600 0

Верстапен стана Спортист на годината в Холандия

Пилотът на Red Bull не присъства на церемонията, но изпрати видео съобщение

Верстапен стана Спортист на годината в Холандия
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Макс Верстапен бе избран за Спортист на годината сред мъжете в Холандия. Пилотът на Red Bull стана първият представител на страната си, спечелил състезание от F1, както и най-младият победител в историята на Гран при след успеха си в Испания. 19-годишният пилот не бе на церемонията да получи трофея си, а вместо него купата взе неговият сънародник и бивш пилот от Формула 1 Ян Ламерс. Все пак Макс се обърна към аудиторията с видео съобщение, заявявайки, че оценява много високо получения приз.

"Беше страхотен сезон за мен с много силни моменти, каза Верстапен. - Нещото, което винаги ще помня, е победата. Това беше много емоционален момент. Това е нещо, за което работиш от много ранна възраст. Мисля, че всеки един от зрителите ще разбере това."

Верстапен спомена в речта си и футболната легенда Йохан Кройф, който почина през март тази година. Кройф го посети по време на предсезонните тестове в Барселона само няколко седмици преди да си отиде от този свят.

"Много се радвам, че го срещнах, каза Макс. - Това беше нещо много емоционално. Прочетох неговата книга и там беше споменато, че той е очарован от цифрите. Моята победа дойде след 1 час 41 минути и 40 секунди (1.41:40 ч), което прави два пъти 14, събирайки една до друга цифрите (Кройф носеше фланелка с номер 14). А това направи победата ми още по-специална."

Холандия


Напиши коментар:


Публикувай