Last news in Fakti

15 Октомври, 2016 11:53 886 0

Роси спечели квалификацията в Япония, Лоренсо показа характер

  • валентино роси-
  • хорхе лоренсо-
  • гран при на япония

Валентино Роси бе най-бърз в квалификациите за Гран При на Япония на пистата "Мотеги" и утре ще стартира от полпозишън номер 64 в своята кариера - брой, равен на полпозишъните на Маркес и Лоренсо взети заедно. Плътно зад него е и главният му противник в настоящия сезон и лидер в генералното класиране Марк Маркес с Honda, а трети – Хорхе Лоренсо, който претърпя сериозен инцидент няколко часа преди сесията, но това изобщо не му повлия.

Припомняме, че настоящият световен шампион бе отведен в болница с хеликоптер за CT скенер и допълнителни изследвания след катастрофа по време на третата тренировка от 15 кръг на шампионата.

Инцидентът на пилота на Yamaha е подобен на този на Дани Педроса от вчера, когато моторът му го изхвърли във въздуха. Приземяването на Лоренсо също изглеждаше ужасно.

Той успя да стане, но се препъна и бе донесена носилка, на която го изведоха извън очертанията на пистата. Веднага след като възвърна сетивата си и се отърси от шока, продължи до медицинския център вече на краката си, но накуцвайки и държайки се да лявото си рамо.

В медицинския център мнението бе, че Лоренсо няма фрактури на опорно-двигателната система, но все още е в шок. Той бе поставен в инвалидна количка, заградена с плат от медицинския персонал и замина с хеликоптер за повече изследвания в болницата. Това обаче не го спря да се завърне за квалификацията и да покаже класата си.

В същото време четвърти утре ще стартира основната надежда на Ducati Андреа Довициозо, а пети – британеца Кръчлоу. От шестата позиция започва  състезанието Алейш Еспергаро от Suzuki, а от седма – съотборникът му Маверик Винялес. Ектор Барбера, който кара за заводския отбор на Ducati, замествайки контузения Андреа Яноне, остана осми, а топ 10 допълниха Пол Еспергаро и Данило Петручи. Последни на състезанието ще тръгнат Майк Джоунс, който прави своя дебют в MotoGP, и състезаващият се с уайлд кард от Honda Хироши Аояма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА