879 0

Силвия Дънекова: Шокирана съм!

"Дано получа шанс да изградя живота си", заяви лекоатлетката

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Българската лекоатлетка Силвия Дънекова, която бе уличена в употреба на допинг, се завърна в България и гостува в сутрешния блок на Нова ТВ. Тя категорично заяви, че е невинна.

„Не съм единствената, но за съжаление съм една от тези, уличени в употребата на допинг. Не се чувствам виновна. Няма как да съм го направила умишлено. Шокът и стресът е невероятно голям. Това нещо много трудно се преживява. Сигурна съм, че мога да бъда нападната. Надявам се това да не се отрази на работата ми, за да мога да стъпя на нещо малко и да продължа да градя живота си. Аз знам, че не съм го направила", започна Дънекова.

"Това нещо се слага само с инжекция. Няма как да съм го направила или някой да ми го е направил докато съм спала. Може би не трябва аз да обяснявам какво е това. Това е един препарат, който от много години WADA го изследва“, продължи лекоатлетката.

„Това е препарат, който повишава хемоглобина и дава някаква издръжливост. Той е забранен много отдавна. Това е препаратът, който унищожи колоезденето. Във Франция само да те хванат, че го носиш в раницата си, могат да те вкарат в затвора“, каза още Дънекова.

„Това е съмнение за наличието на метаболитен продукт. Аз съм тук не, за да се оправдавам, а за да кажа фактите. Сама отидох и дадох урина на 30-ти, която е негатив. Нямаше никакво съмнение. На 1 август дойдоха отново и казаха, че трябва да ми вземат кръв. Отидох, дадох кръв, а след това ми казаха, че трябва да дам отново и урина", уточни спортистката.

България


Напиши коментар:


Публикувай