1 046 0

Лудогорец ще лапне над 6 милиона за боя над Звезда

Теодор Николов

Успехът на Лудогорец на "Мала Маракана" остава в историята. За победата на българите над Цървена звезда с 4:2 ще се говори още дълго, но също така интересно е и какво ще бъде нейното материално изражение за родния тим.

С триумфа на сръбска земя "орлите" си осигуриха място в груповата фаза на Лига Европа и постъпления в размер на минимум 6,1 млн. евро, баснословна за родните стандарти сума. Тя обаче може да “скочи” повече от двойно, в случай че “орлите” успеят да преодолеят съперника си в плейофите на Шампионската лига и си извоюват участие сред 32-та най-добри отбора на Стария континент.

Гореспоменатите суми може да набъбнат дори повече, в случай че евробоиците ни запишат равенство/-а или победа/-и в груповата фаза на една от двете надпревари, както и ако успеят сензационно да преодолеят груповата фаза.

В Лигата на богатите точката се оценява на 500 хил. евро, победата на 1,5 млн., а излизането от групата - на 5,5 млн. евро.

В Лига Европа за реми отборите прибират по 120 хил. евро, а за победа - по 360 хил. Класиране на 1/16-финалите пък носи 500 хил. евро. Сериозни постъпления ще има и от продажбата на билети, спонсорски договори, рекламни и телевизионни права.Напиши коментар:


Публикувай