Last news in Fakti

26 Април, 2016 10:29 807 0

Хоукинс изхвърли О'Съливан от Световното

  • хоукинс-
  • о'съливан-
  • изненада-
  • снукър-
  • световно първенство

Ястреба победи драматично с 13-12 фрейма

Хоукинс изхвърли О'Съливан от Световното - 1
Снимка: БТА/АР

Бари Хоукинс хвърли голямата бомба на тазгодишното световно първенство по снукър, елиминирайки големия фаворит на букмейкърите Рони О'Съливан с 13-12 в драматичен мач от втори кръг. За отбелязване е, че Ракетата изоставаше с 9-12 фрейма, но дори невероятният му финален спринт не му стигна за успеха.

Третата сесия започна с три единични червени топки от Хоукинс, но той нямаше цвят за комбинация във всеки един от случаите и избираше сейфти. Ракетата постави противника си в снукър, получи добра възможност и я сграбчи. Той разчисти до синя включително с брейк от 93 точки и съкрати изоставането си на 8-9 части.

Ястреба започна труден брейк в следващата партия, но изключително джентълменски сам си призна фаул за докосване на червена топка с щеката, оставяйки добра маса за своя опонент. Рони дръпна в точките, правейки рядко виждан плант от две червени и черна топка между тях, но беше принуден да изиграе сейфти.

О'Съливан поведе с 26 точки, но пропусна предпоследната червена топка от трудна позиция, но точно преди разчистването на цветните Бари си постави снукър по жълтата топка, за да се озове в тежък снукър зад черната две минути по-късно. Той веднага осъществи контакт и запази контрол, за да разчисти масата и да поведе с 10-8.

Бари се настани край зеленото сукно и в последвалия фрейм, но пропусна за горния ляв джоб и беше наказан от петкратния световен шампион, който наниза 70 точки, за да съкрати пасива си на една партия.

И двамата майстори пропуснаха черна топка за ъгловия джоб в следващата част, но след размяна на сейфти удари, Хоукинс отново се оказа с по-железни нерви и поведе с 11-9.

След кратката почивка Рони получи шанс, но не се възползва от него и от стола за почивка изгледа как световният вицешампион за 2013 година нанизва серия от 94 поредни точки, с които се доближи само на партия от сензацията.

Опрян плътно до стената, Рони О'Съливан отпусна ръката и избухна със сенчъри брейк от 124 точки, с което той се закачи за мача, но все още беше с единия крак аут от турнира.

Зрителите в залата затаиха дъх в следващия фрейм, в който Рони започна с великолепна откриваща червена и започна да ниже комбинации с черната, но след 11 перфектни комбинации пропусна за средния джоб и остана с поредица от 88.

О'Съливан допусна грешка в защита по-късно, оставяйки червена за Бари и той я реализира, но влезе в спиралата на трудните удари заради кик и допусна грешка. Ракетата конструира брейк от 63 точки, но малко след реализирането на фреймбола си пропусна зелената. 

Хоукинс се нуждаеше от три снукъра и веднага получи четири точки от фаул. Той вкара до синя включително, пробва да постави снукър, но неумишлено вкара розовата: 12-12.

В решителния последен фрейм Рони откри с дълга червена, но нямаше продължение и двамата влязоха в много продължителна сейфти битка, при която пратиха цели осем червени топки на долния борд. Хоукинс намери откриваща червена и започна серия, която за късмет на противника му завърши заради влизане в група червени. 

Повел с 56-1, при шест червени топки на масата, Ястреба избра сейфти. О'Съливан намери откриваща червена, започна серия, но прати бияча в джоба и неговият противник получи мачбол, който успя да реализира и да сложи край на 14-годишното чакане, в което нямаше победа над този противник. На четвъртфиналите Хоукинс се изправя срещу Марко Фу.

Друг участник на четвъртфиналите е Джон Хигинс, който елиминира Рики Уолдън с 13-8, за да оформи изцяло шотландския сблъсък срещу Алан Макманас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА