Last news in Fakti

4 Август, 2016 11:58 1 432 1

Бенефисът на Рууни завърши без голове

  • рууни-
  • манчестър юнайтед-
  • евертън-
  • бенефис

Юнайтед и Евертън завършиха 0:0

Бенефисът на Рууни завърши без голове - 1
Снимка: БТА/АР

В двубой, който едва ли ще се помни дълго, Манчестър Ютайтед и Евертън направиха 0:0 в чест на Уейн Рууни. Мачът бе бенефис на нападателя, който преди 12 години напусна Карамелите и облече екипа на Червените дяволи, превръщайки се в един от най-добрите нападатели в света. 

В началото Рууни излезе последен на терена заедно с трите си деца под бурните аплодисменти и овации на феновете на „Олд Трафорд“. Интересното е, че синът му Кай бе записан дори сред резервите на Юнайтед. 

На трибуните бяха сър Алекс Фъргюсън, който привлече Рууни при Червените дяволи, а до него седяха Сам Алърдайс и Дейвид Мойс. 

Домакините натиснаха в началото, но в 6-ата минута Карик едва не сбърка фатално. Халфът даде грешен пас пред наказателното поле право в Деулофеу, който обаче не успя да овладее и пропусна възможността. 

Постепенно играта се изравни, а интензитета спадна. Юнайтед продължаваше да играе по-активно, но без да създава големи неприятности за Мартен Стекеленбург. Едва в средата на полувремето Рууни изведе Ибрахимович, който стреля силно, но вратарят на Евертън изби. 

Гостите отговориха с добра атака и Деулофеу и Лукаку създадоха напрежение, но Баи се намеси предвидливо. След това Баркли тества Де Хеа с удар в близкия ъгъл, но испанецът бе подготвен и изби. 

В края на първата част стана интересно. Първо Ибрахимович спечели една топка, при която останаха съмнения за нарушение, подаде на Шоу, който стреля в далечния ъгъл, но след рикошет в Стоунс до гол не се стигна. Малко след това удар на Ибра от малък ъгъл бе спрян от Стекеленбург. 

В 45-ата минута пък Лукаку пропусна с глава от чиста позиция, стреляйки покрай гредата и така почивката дойде при 0:0. След нея Моуриньо направи цели 7 промени, а в 54-ата минута и Рууни напусна заменен от Рашфорд. 

Малко преди това Миралас не успя да уцели вратата от добра позиция и пропусна да даде аванс на Евертън. В един момент започнаха да прехвърчат и искри между играчите, но гол така и не падаше. 

Добрите положения също не бяха кой знае колко много, а и направените много промени в отборите вероятно оказваха някакво влияние. В 77-ата минута Фелайни стреля точно с глава след корнер, но Роблес спаси. Това се оказа и последното интересно положение, защото други добри ситуации след това нямаше.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти луд ли си

    0 0 Отговор
    Бенефис???Моля???