Last news in Fakti

22 Януари, 2016 17:50 825 0

Краси Анев с най-добро класиране за сезона

  • анев-
  • биатлон-
  • класиране-
  • спринт

Българинът завърши седми в спринта на 10 километра в Антхолц-Антерселва

Краси Анев с най-добро класиране за сезона - 1
Снимка: БТА/АР

Красимир Анев завърши на седмо място в спринта на 10 километра за Световната купа по биатлон в италианския зимен център Антхолц-Антерселва. Той не направи нито една грешка в стрелбата и завърши с време от 23:18.9 минути. Резултатът на Анев е най-добрият за сезона в биатлона за България.

За преследването се класира и Владимир Илиев, който завърши 29-и, правейки две грешки в стрелбата и финиширайки за 24:14.5 минути. В състезанието участие взеха още двама българи – Михаил Клечеров зае 72-о място, а Димитър Герджиков остана на 91-а позиция.

Състезанието бе спечелено от германеца Зимон Шемп с време от 23:01.2 минути и нито една грешка на огневия рубеж. Втори, на 5.8 секунди, остана руснакът Максим Цветков, а трети, с изоставане от 10.8 секунди, се нареди норвежецът Тарей Бьо.

Лидер в генералното класиране за Световната купа е Мартен Фуркад (Франция) с 668 точки, следван от Тарей Бьо с 516 и Емил Хегле Свендсен (Норвегия) с 479. Анев е 24-и с 216, а Илиев е 40-и с 81.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА