Last news in Fakti

10 Септември, 2016 20:58 959 1

Славия обърна Локомотив Пловдив в голов спектакъл

  • славия-
  • локомотив пловдив-
  • сердеров-
  • димитров-
  • йомов

"Белите" забиха пет гола за едно полувреме

Славия обърна Локомотив Пловдив в голов спектакъл - 1
Снимка: БТА

Славия победи с 5:2 Локомотив (Пловдив) в двубой от шести кръг на Първа лига. "белите" изоставаха с 0:2 на почивката, но през втората част забиха четири гола. Ивайло Димитров влезе като резерва и се разписа на два пъти, а по едно попадение реализираха Сердер Сердеров и младите Петко Христов и Георги Йомов. Срещата се запомни и с трите дузпи, които отсъди реферът Ивайло Стоянов. Реферът посочи два пъти бялата точка в наказателното поле на Локо и веднъж в това на Славия. За "смърфовете" точни бяха Дани Кики и Мартин Камбуров.

Срещата започна с натиск на "белите", като в тези моменти с пропуски се отчете Балджийски. Противно на логиката Локомотив излезе напред в резултата при първата си добра атака. В 21-ата минута Райков пусна към Дани Кики, който се освободи и от 20 метра изстреля много силен и точен удар по земя, който се удари в гредата и влезе в мрежата за 1:0 за "смърфовете".

Попадението даде криле на пловдивчани, които засилиха атаките към вратата на Кирев. Логично дойде и втори гол за гостите. Марио Кирев сгреши при пас към бранител, топката попадна в Камбуров, който бе фаулиран от стража на "белите". Голмайсторът на Локо бе безмилостен от бялата точка и увеличи преднината на "черно-белите".

Славия тръгна да се връща в срещата през второто полувреме. В 60-ата минута Йомов нахлу в наказателното поле на Локомотив и бе свален от Димитър Везалов. Ивайло Стоянов отсъди втора дузпа в срещата, но повторенията показаха, че такава по-скоро няма. Валери Домовчийски изпълни слабо от бялата точка и ударът бе уловен от Илко Пиргов.

Минути по-късно обаче Славия все пак вкара. Петко Христов надскочи отбраната на Локомотив при центриране от корнер и прати топката в мрежата за 1:2.

Минутите от 75-а до 82-а се превърнаха в кошмар за Локомотив (Пловдив). Сердер Сердеров изравни, след като засече топката на точката на дузпата, а още в следващата си атака Славия получи право да изпълни втора дузпа. Георги Вълчев събори нахлулия на скорост Ивайло Димитров, а потърпевшият бе безмилостен от бялата точка - 3:2.

Отново Димитров бе в прегръдките на своите съотборници в 82-ата минута, когато получи дълъг извеждащ пас от Омар и с удар от въздуха сложи край на интригата - 4:2. В последните секунди друга резерва - Георги Йомов, заби пето попадение за "белите" с красив удар.

С успеха Славия се изкачи на девето място с 6 точки, колкото има и Локомотив (Пловдив), който е десети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрънди

    0 0 Отговор
    Лелеее .аахти черното тото...