1 833 3

Виталий Кличко е "вечният" световен шампион

Огромно признание за бившия боксьор от Световния боксов съюз

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Константин Карагьозов

Бившият украински боксьор Виталий Кличко бе удостоен със званието "Вечен световен шампион в тежка категория", предаде BoxingNewsOnline. Кличко, който в момента е кмет на Киев, получи наградата от Рой Джоунс Младши от името на Световния боксов съвет (WBC).

"Няма нищо невъзможно. Роден съм в Съветския съюз, голяма страна, където професионалният бокс е забранен. Гледах как Майк Тайсън става най-младият световен шампион в тежка категория през 1986-а и казах на приятелите си, че един ден ще се боксирам с хора от неговия ранг. Че един ден ще стана световен шампион", сподели развълнуван по-големият брат на Владимир Кличко.

"И така един ден се окичих със зеления пояс, носен от Тайсън, принадлежал на Мохамед Али. Беше станал и мой. Много е важно да имаш мечта и да правиш всичко възможно, за да я изпълниш", допълни още 45-годишният украинец.

Виталий Кличко, чийто последен мач бе през 2012 г., е двукратен носител на световната титла на WBC и никога не я е губил на ринга.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Васичка Атанасова
  Отговор
  1 01:55  14.12.16
  ДА ТОЗИ Е ИСТИНСКИЯ ШАМПИОН
 • Кой4о
  Отговор
  2 14:25  14.12.16
  И кое му е вечното на по дъртата Кличка?
 • Аноним
  Отговор
  3 22:57  11.01.17
  не му разрешиха да доиграе мача с ленъкс луис заради тежката аркада,която получи,но водеше боя по точки до прекратяването му !!!

Напиши коментар:


Публикувай