Last news in Fakti

21 Юли, 2016 10:00 1 097 6

Медиите: Вън мошениците от Олимпиадата

  • допинг-
  • русия-
  • wada-
  • олимпиада-
  • рио

Засилва се натискът за изхвърлянето на руските спортисти от Игрите в Рио

Медиите: Вън мошениците от Олимпиадата - 1

В разгара на допинг скандала около руския спорт западните медии искат Русия да не бъде представена на Олимпиадата в Рио през 2016 г.

Британският в. „Гардиън“ пусна редакционен коментар със заглавие „Няма място в Рио за измамници“. В материала се призовава да не се провежда Олимпиадата, отколкото да има игри, които не вдъхват доверие.

Друг колумнист на вестника предлага Русия да бъде лишена и от правото да провежда и световното първенство по футбол заради скандала с допинга.

Световното първенство по футбол ще осигури на Русия огромен престиж, от който страната се нуждае, се посочва в статията на „Гардиън“.

Същата позицията споделя и норвежкият портал VG sporten. В статията се отбелязва, че президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах няма друг избор освен да изхвърли Русия от Игрите в Рио, за да запази чиста честта и доброто име на останлите спортисти, които не вземат допинг. Освен това се припомня, че Русия „по съмнителен начин е спечелила домакинството на световното по футбол“, а последните събития само засилват съмненията.

Френското списание „Нувел обсерватьор“ отбелязва, че е време да се отстранят пробойните в системата за допинг контрол. Изданието припомня, че Русия винаги е водила при използването на допинг от нейните спортисти.

Германският таблоид „Билд“ обяви бойкот на целия руски отбор. Вестникът информире читателите си, че няма да пише за резултатите на руснаците в Рио. Русия няма да бъде включена и в класацията по медали, която ще публикува на страниците на в. „Билд“.

Ръководителят на Световната антидопингова агенция (WADA) Ричард Макларън на 18 юли оповести разследването за Олимпиадата в Сочи през 2014 г. WADA дори призова за забрана за руските спортисти за Олимпиадата в Бразилия.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не мисля

    0 2 Отговор
    Първо - че нещата са чак толкова сериозни. По-скоро това е поредния натиск върху руснаците за това, че "имат нахалството" да не играят по свирката на краварите. И второ - тези които непрекъснато скачат по нервите на Москва не е зле да се замислят, че все някой ден на някой висш държавник в Русия може да му писне и тогава... Справка - Полша, Украйна, Балтийските държави, Армения, Казахстан, следват Узбекистан, Туркменистан и всякакви други станове, които граничат с Русия и до момента не са се присъединили доброволно към хора на западните "демократи". Аман! Аман от "демократите" от САЩ и техните слуги и глашатаи в Европа!

    Коментиран от #3

  • 2 123

    2 0 Отговор
    Прави са! Който ползва допинг - вън! Без значение кой!
  • 3 Владислав Димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Не мисля":

    Да де, ще му писне на висшия руски държавник, прави едно леко движение с вълшебната пръчица и готово, СССР, СИВ, и Варшавския договор възкръснали и на земното кълбо вече е настъпил комунизма-социализма. А омразните капиталистически страни и НАТО на колене молят висшия руски държавник за пощада. Всички олимпийски игри ще се провеждат в Москва, а великоросите никой няма да ги дърпа за допинг и те ще бъдат вечно първи ! Така ли ще стане смешко, след като му писне на руския държавник ??

    Коментиран от #4

  • 4 Тоа пък

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Владислав Димитров":

    Не бе, ще натисне ОНОВА копче, защото всеки си има някакъв праг на нервата, нали? Ти за какъв СИВ въобще говориш бе? Смешковци са такива малограмотни люде като теб, защото ДЪРВЕТАТА ИМ ПРЕЧАТ ДА ВИДЯТ ГОРАТА, ама иначе всичко им е ясно и раздават акъл във всички посоки...

    Коментиран от #6

  • 5 Герберасите на власта

    0 2 Отговор
    Всички взимат допинг ,но за някой се разкрива години по късно когато вече няма значение .
  • 6 Владислав Димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тоа пък":

    Праг на нервата ли казваш ? Точно ти ли ве троле, си седнал за грамота да ми говориш ? Аре, марш от гьола !