545 0

Ракетата продължава напред в Йорк

Теодор Николов

Страхотният Рони О'Съливан ще играе 1/8-финал в Шампионата на Обединеното кралство по снукър.

Ракетата се справи без трудности с 6:1 фрейма с 99-ия в света Майкъл Джорджиу и така си осигури сблъсък в следващата фаза в "Барбикан Сентър" в Йорк срещу Матю Стивънс или Джо Пери.

О'Съливан, който е петкратен шампион на UK Championship, изгледа безучастно серията от 52 точки на съперника си в първата партия. Въпреки че бе изгубил фрейма, Рони все пак изигра няколко удара, за да усети сукното. От този момент до края на мача Гения от Чигуел не остави съмнение в превъзходството си. 40-годишният О'Съливан реализира брейкове от 82, 84, 67 и 69 точки.

След края на срещата Джорджиу коментира представянето на петкратния световен шампион с думите: "Рони игра невероятно. Не виждам кой може да го победи в турнира."

Третия кръг в Йорк преодоля и световният номер 1 Марк Селби. Веселяка от Лестър надви с 6:1 части Робърт Милкинс, като се прояви с брейкове от 77, 120 и 64 точки. Следващият съперник на Селби ще бъде определен от мача между Анда Жан и Мичъл Ман. Място на 1/8-финалите в ранкинг изданието си заслужи и Лиам Хайфийлд, който даде само две партии на Питър Лайнс.Напиши коментар:


Публикувай