Last news in Fakti

11 Май, 2016 22:44 973 0

"Орлетата" и "канарчетата" станаха вечеря

  • лудогорец-
  • ботев-
  • берое-
  • пирин-
  • "а" група-
  • шампионите-
  • разгром

Лудогорец вкара четири по шампионски, Берое иска в Европа

Отборите на Ботев (Пд) и Пирин имаха тежка вечер и си тръгнаха разочаровани след срещите си от 33-ия кръг на родната "А" група.

"Канарчетата" бяха пречупени насред "Коматево" след загубата с 0:1 от Берое в Битката за Тракия. 

Резервата Атанас Зехиров бе точен в 83-ата минута и прекъсна серията от три мача без победа за играчите на Пламен Липински.

Победата бе 12-а за Берое, който с актив от 47 точки остава на трето място и е по-близо до целта си - взимане на квота за евротурнирите.

Ботев заема седмо място във временното класиране с 30 точки след своята шеста загуба тази пролет и общо 14-а през кампанията на "А" група. Тимът,воден от Николай Костов, продължава да разочарова и вече седем поредни мача няма победа и може да се похвали със само 2 точки в последните седем кръга от шампионата.

Новият стар шампион Лудогорец също отстреля птици, разбивайки Пирин пред собствената си публика с 4:1.

"Орлите" от Разград вече официално станаха шампиони на България за пети пореден път, след като вчера Левски загуби от Локомотив (Пд) с 2:3, и така и на теория си осигуриха златните медали. Това обаче не попречи на "зелените" да покажат още глад и да се реваншират за грешката си от предходния двубой, когато именно Локото (Пд) ги удари с 2:1.

Резултатът бе открит още в 11-ата минута. Дяков стреля от 20 метра, Костов изби топката, но при добавката Андрей Препелица вкара първия си гол с екипа на орлите в "А" група.

В 22-ата минута Кишада подаде към Кешеру и след силен шут от 12-13 метра румънецът разстреля Костов за 2:0.

В 31-ата минута резултатът стана класически в полза на домакините. Натанаел центрира отляво и Козмин Моци вкара от малък ъгъл с глава.

Секунди преди завършека на първата част Вандерсон също се разписа, след гол от 23 метра - 4:0.

През второто полувреме домакините свалиха обсадата и решиха да не се преуморяват.

Така след няколко пропуска на Препелица и Кешеру, в 81-ата минута Пирин стигна до своя почетен гол, който оформи и крайното 4:1. Даниел Генов нахлу отляво в наказателното поле на домакините и с техничен изстрел покрай Моци не остави шанс на Аргилашки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА