По думите му целта на треньора е състезателят да започне да усеща модела като част от себе си.

Подготвили сме се и сме амбицирани да вземем златен медал. Това е стъпка, която трябва да направим, за да отидем към световния елит, подчерта Валентин Павлов.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА