Last news in Fakti

28 Октомври, 2015 10:58 716 0

Стеф Къри избухна с 40 точки на старта на НБА

  • къри-
  • джеймс-
  • голдън стейт-
  • нба-
  • ню орлийнс-
  • кливланд-
  • чикаго булс

В друга среща ЛеБрон Джеймс и Кливланд се издъниха срещу Чикаго Булс

Стеф Къри избухна с 40 точки на старта на НБА - 1
Снимка: БТА/АР

Баскетболистите на Голдън Стейт Уориърс започнаха по шампионски новия сезон в НБА. Водени от звездата Стеф Къри, който наниза 40 точки, калифорнийци удариха Ню Орлийнс със 111:95 в първия си мач за новия сезон. 

По традиция преди мача Войните получиха пръстените си за спечелената титла от миналата кампания, а освен това в залата на отбора бе издигнато и шампионското знаме. След това Къри взе нещата в ръцете си. Той наниза 7 от първите си 9 стрелби от игра, като отбеляза само в първата четвърт 24 точки. В крайна сметка Най-полезният играч на миналия сезон приключи със стрелба от игра 14 от 26, а добави и 7 асистенции и 6 борби. 

„Беше много вълнуващо. Всички се забавлявахме преди двубоя, но след това успяхме да се концентрираме върху мача. Искахме да стартираме с победа и се радвам, че го направихме“ каза Къри. 

В друга среща, играна снощи, ЛеБрон Джеймс и Кливланд Кавалиърс загубиха с 95:97 при визитата си на Чикаго Булс. Президентът на САЩ Барак Обама, който е известен фен на „биковете”, изгледа успеха на любимците си. 

Никола Миротич вкара 19 точки, а Дерик Роуз се отчете с 18 точки за успеха на домакините. За гостите пък ЛеБрон Джеймс записа „дабъл-дабъл” - 25 точки и 10 борби, но тези показатели не се оказаха достатъчни за победа. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА