Last news in Fakti

19 Декември, 2021 09:51 1 148 1

Ракетата отново е на финал

  • рони о'съливан-
  • ракетата-
  • нийл робъртсън-
  • гран при по снукър

Рони ще срещне Нийл Робъртсън

Ракетата отново е на финал - 1

Рони О'Съливан победи Стюърт Бингам с 6:2 и се класира на финала на Световното Гран при по снукър, където ще срещне Нийл Робъртсън, който вчера елиминира Марк Селби с 6:3. Нито шесткратния световен шампион, нито съперникът му бяха на особено високо ниво в дуела им в Ковънтри, но все пак заслужено Гения от Чигуел ще спори отново за титлата в турнира, който спечели през 2018-а, предаде Спортал.

Ракетата поведе с 3:1 след първата сесия, във всеки фрейм от която Бингам имаше дори повече от един шанс да се развихри между топките, но се представи разочароващо и не спираше да ниже грешка след грешка. Без кой знае колко големи точкови серии - 62 и 51 - Гения от Чигуел си осигури добър аванс, като показателно за нивото на съперника му бе, че нито един от двата халф-сенчъри брейка не беше печеливша визита. Със 77 след интервала О'Съливан наказа поредната неточност на противника си и поведе с 4:1, което при психологическото състояние на Бингам означаваше 90-процентова победа.

Рони спря брейка си на 49 в шестия фрейм, но Бингам не се възползва от не една, а две възможности да се задържи повече край зеленото сукно и трябваше да си седне на стола, знаейки, че при 5:1 вече има нищожни шансове за обрат.

Световният шампион от 2015-а и автор на над 500 сенчъри брейка в кариерата си можеше да се похвали с топ серия от едва 40 преди седмия фрейм в мача, все пак се отсрами с поредица от 78 за 5:2. В следващата партия той спря на 35 и О'Съливан се възползва да изгради брейк от 60, след което двамата се впуснаха по гонене на последната червена. Бингам направи фаул и пропуск, а Ракетата пропусна фрийбол, след което изглеждаше сякаш Стюърт ще спечели фрейма, но пропусна черната от идеална позиция. Гения от Чигуел пък я реализира от по-трудно положение и се поздрави с победа в мач, който вероятно и двамата майстори на щеката няма да искат да запомнят.

Рони стигна финала в първото издание на Световната Гран при през 2015-а, като отстъпи със 7:10 на Джъд Тръмп. През 2016-а загуби още в първия кръг, а през 2017-а във втория, докато през 2018-а спечели титлата след 10:3 над Динг Дзюнхуей. През 2019-а отново не записа нито една победа, а през 2020-а записа четвъртфинал и полуфинал.

О'Съливан има 18 победи и 10 загуби от Робъртсън, а последният им дуел е също финал, но на Шампионата на тура на 28 март тази година, когато Гръмотевицата от Австралия спечели убедително с 10:4. Тогава от 4:4 нататък Ракетата бе ограничен до само 26 точки, защото русокосият левичар се представи изключително в решителната сесия. Във финали двамата имат по 3 успеха помежду си.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зрител

    4 0 Отговор
    абсолютен гений. на тази възраст, при това не в най-добрата си форма, и е отново на финал.