906 0

От Ferrari: Ограбиха ни в Мексико

"На 100% заслужаваме подиума", заяви Аривабене

От Ferrari: Ограбиха ни в Мексико
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Босът на Ferrari Маурицио Аривабене остана крайно разочарован от наказанието на Себастиан Фетел, което лиши Скудерията от първия им подиум от Гран При на Италия в началото на септември. 

Германецът бе наказан с 10 секунди заради промяна на посоката на движение при спиране по време на битката си с Дани Рикардо и това го прати едва на пето място, което ядоса боса на италианците. 

„На 100% заслужавахме подиума. Целият отбор показа характер и момчетата свършиха страхотна работа. За съжаление обаче бюрокрацията ни отне този резултат чрез решение, което считам пресилено и несправедливо в някои отношения“ заяви той. 

В Red Bull обаче останаха доволни и за Кристиан Хорнер няма съмнение, че решението е правилно. 

„Преди миналия уикенд правилата бяха напълно изяснени и Фетел категорично промени посоката си на движение при спиране. Ако това се бе случило преди въвеждането на правилото, вероятно всичко щеше да бъде наред. Сега обаче е различно. Беше странно, че Макс премина трети финала, Себастиан се качи на подиума, а Даниел взе трофея, но се радвам, че стюардите взеха правилното решение“ каза Кристиан Хорнер.
 

Мексико

Напиши коментар:


Публикувай