769 1

МОК не спира руснаците за Рио 2016

Решението на Изпълкома в Лозана е било взето предварително

МОК не спира руснаците за Рио 2016
Снимка: БТА/АР
Константин Карагьозов

Международният олимпийски комитет няма да приеме решение за отстраняване на всички руски спортисти от олимпийските игри в Рио де Жанейро, пише ТАСС.

Решението на 15-членния Изпълнителен комитет в Лозана е било взето предварително.

Становището не е безусловно - руският отбор няма да бъде отстранен като цяло от Олимпиадата, но въпросът за участието на отделните спортисти и отбори в различните видове спорт ще бъде предаден за решаване от отделните международни спортни федерации.

Всяка от тях ще трябва да формулира свои изисквания, на които атлетите ще трябва да отговарят, за да бъдат допуснати до участие.

Русия


Още по темата

 • МОК изхвърля Русия от Олимпиадата

  МОК изхвърля Русия от Олимпиадата

  Международният олимпийски комитет ще отстрани всички руски спортисти от участие на олимпийските игри в Рио де Жанейро, предаде "Дейли ...
  24.07.2016
  1 293
  2

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • иии
  Отговор
  1 17:40  24.07.16
  Защото ако спрат руснаци ,тогава трябва да спрат всички само за едно провинение ,малоумно решение да спрат лека атлетика на Русия им стига,но все пак идиоти в отделни видове спорт ще тормозят руски атлети до последно ..това вече не спорт а долна воняща политика на отделно взети СТРАНИ ОТ НАТО ...така се отстранява конкуренция ,повръща ми се от вас господа ,превърнахте спорт в к..ва...какви -то са сте

Напиши коментар:


Публикувай