Last news in Fakti

3 Юли, 2015 13:30 931 0

Оцеляло от цунами момче подписа с топ отбор

  • спортинг лисабон-
  • мартунис-
  • любопитно-
  • цунами-
  • история-
  • индонезия-
  • оцеляло

Мечтата ми се сбъдна, заяви 17-годишният футболист

Оцеляло от цунами момче подписа с топ отбор - 1
Снимка: Sporting CP

Португалският футболен клуб Спортинг (Лисабон) обяви, че е подписал договор с индонезийския играч Мартунис

Историята на момчето е повече от интересна. То оцелява по чудо и е намерено близо три седмици след опустошителното цунами през 2004 година в Индонезия, отнело живота на 230 хиляди души.

Сред жертвите са неговата майка и други роднини. Когато спасителите до намират, Мартунис е облечен с фланелка на португалския национален отбор по футбол.

Впечатлени от историята му, от футболната асоциация на Португалия даряват 40 000 евро за възстановяване на дома му, а през 2005 година Кристиано Роналдо пътува до провинция Ачех, за да се срещне с малкия герой.

Мартунис, вече 17-годишен, тръгва по стъпките на идола си. Той ще играе в младежката академия на Спортинг в Алкочете, която отваря вратите на Роналдо за големия футбол.

„Мечтата ми се сбъдна. Много съм развълнуван от предоставената ми възможност”, сподели индонезиецът, цитиран от ESPN.

Президентът на Спортинг (Лисабон) Бруно де Карвальо заяви, че мисията на клуба му е да помага на хората да осъществяват мечтите си и да живеят по достоен начин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА