Last news in Fakti

26 Март, 2016 19:15 678 0

Литекс не остави шансове на Славия в контролна среща

  • литекс-
  • славия-
  • контрола-
  • горанов-
  • десподов-
  • футбол

Оранжевите надделяха с 2:0

Литекс победи с 2-0 Славия в контрола, играна на Градския стадион в Ловеч. "Оранжевите" се представиха силно и с попадения на Иван Горанов и Кирил Десподов заслужено надделяха над „белите“.

Наставникът Любослав Пенев не можеше да разчита на една дузина от своите състезатели, ангажирани в различните нацуионални гарнитури. В игра след възстановяване от контузия се завърна Бьорн Йонсен, пред който именно се отвори първата възможност в мача. В 6-та минута Цветков центрира отдясно, но нападателят би неточно с глава над вратата.

В 19-та минута шанс имаше и за Славия, но излязъл на стрелкова позиция Сердеров би слабо покрай страничния стълб. Малко след това домакините откриха резултата с точно изпълнена от Иван Горанов дузпа, отсъдена за поваляне на Шопов наказателното поле. От бялата точа левият бек хладнокръвно се разписа за 1-0.

В 38-та минута последва ново центриране на Цветков, но Кирев сигурно улови удара на Йонсен с глава.

Гостите от Славия се опитваха да играят открито, но на няколко пъти играчите им „увисваха“ в положения за засада и атаките им пропадаха.В 83-та минута резервата Десподов се отскубна зад защитата след дълъг извеждащ пас на Горанов и с диагонален шут покачи на 2-0.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА