Last news in Fakti

22 Септември, 2015 11:11 1 043 0

Левски иска албанец, Лудогорец - бразилец

  • левски-
  • лудогорец-
  • селекция

Столичани търсят подсилване на защитата, а шампионите - нов вратар за смяна на Владо Стоянов

Левски иска албанец, Лудогорец - бразилец - 1
Снимка: БТА

Отборът на Левски ще направи всичко възможно да привлече поне един нов защитник в редиците си.

"Сините" вече са осъществили контакт с албанския национал Арлинд Айети, пише "Тема Спорт".

В момента той е свободен агент, след като през лятото напусна Базел. Въпреки че все още е без клуб, Айети е неизменна част от селекцията на Албания.

Столичани искат да подпишат с него още сега, а ако това не се случи - ще гонят привличането му през зимата. Причината е, че тогава те ще останат само с един пълноценно играещ централен бранител - Максимилиан Карнер.

Настоящият му партньор в отбраната Аймен Белаид почти сигурно ще напусне отбора - такова е желанието на тунизиеца. Тогава договорът му изтича и той иска да продължи кариерата си в западен тим.

Младокът Деян Иванов, който започна сезона като титуляр на мястото на контузения тогава Белаид, пък ще претърпи хирургическа интервенция на коленете и това няма да му позволи да участва пълноценно в подготовката, а и заради операцията той почти сигурно ще пропусне поне началните пролетни мачове.

 

Друга любопитна трансферна информация засегна шампиона на страната ни Лудогорец. Тимът от Разград също вече е дал ход на зимната си селекция.

"Орлите" са влезли в преговори с чуждестранен клуб за правата на вратар. Засега единственото, което се знае, е, че става въпрос за бразилец. Ръководството обаче не иска да се вдига шум около сделката, за да не бъде завишена изкуствено цената на играча.

Лудогорец със сигурност ще потърси нов страж, тъй като смята да се раздели с двама от настоящите си. Сигурен напускащ е Иван Чворович, чийто договор изтича в края на кампанията. Сърбинът не попада в сметките на спортно-техническия щаб и затова в момента се готви с дубъла. Ситуацията с Владо Стоянов, който е контузен, е по-различна. Клубът иска да продаде национала, за да не остане с празни ръце, както се случи преди време с Роман Безяк. За целта вече са ангажирани няколко чуждестранни мениджъри да търсят отбор на Стоянов зад граница.

Както е извстно, българинът има договор с Лудогорец до лятото на 2017 година. В момента първи избор пред треньора Едуард Ераносян е Милан Борян, като дори след завръщането на Стоянов това едва ли ще се промени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА