Last news in Fakti

20 Декември, 2016 23:20 939 0

Дортмунд с нова грешна стъпка в Бундеслигата

  • дортмунд-
  • аугсбург-
  • бундеслигата

Борещият се за оцеляване Аугсбург отмъкна точката от "Сигнал Идуна Парк"

Отборът на Борусия (Д) се отдалечава все повече от борбата за титлата в германския елит.

В последния си мач за годината "жълто-черните" записаха ново реми - този път при 1:1 като домакин на средняка Аугсбург.

В сряда лидерите Байерн (Мюнхен) и РБ (Лайпциг) играят един срещу друг и ако някой от тях спечели, ще дръпне на цели 12 точки пред дортмундци.

Жи Дон-Вон откри резултата за баварците в 33-ата минута, а Усман Дембеле върна интригата в 47-ата минута. За повече обаче домакините нямаха сили и пропуски на Шюрле и Обамеянг ги лишиха от трите точки.

Нещо повече, в добавеното време Борусия дори се размина със загубата, защото Вайденфелер сгреши при подаването на една топка и после трябваше да поправя гафа си с веща намесва, отразявайки удара на Халил Алтънтоп.

Във временното класиране Дортмунд е с 27 точки и заема четвъртото място в таблицата. С толкова обаче са и преследвачите от Хофенхайм и Херта Берлин, които имат и мач по-малко. Аугсбург пък приключва 2016 на 5 точки от опасната зона и през пролетта ще трябва да се бори за оцеляването си в Първа Бундеслига.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА