Last news in Fakti

17 Септември, 2016 20:20 934 0

Арсенал и Сити не простиха на опонентите си

  • сити-
  • арсенал-
  • премиър лийг
Арсенал и Сити не простиха на опонентите си - 1
Снимка: БТА/АП

Отборите на Арсенал и Манчестър Сити бяха безпощадни в мачовете си от 5-я кръг а Висшата лига а Англия.

"Артилеристите" разгромиха като гости Хъл с 4:1.

Така Арсен Венгер отпразнува 20 години, откакто е начело на клуба с убедителна победа.

Алексис Санчес откри резултата още в 17-ата минута, а пет минути преди почивката топчиите получиха право да изпълнят и дузпа. Джейк Ливърмор игра с ръка в наказателното поле, като попречи на топката да влезе във вратата. Той получи червен картон, но Якупович спаси удара на Санчес от бялата точка.

Това обаче не помогна много на Хъл, тъй като Тио Уолкот направи 0:2 в 55-ата минута след двойно с Алекс Иуоби, който асистира и за първото попадение.

Въпреки доминацията на Арсенал домакините се върнаха в мача, след като Робърт Снодграс се разписа от дузпа. В края гостите решиха отново натиснаха съперника си и попадения на Алексис Санчес и влезлият като резерва Гранит Джака оформиха крайното 4:1.

В същото време лидерът във временното класиране Манчестър Сити също продължава да бие наред.

Този път "гражданите" отвяха с 4:0 Борнемут на своя "Етихад". "Гражданите"

Кевин де Бройне (15'), Келеши Иеанашо (25'), Рахим Стърлинг (48') и Илкай Гюндоган (66') се разписаха за успеха на "небесносините", които вече имат пет победи от пет мача в Премиър лийг и осем успеха от всичките осем официални мача на отбора под ръководството на Джосеп Гуардиола. 

Към края на срещата домакините останаха и с човек по-малко след глупав червен картон на Нолито, но резултатът се запази и Сити просто доигра оставащите минути, пестейки сили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА